M-Flow-Binnen-Dijle tussen Lamot en Vismarkt te Mechelen

M-Flow brengt mensen en handelaars samen op Binnen-Dijle

0 Shares

Mechelse zussen organiseren M-Flow

M-Flow wordt een drijvend ponton aan de Vismarkt, waar er op en rondom, tientallen activiteiten zullen plaatsvinden. De Binnen-Dijle staat de laatste weken meer en meer in de belangstelling “Streefdoel is om er een verbindend project van te maken waarbij we mensen van elke nationaliteit op een gezellige manier gaan samenbrengen”, vertellen initiatiefnemers Eva en Dorien Guns. Om het tot een succes te maken zoeken de meisjes nog vrijwilligers voor M-Flow

Zussen Eva en Dorien Guns organiseren M-Flow te Mechelen

M-Flow staat voor de M van Mechelen en Flow voor ‘goede stroom’. Het wordt voor Mechelen een nieuw initiatief waar Eva (26) en Dorien (28) Guns hun schouders onder zetten. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan”, zegt Eva. “We waren aanvankelijk van plan om het in mei te organiseren, voor de start van “De Zomer is van Mechelen”. Maar dat was té kort dag om met een keigoed programma voor de dag te komen. Daarom kozen we er voor om er vanaf 7 september, een week lang, mee uit te pakken. Als de weergoden ons een beetje goed gezind zijn, is het rond de Dijle nog zeer aangenaam vertoeven.”

Mensen en handelaars samenbrengen zeggen Eva en Dorien
M-Flow is geen nieuw festival. “Neen, dat is geenszins de bedoeling. Al gaat eten en muziek er wel een hoofdrol in spelen. Zowel ikzelf als mijn zus wonen al lang in Mechelen. Het is een warme stad die vooruit wil gaan op een positieve manier. De betrokkenheid van de mensen staat er centraal. Dat ondervinden wij toch bij de vele zomerse activiteiten op de Grote Markt en zeker de gezelligheid van de Vismarkt. Maar het mag nog een tikkeltje meer zijn. M-Flow is een verbindend project. We willen vooral mensen samenbrengen en laten kennismaken met Mechelse handelaars die hun (eigen) ecologische, fairtrade producten verkopen. Maar het is veel meer dan dat en het is absoluut een a-politiek event, dat wil ik toch wel benadrukken stellen”, zegt Dorien

Mechelen in de picture zetten

De zussen Guns geven toe dat ze een beetje geïnspireerd werden door een activiteit die op Gentse wateren werd georganiseerd en gelinkt werd naar een actie voor Bangladesh.

M-Flow-Binnen-Dijle tussen Lamot en Vismarkt te Mechelen

M-Flow steunt op vier pijlers. In de eerste plaats willen we Mechelen ‘in de picture’ zetten en de bezoekers laten kennismaken met lokale handelaars. Daarnaast willen we ‘verbinden’, mensen samenbrengen in een veilige, warme, gezellige sfeer. Op die manier ontstaan er nieuwe contacten, initiatieven en coöperatieven. Tenslotte zijn Fairtrade en Ecologisch de derde en vierde pijler. Mensen informeren, bewust maken in verband met het milieu en de ongelijke handel in de wereld. Daarvoor werken we samen met Oxfam met een bewustmakende film. Tijdens ons evenement willen we de bezoekers laten zien dat we gebruik maken van composteerbare, gerecycleerde verpakkingen, ze aanmoedigen om herbruikbare zakken mee te brengen, maar ook door workshops rond afval te organiseren”, gaat Eva verder.

Eva en Dorien lanceren M-Flow op drijvend ponton aan de Binnen-Dijle te Mechelen

Wie denkt dat het een saaie bedoening gaat worden, is verkeerd. “Zeker weten. We maken er geen festival van, maar sfeer en gezelligheid dat is muziek en eten. Op ons drijvend ponton van vijftig vierkante meter, dat naast het Lamotgebouw, tussen de Lamotbrug en de Grootbrug zal komen te liggen, wordt een namiddagmarkt gehouden. Op de Haverwerf zijn er drank- en eetstandjes en optredens van startende singer-songwriters van Café Malvine, een uitstalraam voor opkomend talent. We houden zelfs een Gezinsdag met repaircafé, workshops en randanimatie zoals een Geefplein met een speelhoek, maar ook een brunch”, merkt Dorien op.

De organiserende zussen kunnen best nog wat vrijwilligers gebruiken. “Bijna alle activiteiten zijn gratis, maar we hebben nog nood aan vrijwilligers. Ook sponsors zijn welkom, want koken kost geld”, besluiten ze beiden.

Meer info op de facebook pagina van MFlow / website en in de Evenementen/agenda pagina

Tekst en foto’s Leo De Nijn voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.