Rommelmarkt op Buurtfeest Hallo Heihoek te Mechelen

Hallo Heihoek brengt buren samen

0 Shares

Hallo Heihoek organiseert Buurtfeest en Rommelmarkt

Hallo Heihoek vierde voorbije zaterdag zijn 8ste editie van het buurtfeest en rommelmarkt. Rondom de Karmelietentuin, het Patershof (Hotel Martin’s Patershof), woonzorgcentrum Den Deigem, en De Keeting had zich een kleurrijke rommelmarkt gevormd. In de voormalige tuin van het klooster, geopend in 2008, was het een gezellige drukte. Vooral de drank en eetstandjes hadden heel wat bijval bij de bewoners en bezoekers van Hallo Heihoek.

Rommelmarkt op Buurtfeest Hallo Heihoek te Mechelen

Heihoek is een buurt met diverse nationaliteiten. Aan de eetstanden was het dan ook volop proeven van zuiderse keuken gerechten uit zes verschillende landen. Dat het buurtcomité zich ten volle inzet toont onder andere de samenwerking met vzw Velt. Op de vroegere Comet site tuinieren bewoners van Heihoek samen met bewoners van de Koningin Astridlaan.

Wij maken echt een brug van onze wijk naar de buren van de overkant. Dat vindt ik schitterend. Het is weliswaar tijdelijk, maar echt fijn om te doen. Het brengt ook de mensen samen. Tien jaar terug zei bijna niemand een goeden dag tegen elkaar, vandaag is dat helemaal anders.” zegt Rita Vanderwegen (voorzitter buurtcomité Heihoek)

Fanfakids brengen sfeer en muziek op Hallo Heihoek te Mechelen

Muziek brengt mensen uit alle culturen samen

Door de straten klonk tromgeroffel van de Fanfakids, een groep jonge kinderen uit Molenbeek. In de Karmelietentuin bracht het intussen bekende duo Cannaerts & Van Cutsem, prachtige nummers uit hun repertoire en laatste cd ‘Morning Light’. Jan en Patricia, muziekfanaten in hart en nieren, zijn dit jaar trouwens op diverse locaties in Vlaanderen te beluisteren.

Inderdaad vanaf dit jaar zijn wij gestart met onze zomertournee. Of het nu een klein of groots evenement is, wij komen graag tussen de mensen. Met onze muziek willen wij mensen samen brengen  Vandaag hebben we al een optreden in de Sinte-Mettetuin voor World Fair Trade Day gehad, en nu staan we hier op dit buurtfeest van Hallo Heihoek, en dat doen we met alle plezier” vertellen Jan en Patricia

Hallo Heihoek met muziek van Cannaerts & Van Cutsem in de Karmelietentuin

Op zaterdag 27 juni (17 uur) kan u Cannaerts & Van Cutsem beluisteren op de Molenbergfeesten te Blaasveld.

Kinderen konden spelen in een container die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een grote zandbak. Er was grime, een vrolijke fotoshoot, maar ook een festivalwip, waar kinderen de beginselen van het boogschieten konden ontdekken. Het buurtcomité had zich ten volle ingespannen om de buurtkinderen ten volle te laten genieten.

Met dit jaarlijkse wijkfeest proberen wij als comité de buren uit hun huis te krijgen. Er is veel kinderanimatie, de mensen kunnen samen contact zoeken, iets eten, iets drinken. De mensen gewoon laten genieten van het samenzijn. Het handje is ons logo van Hallo Heihoek. Dat betekent dat we iedereen hier begroeten en welkom is” besluit Rita

Hallo Heihoek georganiseerd door buurtcomité
Kon je er dit jaar niet bij zijn, dan kan ik het ten zeerste aanraden om volgend jaar langs te gaan op Hallo Heihoek of op Burendag 19 mei

Meer info : www.halloheihoek.be en www.facebook.com/heihoek

Bekijk hier nog meer sfeerbeelden0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.