Restaurant Tinèlle in Het Predikheren stad Mechelen

Lunchen in culinaire hotspot Tinèlle

248 Shares

Smaakvol genieten in Mechels restaurant Tinèlle

We keken er samen al een tijdje naar uit, een snoepreisje naar het nieuwe restaurant Tinèlle, in het al even nieuwe Het Predikheren. De officiële opening hebben we gemist, maar uitstel is geen achterstel, dus trokken we na reservatie op een herfstachtige en frisse woensdag naar de culinaire hotspot van Mechelen.

Interieur van restaurant Tinèlle culinaire hotspot te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Twintig minuten voor opening waren we ter plaatse. Wat kun je dan beter doen dan wat rondkuieren door de gangen van het prachtige Het Predikheren. Binnenin het gebouw wordt je ondergedompeld in een omgeving van zachte kleuren met op de achtergrond aangepaste muziek, wat je als bezoeker al snel een gevoel van rust geeft. Dit voormalig klooster herbergt vandaag de mooiste bibliotheek van Europa. Bezoekers genieten tussen de odeur van oude boeken aan een tafeltje van een heerlijk geurende koffie en een snelle hap bij Barbib

Á-la-carte restaurant aan betaalbare prijzen

Maar goed, klokslag 12 uur betreden we het restaurant en worden hartelijk begroet door Ken Verschueren, zijn echtgenote Jenny Callens en zeer attentvolle medewerkers.

Restaurant Tinèlle in Het Predikheren stad Mechelen
Tafelen in hedendaags en historisch kader in Het Predikheren
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het interieur van de eetruimte bij Tinèlle is een mix van hedendaagse en authentieke historische architectuur. Zowel de muren als de vloeren lopen als oud en jong vloeiend door elkaar heen. 

Eéns aan de tafel ontvangen we de restaurant- en wijnkaart. Tinèlle is duidelijk een à-la-carte restaurant dat zich toelegt op de Frans-Belgische keuken. Bij het doorbladeren van het sobere maar duidelijke boekje, valt ons op dat de prijzen zeer betaalbaar gehouden zijn. De maître geeft ons mee dat we ook de keuze hebben voor een driegangenlunch.  Wie de restaurantkaart opent weet dat het er hier gemoedelijk aan toe gaat ..

Een pretentieloze gastronomie, levendige ambiance en historisch kader
Dat zijn de ingrediënten van Tinnèlle

Hier willen wij een plek creëren waar iedereen zijn zin vindt. Een lekker behapbaar concept, naar ieders smaak

Deze warme woorden zijn maar een greep uit de tekst waarmee Ken en Jenny u verwelkomen

Hoofdgerecht à-la-carte in restaurant Tinèlle te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Toegegeven voor mij en mijn echtgenote is het geen dagelijkse kost om onze lunch te gebruiken in een toprestaurant. Maar onze drang naar het ontdekken van Tinèlle dwaalde al zo lang door onze gedachten, dat we toch een uitzondering op de regel maakten. Zeer attentvol vraagt de maître of er rekening moet gehouden worden met allergieën en of we andere wensen hebben. De eetruimte (noem je dat zo ?) begint al snel vol te lopen. Deze culinaire plek in Mechelen slaat dan toch wel degelijk aan bij de Maneblussers en wellicht nog veel verder buiten de stadsgrenzen.

Eerlijke prijzen voor topgerechten

Tinèlle werkt met een open keuken, wat betekent dat je als gast steeds een duidelijk zicht hebt op de werkzaamheden aan de kookpotten. Het restaurant dat pas geopend is op 2 september draait duidelijk al op volle toeren. Voor chef Ken en echtgenote Jenny is het alle hens aan dek. Hij wordt in de keuken bijgestaan door vier koks. Jenny doet de zaal samen met drie enthousiaste medewerkers. Ondanks de drukte in het restaurant en Barbib, worden de gerechten snel opgediend, wat voor snelle lunch’ers als zakenlui zeker welkom is.

Heerlijke gerechten worden geserveerd in restaurant Tinèlle te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Eerder in dit artikel heb ik al laten blijken dat wij geen reguliere bezoekers zijn van gastronomische gelegenheden. Het was voor ons beiden dan ook verrassend wat we op onze tafel geserveerd kregen. 

Alles werd netjes gedresseerd opgediend (straks wordt ik nog culinair recensent) met de nodige info over de inhoud van de gerechten. De recepten die worden uiteraard strikt geheim gehouden. Die chefs toch hé !

Koffiemoment na smakelijke lunch in restaurant Tinèlle
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ik ga hier nu niet mijn hersenen pijnigen om op te sommen wat we verorberd hebben, laat staan de details daar begin ik helemaal niet aan. Waar het om draait is dat het voor ons beiden een culinaire verrijking was, die vooral ferm gesmaakt heeft. Ken, ooit sous-chef geweest bij sterrenchef Sergio Herman, en zijn team hebben duidelijk ervaring om zoveel smaken samen te brengen dat het een streling is voor de smaakpapillen.

Een foodbeleving in een historisch kader

Wat kan ik hier nog aan toevoegen ? Tinèlle is een restaurant dat voor een groot publiek toegankelijk is. Je kan er zowel ‘s middags als ‘s avonds een ware foodbeleving ontdekken, en dat in een fantastisch mooi historisch kader. Als geboren Mechelaar en stadsblogger kan ik deze plek zonder schroom aanbevelen. Heb je niet het budget om in Tinèlle te tafelen, dan biedt Barbib je de keuze tussen een heerlijk koffiemoment of cappuccino aangevuld met ontbijt en andere snelle snacks. Ook een fris biertje is verkrijgbaar. Vertoef je liever in de buitenlucht dan biedt Barbib een gezellig buitenterras binnen de muren van Het Predikheren.

Voormalig klooster Het Predikheren met bibliotheek en restaurant Tinèlle en Barbib
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Komen wij hier terug ? Uiteraard, dit is een rustplek aan de rand van het stadscentrum waar je ten volle enkele uren kan genieten van een heerlijke maaltijd of een drankje, al dan niet met een boek uit de bibliotheek, die je zeker ook moet bezoeken. Wordt zeker vervolgd …

Meer info over Tinèlle op de website https://tinelle.be/
Uw reactie is welkom op facebook of onderaan dit artikel

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

248 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.