N-VA viert Nieuwjaarsreceptie 2018

0 Shares

5000 N-VA leden in Mechelse Nekkerhal

Januari is naar traditie de maand waar de ene na de andere nieuwjaarsreceptie wordt georganiseerd. Dat gaat van familie recepties tot bedrijven maar ook politieke partijen. Als Mechels blogger ben ik iedere dag benieuwd wat er in onze stad omgaat. Om geen blauw, geel, oranje, groen of rode neus gekleurd te krijgen, ga ik deze maand trachten van alle nieuwjaarsrecepties iets neer te pennen. Zaterdagavond ben ik een kijkje gaan nemen op de Nationale Nieuwjaarsreceptie van N-VA.

Nationale Nieuwjaarsreceptie NV-A te Mechelen

Ettelijke jaren al kiest het N-VA bestuur voor de Nekkerhal om samen met zijn leden te toosten op het nieuwe jaar. Naar schatting vijfduizend N-VA leden, een pak meer dan vorig jaar, waren zaterdag op de afspraak. Samen met voorzitter Bart De Wever en andere kopstukken kwamen de leden een glaasje klinken.

We hebben een goed beleid gevoerd

Tussen de mensenmassa door ontmoette ik Marc Hendrickx, eerste schepen in onze stad. Ik vroeg hem hoe hij terugkijkt op het voorbije jaar. “Wel, ik vind dat we met het stadsbestuur een zeer goed beleid hebben gevoerd. Het komt er nu op aan om dat in 2018 voort te zetten, los van de koorts die de lokale verkiezingen met zich meebrengen” aldus schepen Marc Hendrickx (N-VA)

Wij zijn de grootste partij van de stad, maar de formatie van mijnheer Somers en mijnheer Calvo is wel de grootste fractie. Als partij hebben wij bij N-VA de ambitie om dat ook te blijven. De verkiezingen zullen voor ons niet makkelijk worden, het zal er op aan komen om ons goed te verkopen” zegt de Mechelse schepen.

NV-A Nieuwjaarsreceptie in Nekkerhal te Mechelen
Hendrickx verwijst hiermee naar de stadslijst die hun product sterk kunnen verkopen. “Wij moeten vooral zien en kunnen benadrukken wat wij in deze coalitie goed hebben gedaan. Zonder ons konden een aantal zaken niet verwezenlijkt worden, maar verkiezingen wint ge hiermee niet. Verkiezingen kunnen we winnen door de Mechelaar erop te wijzen wat we nog willen doen, betekenen of veranderen in onze stad  De 43 kandidaten op onze lijst zullen dat moeten gaan verkopen.” aldus schepen Hendrickx, voorman van N-VA.

Zoals het hoort op een Nieuwjaarsreceptie besluit hij nog met de woorden “Ik wens alle Mechelaars een goede gezondheid, misschien is het wel een cliché, maar als je dat hebt, dan is al de rest veel makkelijker, en volgt alles vanzelf”.

De partij groeit snel

Wordt 2018 ook een jaar vol van Verandering ? Die taak was voorbehouden aan voorzitter Bart De Wever omdat te komen vertellen op zijn Nieuwjaarstoespraak.. “Dag vrienden, dag Vlamingen, dag landgenoten” zo startte de voorzitter zijn nieuwjaarsspeech, voor de eerste keer met ‘bril’. Na de gebruikelijke ‘goede gezondheid’ en andere gelukwensen stak De Wever van wal. Hier vooral een terugkijk naar wat de mandatarissen in deze bestuursperiode verwezenlijkt hebben. Hij dankte hen allemaal voor het geleverde werk, maar ook alle mensen die de partij daar gebracht hebben waar ze vandaag staat.

[bctt tweet=”Deel nu al dit artikel met iedereen” username=”InfoMechelen”]

Beste mensen, sinds 1 januari van dit jaar zijn wij als partij gegroeid met bijna 600 nieuwe leden. Zeshonderd, en dat op twaalf dagen. Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Hoe zou dat toch komen ?” vroeg hij aan het publiek.

NV-A voorzitter Bart De Wever tijdens Nieuwjaarsreceptie

De Verandering werkt zegt Bart De Wever

Alle punten die aangepakt zijn en tot resultaten geleid hebben passeerden de revue. De pensioenleeftijd die zal stijgen, de schuldenberg in de energie, de Oosterweelverbinding, …

De verandering werkt, want ook federaal komt het begrotingsevenwicht binnen handbereik, en is een schuldgraad van beneden de 100%. geen onmogelijke droom meer. Wij zullen Charles Michel steunen om die doelen alsnog te bereiken. De verandering werkt, want de private jobcreatie en het aantal startende ondernemingen, breekt record na record” aldus De Wever.

Nationale Nieuwjaarsreceptie NV-A te Mechelen

De vooruitzichten voor de economische groei in ons land zijn volgens de N-VA voorzitter dan ook bijzonder rooskleurig. “Verantwoord bestuur voor welvaart en veiligheid is verantwoord bestuur voor Vlaanderen, ons huis. Onze thuis is geen burcht, maar ook geen Spaanse herberg. Met andere woorden wij verwerpen racisme en naïviteit, maar in ons huis gelden er huisregels. De mensen die deze regels nog niet kennen willen we graag helpen”, benadrukt De Wever.

“Er is zo iemand in deze zaal …” verder geraakte Bart De Wever niet. Er brak een oorverdovend minutenlang applaus los. Bij alle aanwezigen klonk uit volle borst “Theo!,Theo!,..”.het leek wel of er kwam geen eind aan. “Er is zo iemand in deze zaal die daar stilletjes kan over meepraten. Ik denk dat ik namens allen spreek, als ik zeg “Doe verder Theo, doe het” met deze woorden hervatte hij zijn speech.

Theo Francken is duidelijk immens populair bij vele Vlamingen, en was de ster van de avond.

Ons rijhuis staat in de Europese straat

De Wever besluit zijn Nieuwjaarstoespraak “Beste vrienden, wij gaan samen verder bouwen, aan ons Vlaams huis. Dat huis is geen vrijstaande villa in de natuur, maar een rijhuis in de Europese straat. En dat vinden wij nog altijd prima!. Heel veel globale problemen pakken wij het liefst aan met onze naaste buren. Nu is het aan u, want u hebt nog exact 274 dagen, dat is exact een zwangerschap, tot op de dag.

Bart De Wever spreekt het publiek toe met nieuwjaarsspeech

Is er met modder gegooid naar andere politieke tegenstanders ? Neen, helemaal niet. Alles bleef netjes zoals het hoort. De Wever gaf tenslotte voor het feest losbarstte nog één goede raad mee “Om jullie aan te moedigen en te bedanken bied ik jullie vanavond dit feest aan. Maar om u tegen uzelf te beschermen, heeft Jan Jambon overal alcoholcontroles georganiseerd (gelach in de zaal). Hou het veilig en gezellig” waren de laatste woorden van een 29 minuten durende nieuwjaarstoespraak.

Nieuwjaarsreceptie eindigt met dansfeest en selfies

Na de officiele waterval aan woorden en daden, werd Johan Van Overtveldt (Minister van Financiën) voor de leeuwen gegooid als gast dj. De minister was duidelijk niet op zijn plaats achter draaitafels. Na het derde muzieknummer ‘De eenzame fietser’ van Boudewijn De Groot, gaf Van Overtveldt de geluidsknoppen door aan de echte dj’s.

Minister Johan Van Overtveldt als gast dj te Mechelen

Iedereen die wou kon met zijn favoriete N-VA politicus op de foto. Bart De Wever moest hier de strijd aangaan met Theo Francken. Lange wachtrijen hadden zich gevormd om met hun idool op de foto te prijken. Intussen ging het feest onverhoopt verder op de dansvloer. Wellicht tot in de late uurtjes.

De partijtop van N-VA zal ook gezien de uitstekende ligging, en de hotel accommodaties in Mechelen, zijn Nieuwjaarsreceptie hier blijven organiseren.

Auteur tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best. Contact opnemen ? / N-VA fotoalbum hier te bekijken

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.