Bart Somers wordt viceminister-president

67 Shares

Beste wereldburgemeester trekt naar Vlaamse Regering 

Burgemeester Bart Somers wordt Vlaams viceminister-president van de Vlaamse Regering Jambon I. Huidig schepen van mobiliteit Alexander Vandersmissen zal tijdens deze periode het waarnemend burgemeesterschap op zich nemen.

Schepen Alexander Vandersmissen wordt waarnemend burgemeester van stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Vicky Vanmarcke wordt kersvers schepen te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (mechelen op zijn Best)

Vandersmissen zal dit doen in nauwe samenwerking met eerste schepen Patrick Princen, die de extra bevoegdheden participatie en communicatie voor zijn rekening neemt. Nieuwkomer in het schepencollege is Vicky Vanmarcke en wordt bevoegd voor Mobiliteit, Burgerzaken, Dienstverlening en Dierenwelzijn.

Sterke Mechelse ploeg zet beleid verder

Mechels burgemeester Bart Somers is vandaag door zijn partij Open-VLD aangeduid als Vlaams minister voor Binnenlands bestuur, Stedenbeleid, Integratie, Inburgering en Gelijke kansen. Onze burgervader zal zich dan ook moeten laten vervangen voor die periode. 

Bart Somers verlaat Mechelen en wordt viceminister-president in de Vlaamse Regering
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Mechelen verlaten is geen makkelijke beslissing. Maar ik heb heel veel vertrouwen in Alexander, Patrick en het hele schepencollege. Onze stadslijst Vld-Groen-M+ kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen heel veel steun. Daarmee gaan we samen aan de slag om Mechelen nog beter te maken.” zegt Bart Somers.

Waarnemend burgemeester Alexander Vandersmissen voegt hieraan toe “Bart is natuurlijk niet zomaar te vervangen, maar er staat een sterke ploeg klaar om het beleid verder te zetten. Het schepencollege zal nog meer dan voorheen als een team opereren en samenwerken. Net als de voorbije maanden bij de voorbereiding van Mechelen Fietsstad, zal ik daarbij verder intensief samenwerken met Patrick en de hele ploeg in het schepencollege om de ambities voor deze beleidsperiode te realiseren. We gaan dan ook onverminderd verder op de ingeslagen weg.

Herschikking van bevoegdheden

Deze wijziging heeft tot gevolg dat er een herschikking van bevoegdheden nodig is. Schepen Patrick Princen, nu al bevoegd voor Openbare Werken en Natuur- en Groenontwikkeling, wordt ook bevoegd voor Communicatie en Participatie, iets wat hem nauw aan het hart ligt. Schepen Björn Siffer is voortaan ook verantwoordelijk voor Senioren, wat aansluit bij zijn bevoegdheid Sociale Cohesie. 

Schepen Gabriella De Francesco
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Schepen Koen Anciaux
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Personen met een beperking wordt toegevoegd aan het takenpakket van schepen Gabriella De Francesco, nu al bevoegd voor o.a. Sociale Zaken en Gelijke Kansen. Schepen Koen Anciaux krijgt er Juridische Zaken bij.

Het team wordt dus wat herschikt, maar de ambitie blijft dezelfde: Mechelen op koers houden, als stad met veel ambitie, maar waar ook iedereen mee is”, aldus Kristof Calvo, fractieleider Vld-Groen-M+, tevens titelvoerend eerste schepen. “Over de nieuwe Vlaamse regering hebben Groen en Open VLD uiteenlopende meningen, maar in Mechelen hebben we een sterk gemeenschappelijk project. Wij blijven dus positief samenwerken. Dat is wat onze stad verdient.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

67 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.