Zangeres Lisanne voert strijd tegen kanker

0 Shares

Lisanne Spaander vechtersbaas tegen kwaadaardige tumor

Lisanne Spaander (19), wie is dit meisje ? Het is Nand Wauters, of zoals de Mechelaars en andere vrienden hem noemen, Nand(je), die me onlangs het onderstaande verhaal vertelde.

Lisanne Spaander vechtersbaas tegen kanker

Nand woont al 7 jaar in onze stad, en zijn warme verhaal over Lisanne vond ik toch wel de aandacht waard. Lisanne Spaander is een warme en hartelijke persoonlijkheid uit Gelderland (Nederland) vertelt Nand(je). In het dagelijkse leven is ze vooral in Nederland een graag geziene zangeres..

Nand is als hobbyist actief geweest als public relations in de showbizz wereld, en ontmoette dan ook heel wat nationale en internationale artiesten als Laura van den Elzen, een getalenteerde country zangeres.. In maart vorig jaar (2017) heeft hij haar toevallig als artieste via facebook ontdekt. Samen zijn ze online vrienden geworden. Op dat moment wist Nand nog helemaal niet dat de jonge zangeres in 2014 een jaar lang vreselijk ziek was geweest ten gevolge een kwaadaardige tumor. Volgens de dokters was Lisanne helemaal ‘clean’ wat betekent dat ze zo goed als genezen was…

Lisanne blijft positief in het leven staan met zingen en lachen
Helaas kreeg Lisanne vorig jaar na enkele nieuwe onderzoeken het slechte nieuws te horen dat de botkanker was teruggekeerd. Marco Borsato, het idool waarmee Lisanne samen ‘vechtersbaas’ op het groots concert ‘Symphonica in Rosso’ heeft gezongen, heeft eind 2017 haar volop gesteund na het vernemen van haar opnieuw opgedoken ziekte.

Lisanne is een gewaardeerde zangeres bij onze noorderburen. Naar aanleiding van haar ziekte heeft ze het nummer ‘vechtersbaas’ geschreven. Met dit nummer wou of wil ze andere mensen en kinderen met dezelfde ziekte een hart onder de riem steken. Intussen is de nieuwe single ‘Kijk naar mij‘ klaar, waarmee Lisanne toont dat ze een doorzetter is, en daar gaat het nummer dan ook over.

Een levensverhaal dat Mechelaar Nand bij de keel grijpt

Onze Mechelse Nand heeft het hart op de juiste plaats en vond haar verhaal boeiend genoeg om er de schouders onder te zetten. Totaal onverwacht leert Nand via diezelfde facebook llona Woestenburg kennen. Hij heeft zich geëngageerd om zich in te zetten voor Lisanne, en wat blijkt ? Ilona Woestenburg is de mama van Lisanne.

Nand Wauters in de bres voor Lisanne Spaander

Dit was voor mij een hele eer, en WOW, het bevestigt alleen maar waarom ik me bekommer on Lisanne. Ik stuurde alleen maar een vriendschapsverzoek, wat ze aanvaarde. Nu zijn we sinds december vorig jaar bevriend. Ik voel me geflatteerd. Via de chat ben ik me verder gaan verdiepen in haar verleden.” vertelt Nand Wauters.

Vandaag voelt hij zich als Mechelaar op zijn best, maar zijn Oostenrijks bloed, steekt toch ook nog de kop op. In onze stad heb ik Nand al ettelijke keren ontmoet en hebben we leuke babbels gehad. Hij is een heel sociaal en bijzonder gevoelig man, maar durft wel is koppig te zijn. Zijn engagement dat hij gezworen heeft om het jonge meisje te steunen in haar tweede gevecht tegen kanker, wil hij met iedereen delen en tot een goed eind brengen.

Nand steunt Lisanne Spaander in strijd tegen kanker

Dat Lisanne de wilskracht heeft om iedere keer het zelfgeschreven nummer ‘vechtersbaas’ te zingen, dan staat de wereld voor mij steeds eventjes stil. Het is pure muziek met zoveel diepgang, ontroerend mooi.” zegt Nand.

Rode en zwarte petjes steunen Lisanne in haar strijd

Momenteel vecht zij opnieuw hard tegen de vijand binnenin haar. Haar mooie blonde haren moeten er met de laatste chemo aan geloven, maar de vechtlust blijft bestaan. Lisanne blijft ondanks alles lachend en zingend door het leven gaan.

Rode en zwarte petjes als steun aan Lisanne Spaander

Dat het Nand menens is om deze Nederlandse schone te steunen in haar gevecht tegen kanker, toont zijn rood gesigneerde petje. Al geruime tijd vertelde hij me dat hij reikhalzend uitkeek naar een petje dat hij besteld had. Vandaag kwam Nand me fier en trots zijn petje, gesigneerd met koosnaampje ‘Nandje pet Vechtersbaas’ tonen in het Cultuurcentrum. Wil jij Lisanne steunen met de aankoop van een petje, dan kan dat via haar blog/website.

Over Lisanne haar strijd tegen kanker, maar ook haar talent als zangeres, kunnen we nog heel wat bladzijden neerpennen op dit blog. Eerlijk gezegd, laat ik dit liever over aan het meisje zelf. Op haar mooie blog vertelt ze uitgebreidt over haar carriere en vechtlust om te overwinnen. Tot slot besluit Nandje “Lisanne, je staat er echt niet alleen voor. Ga volop voor jouw muzikale dromen en plannen, in de mate van het mogelijke. Drie kussen Ilona en naaste vrienden. toi, toi, toi van Nandje Wauters uit Mechelen stad “.

Een mooi maar triest verhaal, met een mooi gebaar van een Mechelaar.

Meer info over Lisanne Spaander kan u vinden op haar website

Auteur tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best. Contact opnemen ?

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.