Tattooshop Freedom viert 20 jaar te Mechelen

Tattooshop Freedom bouwt verjaardagsfeestje

474 Shares

Oudste tattoo shop Mechelen viert 20 jarig bestaan

Zaterdag viert Tattoo Freedom zijn 20ste verjaardag. De tattooshop is daarmee de oudste in Mechelen. Uitbater Marc Willems laat dit uiteraard niet zomaar voorbijgaan, en voorziet muziek en demo’s van tattoos en airbrush

Tattoo shop Freedom viert 20 jaar te Mechelen

Tattoo Freedom situeert zich in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Het is nog sluitingsuur als we de shop binnenstappen. Body art-artiest Marc Willems werkt alleen in de namiddag, toch ontvangt hij ons graag, al heeft hij binnen een half uur zijn eerste klant voor vandaag.

Twintig jaar terugblikken doet Willems als zaakvoerder alsof het allemaal gisteren is begonnen. “We vieren twintig jaar mensen pijn doen (grinnikt). Ik heb mij twintig jaar goed geamuseerd met mijn klanten. Voor velen een combinatie van happy en een beetje bang zijn. Dat leidt soms tot grappige toestanden. Maar bovenal vind ik een goeie tattoo zetten een kunst. Dat leer je na vele jaren beter doen”, blikt Willems terug.

Pijngrens vrouwen hoger dan de stoere mannen
De uitbater heeft intussen al honderden tatoeages op zijn palmares staan, jaarlijks dan.“In het begin was dat vooral op de armen en borsten van stoere motards, maar nu is dat op zowat iedereen. Zes op tien klanten zijn vrouwen. Hun pijngrens ligt hoger dan bij mannen. De oudste vrouw was 81 jaar. Die liet samen met haar vriendin van 79 een tattoe, een soort van vriendschapsteken, zetten.

De oudste mannelijke klant was een wielertoerist van 72 jaar. Die moest een fiets hebben op zijn rechter onderbeen. Twee weken later stapte die hier terug binnen. Ik dacht, amai die ziet het niet meer zitten. Als een auto mij voorbijsteekt, dan ziet die mijn tattoo niet. Meneer wou nog een fiets op zijn linkerbeen”, vertelt Marc.

Tattoo voor verloren weddenschap

Het gekste geval vond Marc de tattoo die hij moest zetten bij iemand die een weddenschap had verloren. “Een hevige supporter van KV-Mechelen had verloren en de verliezer moest het wapenschild van de Racing ‘op zijn achterwerk’ laten zetten. Ik had medelijden met de kakker (lacht).

Tattoshop Freedom viert twintig jarig bestaan

Als krak in zijn vak stelde ik me de vraag of hij ook wel klanten durft weigeren “Aan minderjarigen begin ik sowieso niet. Die mogen een paar jaren later nog eens terugkomen. Als de klant dronken is, wordt er evenmin getatoeëerd. Maar ook bij andere klanten moet mij de plaats voor de tattoo bevallen. Ik zet geen tatoes op het aangezicht”, zegt hij kordaat.

Klant Benny komt binnen voor een tattoo op zijn linkerarm. “De Marc is een crack in zijn vak. Hij heeft er bij mij al tientallen gezet. Nooit geen problemen mee en zeer mooi werk”, vindt Benny.

Tatoeëerder met een hart voor dieren
Willems heeft na zijn job ook een hart voor de Mechelse Dierenbescherming, waar hij met vrienden de kattenverblijven renoveerde. Marc is een ware dierenvriend, want zelf heeft hij zes honden in huis. Vorig jaar was hij de stuwende kracht achter een tatoeage- en scheer marathon ten voordele van de Dierenbescherming. “Die maakte vorig jaar een doorstart. De nieuwe directie kan altijd wat extra hulp gebruiken. We zetten ons graag in voor het welzijn van de dieren”, zegt Marc

Op het feest is iedereen welkom nu zaterdag vanaf 11 uur valt er rond de Onze-Lieve-Vrouwestraat 11 héél wat te beleven. “Héél de dag zijn er demonstraties van airbrush, piercings, body paint, tijdelijke tattoos zetten en tatoeëren. Er komt een rockbandje optreden. Uiteraard gaan de hapjes en drankjes niet ontbreken” vertelt een enthousiaste Marc.

Om 19 uur wordt het verjaardagsfeest afgesloten met de trekking van een tombola. Iedere bezoeker krijgt een nummer. “Twee winnaars krijgen een gratis tattoo van 200 euro”, besluit Marc Willems.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

474 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.