Kim Detollenaere op Grote Markt te Mechelen

Kim dingt als Mechelaar mee naar het Miss kroontje

0 Shares

Kim Detollenaere Provinciaal kandidate Miss België

Woensdagnamiddag, ik heb afgesproken met Kim Detollenaere (21) en kandidate bij de Provinciale verkiezingen Miss België 2018. Kim is een supermooie verschijning, en is een geboren Mechelaar met roots in Battel. Tijd om Kim beter te leren kennen, en vooral onze steun te geven, om haar droom waar te maken.

Kim Detollenaere op Grote Markt te Mechelen

Voor Kim is het het uitgelezen moment om zich in te schrijven, met het oog op het fel begeerde kroontje als Miss België. Op haar achttiende had Kim zich reeds ingeschreven om deel te nemen, maar door haar studies geneeskunde aan de universiteit te Leuven, bleek dit toch niet de juiste timing. Bovendien heeft ze ook nog studie gelopen op een Waalse universiteit, en dat heeft de kennis van de Franse taal bij haar op een hoger niveau getild. “Mijn Frans is door het jaar op de Waalse universiteit zeker verbeterd. Helemaal tweetalig durf ik mezelf niet te noemen, maar het is zeker bovengemiddeld en het niveau zou goed genoeg moeten zijn als miss”. Dit jaar nog wordt ze tweeëntwintig, en zag ze de tijd rijp om de stap te nemen, en zich opnieuw in te schrijven voor de wedstrijd.

Droom van jonge meisjes om ooit Miss te worden

Vele jonge meisjes dromen er uiteraard van om ooit ergens ten lande te kunnen deel uitmaken van een missverkiezing. De vraag hierachter is hoe meisjes als Kim op het idee komen om deel te nemen.
Ik vind het heel leuk om met mijn uiterlijk bezig te zijn, al van kindsaf aan. Daarnaast leek Miss België een avontuur waarin je veel nieuwe ervaringen beleeft en ik wil elke uitdaging en avontuur aangaan. Ik vind de activiteiten die we doen heel leuk en heb al veel leuke meisjes leren kennen. Ik weet nu al dat ik dit nooit meer zal vergeten! Ook kan ik ervan genieten om te dansen op een podium en te paraderen in een mooi lang galakleed.” zegt Kim

Wij kennen de Miss België verkiezingen uiteraard enkel vanop televisie. We weten dan meestal ook niet wat er zich achter de scherrnen allemaal afspeelt, en wat de ervaringen zijn die de kandidaten allemaal over zich heen krijgen.

In het begin van mijn studie geneeskunde leerde ik Lenty Frans, ook geneeskundestudente aan  KU Leuven en nadien Miss België 2016, kennen. Ik had haar sindsdien als vriend op Facebook en heb hierdoor haar hele avontuur van provinciale verkiezingen tot de kroning tot Miss België 2016 kunnen volgen. Het leek zo’n leuk avontuur en dit is waarschijnlijk ook wel één van de inspiratiebronnen geweest om mij uiteindelijk nog eens in te schrijven nu het wel de goede timing was in tegenstelling tot mijn achttienjarige ik.” vertelt deze lieftallige freule.

Kim Detollenaere kandidate Miss Belgie

Als kandidate met het oog op de Miss België verkiezing, weet Kim nog mee te geven dat er door de media een veel te negatief imago wordt geportretteert over Miss België en andere missverkiezingen.

Vragenrondes worden dikwijls in het belachelijke getrokken. Dat vind ik wel spijtig! Bovendien zijn die meisjes onder zo’n hoge stress dat ze al snel iets onnozels gaan antwoorden. Het gaat uiteraard primair over ons uiterlijk, maar daarom is het nog geen ‘vleeskeuring’, het is echt wel meer dan dit. Uiteindelijk gaat het om het beste totaalpakket.’” aldus Kim. Ik ben het er volmondig mee ééns wat Kim zegt. De stress op een podium, vooral voor jonge meisjes als Kim, kan plots toeslaan.

Kim werpt zich op als ambassadrice van Parkili

Van een Miss België verwacht men niet enkel dat ze mooi en mondig is, maar het gaat veel verder. Zo kunnen de meisjes zich inzetten voor een goed ‘charity project’, en bij Miss België is dat ‘Hope For The Children’. De deelneemsters kunnen punten verdienen met hun inzet. Het ‘Hope For the Children’ zet zich als project in om scholen te bouwen voor arme kinderen in Cambodja. “Zij hebben ook recht op onderwijs, en het is dan ook super belangrijk dat zij naar school kunnen, het bepaalt tenslotte ook hun toekomst” benadrukt Kim. Buiten dit fantastische project, staat Kim als ambassadrice ook volledig achter ‘Parkili’.

Provinciaal kandidaat Kim Detollenaere op Dijlepad

In het kader van mijn studie geneeskunde, is Parkili, zeker iets wat ik ten volle ondersteun. Een hele groep patiënten met de ziekte van Parkinson gaan hierbij de Kilimanjaro beklimmen om aan te tonen dat mensen met deze ziekte actief moeten blijven. Verder gaat al het ingezamelde geld van Parkili naar meer wetenschappelijk onderzoek, wat ik heel belangrijk vind aangezien ik zelf ook eens een maandje studentonderzoek heb gedaan op de universiteit en er is nog veel niet geweten over de ziekte van Parkinson.

Mechelen is een stad die charme uitstraalt

Battel zal tevreden zijn met de deelname van hun meisje uit de buurt. Als Mechelaar wil je dan toch ook polsen naar wat zij van onze stad vindt.

Kim Detollenaere kandidate Miss Belgie in Kruidtuin

Als ik kijk naar onze stad vanaf ik nog een klein meisje was, dan zie ik vandaag toch wel een duidelijk verschil. Ik vind dat onze burgemeester Bart Somers de stad veel mooier gemaakt heeft. Het is een mooie Vlaamse stad, die veel charme uitstraalt.”

Voor Kim zich op de universiteit stortte, liep ze school in Pitzemburg en Scheppersinstituut. Bij onze rondgang voor een korte fotoreportage, was het toch wel de wens om enkele foto’s te maken in de Kruidtuin, een stukje nostalgie voor haar uit de schooltijd. Na haar studies arts wil zij zich het allerliefst specialiseren in de plastische chirurgie.  

Ik wil graag mensen helpen om zichzelf beter te laten voelen over hun uiterlijk. Ik heb het dan niet over overdreven opgespoten lippen en onnatuurlijk ogende siliconenborsten, maar mensen met echte complexen wil ik graag helpen. Ook mensen die door een ongeval verminkt geraken bijvoorbeeld. Het uiterlijk mag wel oppervlakkig lijken, maar als je je mooi voelt als persoon, dan straal je dat ook uit en voel je je ook beter vanbinnen.” besluit Kim.

Kim Detollenaere in de Kruidtuin te Mechelen

Sportief is het geen uitblinker, maar om haar figuur in topvorm te houden, weet ze toch iedere avond een korte workout uit haar lichaam te toveren. “Gewoon om de buik- en bilspieren te onderhouden” lacht Kim. Op gebied van voeding is zij dankzij haar moeder wel enigszins bezig met gezonde voeding. Al loopt dit als student niet altijd zoals het moet, mede door haar drukke jonge leventje.

Op de valreep weet Kim me nog te vertellen dat ze ook een persoonlijk act van 1 minuut heeft moeten voorbereiden voor de provinciale verkiezing. “Dat was moeilijk voor mij, want echt een uitgesproken talent voor dansen of zingen heb ik niet. Ik heb vroeger al wel kleine rolletjes geacteerd op televisie zoals onder andere op Ketnet, en één keer de nationale voordrachtwedstrijd gewonnen in mijn categorie toen”.

Een steuntje in de rug bij de provinciale verkiezingen

Volgende week, op 17 september hebben de provinciale verkiezingen plaats, waar de deelnemende meisjes geselecteerd worden, die dan op hun beurt naar de nationale preselectie zullen doorgaan. De week daaropvolgend worden de meisjes die uitverkoren geweest zijn bij de provinciale verkiezingen, nogmaals gehalveerd. Degenen die hier een selectie behalen, mogen dan uiteindelijk door naar de uiteindelijke finale van Miss België. Aan de provinciale verkiezingen nemen de provincies Antwerpen, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen deel, met een totaal van 90 kandidaten.Voor Kim komt het er dus op aan om de eerste ronde door te geraken. Ook wij kunnen onze Mechelse deelneemster steunen door te sms’en. Het is zo dat het aantal sms stemmen op een kandidate naar keuze voor 33% meetelt in de uiteindelijke beslissing. Stemmen op Kim kan het verschil maken of ze doorgaat of niet. Een sms verzenden met als tekst MA13 naar 6665. (kostprijs per sms 1 euro) mag onbeperkt. U kan ook een storting overmaken op het rekeningnummer BE87735045173894 van het goede doel ‘Hope for the Children’ met als mededeling Kim Detollenaere MA13. Hiervoor dien je naar de facebook pagina van Kim ( website ) te surfen.

Nu maar duimen voor Kim Detollenaere. Waarom ? Zij is gewoonweg intelligent, heeft een goedaardig karakter, is lief, puur en ja natuurlijk uitmuntend mooi. Mijn mening na een leuke babbel met Kim, het is een totaalpakket aan schoonheid dat het verdiend om deze ‘Once In A Lifetime’ te mogen meemaken..

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best en Radio Opsinjoor

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.