Nationale Plantenbeurs centrum Hombeek 2017 organisator Dirk Buelens

Hombeek viert 30 jaar directeur Dirk Buelens

0 Shares

Feest in de Sint-Maartenschool voor Dirk Buelens

Voorbije donderdag was het voor alle leerkrachten en leerlingen feest in de Sint-Maartenschool in Hombeek. Directeur Dirk Buelens was 30 jaar directeur en dat moest gevierd worden.

Met dank aan Stefaan Deleus voor de foto

Alles werd achter de schermen goed voorbereid, want Dirk Buelens, de jubilaris waar het om draaide, mocht niets opvangen van de geplande viering. Het was dan ook geen eenvoudige opgave om alles zo geheim mogelijk te houden tot de dag erop. Het feest begon al ’s morgens met bloemen en liedjes.
Zowel door de leerkrachten, de leerlingen, inrichtende macht en ouderraad, werd dhr.Buelens bedankt voor zijn grote inzet voor de school. Niet enkel als directeur, maar ook als mens met een groot hart.

Dirk is op 27-jarige leeftijd in 1988 als directeur benoemd. Waarschijnlijk was hij toen de jongste directeur van alle scholen in het land. Voor die tijd had hij al zijn sporen verdiend als chiroleider en hoofdleider van de plaatselijke jeugdvereniging. Dirk bleek toen al over een uitzonderlijk leiderschap en organisatietalent te beschikken.

Tijdens die 30 jaar, heeft ‘mijnheer Dirk‘ de Sint-Maartenschool herschapen tot een moderne school met ruime klassen en de nieuwste technologieën. Dat was enkel mogelijk door hard werken. Wanneer je enkele jaren geleden om tien uur ’s avonds voorbij de school reed, dan brandde er steevast nog licht in het bureel van de directeur.

Schooldirecteur, organisator plantenbeurs, …

Dirk Buelens is ook de drijvende kracht rond de intussen al bekende nationale plantenbeurs. Vorig jaar nog heb ik Dirk hier persoonlijk leren kennen, en kan alleen maar zeggen en schrijven dat het een eenvoudig iemand, een man uit de straat, die perfect past in de dorpscultuur van Hombeek. Een praatje met hem maken is niet eenvoudig want continu wordt hij aangesproken. Dirk is zonder twijfel een graag gezien persoon in het dorp.

Dirk Buelens als organisator van de nationale plantenbeurs te Hombeek

Dirk Buelens als organisator van de Nationale Plantenbeurs te Hombeek (archief foto)

De opbrengst van dit gebeuren en van het succesrijke kippenrestaurant dat door deze school georganiseerd wordt,  gaf de financiële ademruimte om enkele grote bouwprojecten tot stand te brengen. Onlangs werd nog een stuk grond aangekocht dat tijdens de lente-en zomermaanden gebruikt wordt als avontuurlijke speelweide voor de kinderen.

’s Middags kregen alle leerlingen een lekker pakje frieten. Daarna werd er verder gefeest in de sportzaal. Hier vertelden de leerkrachten anekdotes over hun schoolloopbaan met de directeur. Enkele toespraken waaronder schepen van onderwijs Marc Hendrickx en schepen Stefaan Deleus, oud-leerling van de school, spraken de feestvierders toe.

Stefaan Deleus in gesprek met Dirk Buelens

Foto met Stefaan Deleus in gesprek met Dirk Buelens (archieffoto)

De leerlingen draafden op met een grappige snijdersbank en daarna werd dhr. Buelens overstelpt met felicitaties van ouders, oud-leerlingen, collega’s. Met dit feest toonde iedereen dat Dirk Buelens op handen gedragen wordt voor zijn harde werk dat al die jaren hij geleverd heeft voor de Sint-Maartenschool in hartje Hombeek. Zelf kon ik er niet bij zijn, maar met dit artikel wil ik ook mijn felicitaties en respect aan u Dirk overbrengen. 

Uw reactie op dit artikel kan je hieronder neerpennen of typen.

Auteur tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best. Contact opnemen ?

0 Shares

One comment

  1. Mnr Dirk is echt de beste en proficiat hoppelijn nog vele mooie jaren , grts kadere

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.