Afscheid van schepen van Walter Schroons te Mechelen

Afscheidsfeestje voor schepen Walter Schroons

14 Shares

Schepen Walter Schroons neemt afscheid van politiek

Walter Schroons (50) mocht vrijdagmiddag afscheid nemen van collega’s, medewerkers en schepenen tijdens een afscheidsreceptie. Het CD&V-gemeenteraadslid en vooral de laatste jaren gekend als schepen van Sport en Financiën, zet hiermee een punt achter zijn 24 jaar politieke carrière. Een nieuwe job, een nieuwe start want Walter is benoemd door de Kamer van Volksvertegenwoordigers als raadsheer voor de Nederlandse kamer van het Rekenhof

Afscheid van schepen van Walter Schroons te Mechelen

De receptie die plaatsvond in de kolommenzaal van het stadhuis, werd bijgewoond door heel wat mensen die Walter een warm hart toedragen. Schepen Stefaan Deleus en burgemeester Bart Somers spraken lovende woorden, en dankten hem voor zijn jarenlange inzet voor de stad. “Blij en toch een beetje triest, maar toch proficiat” zegt Stefaan Deleus. “Persoonlijk heb ik met Walter altijd een goede band gehad, misschien omdat we beiden uit een deelgemeente komen. Maar ook onze beide ouders kenden elkaar. Ik zou dan ook graag Walter een erkenning geven als ere-schepen”.

Afscheidsfeestje met collega’s en vrienden

Via heel wat omwegen heeft men dit afscheidsfeestje georganiseerd gekregen zonder dat Walter, tot vandaag, er van op de hoogte was. Tania Verschueren, al die jaren al kabinetsmedewerker van zowel Stefaan Deleus als Walter Schroons kreeg dan ook de eer om een gepast cadeau onder luid applaus te overhandigen.

Kabinestmedewerker Tania Verschueren overhandigd geschenk aan Walter Schroons

We waren 24 jaar geleden, de tijd gaat snel, nog jonge snaken toen we samen in de gemeenteraad kwamen” zegt Bart Somers (burgemeester). “Walter, ik spreek namens alle collega’s, je bent een ongelooflijk gewaardeerde collega. Niet alleen om je inzet en het feit dat je enorm betrokken bent bij het sportieve leven, dat je de know-how en kennis hebt van het financiële, maar dat je ook iemand bent die een ploeg kan dragen. Je zorgt voor een sympathieke sfeer waar ook is kan gelachen worden. Je gaat nu een hele verantwoordelijke functie op u nemen, waarvoor je een toga moet dragen. We hebben al die jaren veel steun gehad aan elkaar, en dat zal zo blijven, we zullen elkaar niet uit het oog verliezen

Van vader op zoon in de Mechelse politiek

Walter Schroons woont in deelgemeente Muizen en is sinds 1994 gemeenteraadslid voor CD&V Mechelen. Bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zal hij niet deelnemen, daar het mandaat van raadsheer bij het Rekenhof niet verenigbaar is met een mandaat als schepen of gemeenteraadslid

Ik ben nog begonnen in de vorige eeuw, maar ik heb het altijd zeer graag gedaan.De voorbije 24 jaar zijn zeer snel gegaan” vertelt Walter Schroons. Eigenlijk is het zo’n beetje met de paplepel ingegeven, want ook Walter’s vader heeft deel uitgemaakt van het politieke leven in Mechelen. “Ja, mijn vader kwam niet zoveel op de voorgrond, en was eerder bescheiden, ik was wat extravaganter. Toen mijn vader er mee ging stoppen, hebben ze mij gevraagd om op de lijst te komen voor de toenmalige CVP. Onverwacht ben ik toen verkozen geweest, en in de politiek gerold. Als ik er op terugkijk zijn het allemaal heel plezante momenten geweest.” aldus Walter.

(Bekijk binnenkort het interview integraal op video)

Werken tot de laatste dag als Mechels schepen

Walter blijft alleszins tot de laatste dag werken. Dit weekend zal hij als schepen van Sport nog een basketbal- en voetbalwedstrijd bijwonen. Vanaf maandag zal het dan pendelen worden tussen Muizen en Brussel.

Schepen Walter Schroons met echtgenote en zoon aan stadhuis Mechelen

Als blogger heb ik Walter Schroons regelmatig mogen interviewen. Het is een man van het volk, iemand die zich ten volle inzette voor zijn job als Mechels schepen. Via deze weg wil ik hem dan ook nogmaals van harte feliciteren en bedanken voor de openheid en medewerking bij de interviews.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best.

14 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.