Kinderen spelen in Tivolipark te Mechelen

Ravotten op vernieuwde speeltuin Tivolipark

39 Shares

Speeltuin in Tivolipark klaar voor avontuur

In het Tivolipark werd woensdag officieel de vernieuwde speeltuin voorgesteld. Kinderen kunnen vanaf nu naar hartelust genieten van de nieuwe speeltuigen in het Mechelse park. Eerder dit jaar werden ook als speelpleintjes geopend, waaronder in het Pennepoel– en Hovenierspark. Ik ben deze namiddag met de voetjes in het witte zand, door de hollende kinderen door, poolshoogte gaan nemen..

Marina De Bie en Greet Geypen openen vernieuwde speeltuin in Tivolipark

Duizenden kindjes van Mechelen maar ook van buiten onze stad komen hier genieten van het spel maar ook om de natuur te leren kennen. Deze speeltuin was echt wel toe aan renovatie, voor dit ontwerp hebben we dan samen met de buurtbewoners en kinderen, gekozen voor een ontwerp dat past in het Tivolipark” zegt Marina De Bie (schepen van Natuur en Groen)

Volledige make-over van het speelplein in het bos
Het speelplein voor kinderen ouder dan zes jaar, kreeg een volledige make-over en werd voorzien van duurzame speeltoestellen. In bijzijn van de Mechelse schepenen Marina De Bie (Groen), Greet Geypen (Open vld), de park medewerkers, mochten de kinderen na een hapje en een drankje, de nieuwe speeltuigen inspelen.

Er is heel bewust gekozen om dit speelplein te laten passen in het verhaal van Kadodder en Spotter, met aangepaste kleuren, het natuurlijke en het gebruik van duurzaam materiaal. Vandaag zijn we er echt in geslaagd om deze natuurspeeltuin volledig tot zijn recht te laten komen” vertelt Marina De Bie

Kinderstad blijft investeren in speelpleinen

In Mechelen Kinderstad krijgen de jonge Maneblussers genoeg ruimte om buiten te spelen. De stad blijft daarvoor investeren in het opknappen en het aanleggen van parken en tuinen in het algemeen en meer specifiek van nieuwe speelterreinen en speeltoestellen. Het nieuwe avontuurlijke speellandschap werd mooi geïntegreerd in de bosrijke omgeving.

Kinderen spelen in Tivolipark te Mechelen

Wij doen twee zaken, langs de ene kant leggen wij nieuwe speelpleintjes aan, maar het is ook nodig om bestaande speelpleintjes te onderhouden en te vervangen als het nodig is zoals hier in Tivoli. We zijn intussen ook bezig met een aantal lopende projecten.” zegt Greet Geypen (schepen van Jeugd)

De speeltuin in het Tivolipark is met In 2016 maar liefst 11 650 begeleide bezoekers, zeker een succes.

Er komen hier niet alleen kinderen met ouders of grootouders, maar ook scholen doen uitstappen naar Tivoli. De populariteit van het Tivolipark is de laatste jaren duidelijk toegenomen. Het speelplein is dan ook heel geliefd bij de kinderen. het is samen met het Vrijbroekpark, één van de drukst bezochte parken in onze stad.” vertelt Greet Geypen.

Spotter, Kadodder en de kinderen testen de speeltuigen

Op het speelpleintje werden de figuren Spotter en Kadodder verwerkt in twee boomhutten. Voor elk van hen is er een boomhut voorzien, die met elkaar verbonden zijn met een 6,5 meter lange touwen tunnel. Beide boomhut torens werden aangevuld met een boomparcours. Het eerste boomparcours bestaat uit een ingekerfde stam, zwerfkeien, stapstammen en een knuppelbrug. Het tweede parcours bestaat uit een touwbrug, een apenbrug, een cirkelbrug en een evenwichtsbalk. Uiteraard ontbreken populaire speeltuigen zoals een kabelbaan met een lengte van 25 meter en een vogelnestschommel niet.

Vernieuwde speeltuin Tivolipark Mechelen

De speeltoestellen werden geplaatst door Krambamboul Speellandschappen. De stad investeert hiermee ongeveer € 75.000 (incl. BTW).

Dit bericht ‘Delen’ en een ‘Leuk’ geven zou ongelooflijk tof zijn.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

39 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.