Schaduwtuin in Vrijbroekpark te Mechelen

Bronzen kunstwerk schittert in nieuwe Schaduwtuin

0 Shares

Nieuwe schaduwtuin en bronzen kunstwerk in Vrijbroekpark

In het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark is een nieuwe schaduwtuin opengesteld. Tegelijk kreeg een bronzen beeld van wijlen Roland RensDe Zoeker’, een vaste stek in de schaduwtuin. Het kunstwerk komt uit de collectie van de Provincie Antwerpen. De renovatie van het beeld kostte de provincie 10.000 euro.

Schaduwtuin in Vrijbroekpark te Mechelen

De schaduwtuin in ons Mechelse Vrijbroekpark situeert zich naast brasserie ’t Park.

Er werden tot voor kort, van mei tot oktober, op een klassieke manier fuchsia’s in pot en coupes tentoongesteld. Omdat het vele gieten van alle deze potten niet in verhouding was met de bezoekers van deze tuin, werd nagedacht over een nieuw beplantingsplan met de focus op schaduwplanten. Een baken in de tuin is de meerstammige rode esdoorn die met de jaren ,de schaduw in de toekomst nog zal versterken. Maar het is hier in de eerste plaats ook een zeer mooi rustpunt”, aldus gedeputeerde Jan De Haes.

Schaduwtuin in Vrijbroekpark te Mechelen

De Zoeker heeft een mooi plekje in de schaduwtuin

Bronzen beeld schittert in de nieuwe schaduwtuin van het Mechelse Vrijbroekpark

Tweede blikvanger in de nieuwe tuin is het bronzen beeld ‘De Zoeker’ van tekenaar en beeldhouwer Roland Rens (Aarschot, 1952 – 2007) uit Aarschot. Het stond tot voor enkele jaren in het toenmalige provinciehuis, aan de Jan Van Rijswijcklaan. “Het bronzen beeld van de in 2007 veel te vroeg overleden kunstenaar Roland Rens, dat daar in de tuin stond, had nog geen nieuwe bestemming gekregen. Daar hebben we nu een mooie plaats voor gevonden. We lieten het renoveren in een atelier in Hoboken.”, klinkt het bij de provincie vertegenwoordigers.

Een dagje uit naar het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark ? Een aanrader.

Tekst en foto’s Leo De Nijn voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.