Zill Kick-Off is Zin in leren, zin in leven Ursulinen Mechelen

Kleuters lopen modeshow voor Zill-kick-off te Mechelen

0 Shares

Basisschool Ursulinen doet mee aan de Zill-kick-off

Vanaf 1 september 2018, start van het nieuwe schooljaar kan elke basisschool starten met Zin in leren! Zin in leven!. Basisschool Ursulinen Mechelen wou dit vieren met een kick-off evenement georganiseerd door Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Twee tweede kleuterklassen Ursulinen toonden aan voorbijgangers een heuse modeshow.

Directeur Sven van Grembergen Basisschool Ursulinen Mechelen

Vanaf volgend jaar worden wij inderdaad ondergedompeld in het nieuwe leerplan Zin in leren, Zin in leven, waarmee we gaan proberen om onderwijs te maken dat over hokjes denkt. Dat wil zeggen dat we klas- en vakdoorbrekend gaan werken. En vandaag geven wij samen het startschot met kinderen uit het 4de leerjaar, de kleuterklassen, ouders, grootouders en studenten Mode afdeling secundair” vertelt Sven van Grembergen, directeur Basisschool Ursulinen.

Leerlingen en kleuters geven modeshow op Grote Markt
Voorbijgangers op de Grote Markt keken en genoten van de jonge mannequins op de pop-up catwalk. Deelnemende scholen konden zeven verschillende uitdagingen aangaan: een Zill-collection, Zill-construction, Zill-game, Zill-move, Zill-party, Zill-talk of Zill-surprise. Basisschool Ursulinen Mechelen koos voor de uitdaging Zill-Collection waarmee werd getoond hoeveel zin ze hebben om met het nieuwe geïntegreerde leerplan aan de slag te gaan.

De twee tweede kleuterklassen van de basisschool Ursulinen Mechelen hebben in de klas een hele week gewerkt rond het thema ‘Mode’. Meesters, juffen en kleuters beleefden heel wat plezier met het aan elkaar naaien van lapjes stof. Elke kleuter kon een accessoire op zijn of haar jas bevestigen. Op donderdag bezochten ze al de ateliers van de studenten Mode van Ursulinen Mechelen, die zich aan het voorbereiden waren op hun jaarlijkse modeshow in De Loods. De kleuters waren onder de indruk van de 2 naaiateliers met naaimachines, paspoppen en mooie tekeningen.

Kleuters Ursulinen Mechelen lopen modeshow

Nieuw leerplan Zin in leren! Zin in leven!

Het nieuwe leerplan Zin in leren! Zin in leven!, dat in september 2017 werd goedgekeurd, kan vanaf september 2018 gebruikt worden op alle basisscholen van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Het is een breed gedragen leerplan op maat van de praktijk in gewoon en buitengewoon basisonderwijs. Het plan focust op de opvolging van ontwikkeling van kinderen, benadrukt hun gezondheid en veiligheid, stimuleert innovatieve beweging en biedt ruimte voor eigen inbreng van de leraar.

Zill Kick-Off is Zin in leren, zin in leven Ursulinen Mechelen

Wij zijn vandaag de uitdaging aangegaan, en hebben samen met de kinderen van oude kleding, nieuwe kleding gemaakt ” aldus tevreden kleuterjuffen Anika en Tina. “De kinderen hebben veel zin om bij te leren en om aan de slag te gaan. wij gaan daar dan creatief mee om gaan

Op de mooiste Grote Markt van Vlaanderen was het tussen 14 en 15 uur een gezellige bedoening. De rode loper werd uitgerold, het publiek stroomde toe, en de kleuters huppelden om hun creaties te tonen. De kleuters, de juffen, meesters en directeur genoten van het spektakel. Hoe plezant kan het leven zijn. 

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.