Wandelkaart Samen op Pad gezinnen met kinderen Mechelen

Avontuurlijke wandelkaart Samen op Pad voorgesteld

0 Shares

Samen op Pad een wandeltocht in Battel

In het Natuurgebied Robbroek aan de Oude Leestsebaan te Battel is zondag de avontuurlijke wandelkaart Samen op Pad gelanceerd. Deze wandelkaart bundelt de leukste avontuurlijke gezinswandelingen in en rond Mechelen en kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Regionaal Landschap Rivierenland, Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos, met steun van het Departement Omgeving

Wandelpad in natuurgebied Robbroek te Battel (Mechelen)

Tegelijkertijd werd de eerste Mechelse ‘Kinderlus’, een wandelroute op maat voor gezinnen met kinderen, ingewandeld. Voor vele Mechelaars zal het Robbroek ook een ontdekking zijn van een bijzonder groengebied.

Wandelkaart Samen op Pad digitaal downloaden

Opvallend, de kaart verschijnt enkel digitaal en kan gratis worden gedownload via www.rlrl.be/samen-op-pad.
Voor velen is het Robbroek nog onbekend gebied. We hopen dat bezoekers dit stukje wilde natuur op een boogscheut van Mechelen samen met hun kinderen komen ontdekken“, aldus Wim De Maeyer als regiobeheerder van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Robbroek ligt tussen de Zenne en de Dijle. Hier kan je avontuurlijk wandelen tussen de konikpaarden en gallowayrunderen. Er is grotendeels een knuppelpad in aangelegd, maar in de wintermaanden zijn laarzen of stevige schoenen noodzakelijk. Om het helemaal groen te houden kan je met de fiets komen die je kwijt kan aan het einde van de Stuivenbergbaan (tegenover huisnummer 236). Kom je met de auto dan parkeer je best aan de Oude Leestsebaan 13, waar je van hieruit ook de wandeling kan starten.

Wandelkaart Samen op Pad gezinnen met kinderen Mechelen

Wandeltocht op maat van kinderen in Robbroek

De kinderlus in Robbroek is zo’ 2 tot 5 kilometer. Langs de wandelweg staan er speelse elementen. Dat maakt het zo avontuurlijk. Je kan hier heel veilig wandelen met de kids. Je moet alleen de rode rechthoekjes volgen. Het interessante is dat het gezin met de kinderen op gelijk welk ogenblik aan de wandeling kan beginnen. Onderweg lopen er sprinkhanen en kikkers voor je voeten, dat is dus pure natuur”, zegt Myrtle Verhaeven , projectcoördinator Strategisch project ‘Open Ruimte in en Om Mechelen’.

Wandelkaart Samen op Pad in natuurgebied Robbroek te Mechelen

Rik Röttger, gedeputeerde voor Natuur en Leefmilieu, was een enthousiaste mee-stapper. “Deze kinderlussen moeten de mensen in staat stellen, dicht bij de stad, mooi groene gebieden te ontdekken waar ze met hun kinderen naar toe kunnen. Deze ongekende plekjes stralen zoveel charme uit. Voor veel mensen liggen ze pal naast hun eigen deur, maar weten ze niet eens hoe mooi ze zijn

Meer info over de kaart: www.rlrl.be/samen-op-pad

Tekst en foto’s Leo De Nijn voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.