Vlaanderen Feest dubbel in Kruidtuin Mechelen

133 Shares

Günther Neefs zingt in thuishaven Mechelen op Parkpop

De zwoelste stem van Mechelen Günther Neefs mocht op 11 juli Vlaanderen Feest in de Kruidtuin opvrolijken. Omdat Parkpop, het muziekfestival dat gedurende de maanden juli en augustus in ‘Den Botanique’ plaatsheeft, dit jaar samenvalt met de Vlaamse Feestdag heeft men bij vzw Mechelen Feest beslist om éénmalig het volksfeest te laten doorgaan, niet op de Grote Markt, maar in de Kruidtuin.

Günther Neefs in thuisbasis Mechelen op Vaalnderen Feest
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

De voorspelde regenbuien bleven gelukkig uit, het werd zelfs een zwoele avond, tijd dus om het feestje te beginnen. Het kleurrijk geklede trio Radio Botanique zet zich iedere week ten volle in om het publiek voor te bereiden op een zomerse zang en dansavond.

Ooit heb ik vader Louis Neefs voor de microfoon gehaald toen ik nog dj was bij Radio Reflex. Vandaag was ik verheugd om ook zoon Günther, vol van adrenaline en bezweet, voor de camera te halen.

Met mij gaat ongelooflijk goed, op zijn best“ vertelt Günther Neefs. “Ik moet zeggen, het was een plezant optreden en ik zag alleen maar bekende gezichten. Dan zie je maar eerst hoe klein Mechelen is. Ik heb het gevoel dat ze mij mee op handen hebben gedragen. Ik heb me geweldig geamuseerd” (Binnenkort meer op video)

Günther Neefs brengt vuurwerk in de Kruidtuin

Günther draait sinds de jaren ‘90 mee in de showbizz  Enkele bekende hits zijn ‘Hier in dit land’, ‘Daarom zeg ik nee’ en nog onnoemelijk veel andere fantastische songs, waarvan hij op deze speciale Parkpop avond er heel wat over de grasweide liet galmen.

Vlaanderen Feest op het podium van Parkpop met Günther Neefs
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ons Mechels zangtalent heeft duidelijk nog veel fans achter zich staan. In een mum van tijd werd de sfeer steeds beter. Günther weet met zijn zwoele stem het publiek goed te bespelen met swingende soul, crooners ballads maar ook Vlaamse tophits, en vooral meezingers. 

Het feest werd geopend met een van zijn bekende nummers ‘Ik blijf bij jou‘. Neefs riep een tiental dames op het podium om het feest ten top te drijven. Alle dames jong en oud werden uitgenodigd een nummer mee te zingen. De ene al wat beter dan de andere, met enkele opvallende verborgen Vlaamse en Maneblussers talenten.

Ambiance ten top op Vlaanderen Feest met Günther Neefs
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Knallend doorheen Roots 66

Günther was in topvorm, en dat straalde hij uit naar het publiek. Dit jaar geen knallend vuurwerk, maar met songs uit zijn dertigjarige carrière en zijn huidige cd ‘Roots 66’ wist hij de Kruidtuin op zijn kop te zetten. De cd is tot stand gekomen na een 5000 km lange rondreis, samen met Radio 2 presentator Guy De Pré, langs de bekende Route 66 in de USA. Van deze rondreis is niet enkel een cd op de markt maar ook een heuse roadmovie op DVD en een vinyl LP

Günther Neefs, peter van Alex Neefs, brengen samen een nummer op Parkpop
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Dat muziek in de familie zit werd duidelijk als Gunther zijn petekind Alex Neefs op het podium uitnodigt. Met veel klasse bracht de negentienjarige Alex een gitaarspel van de bovenste plank naar voren. Even samen in duet met Günther en het plaatje was compleet. Alex vertelt me dat hij verder wil gaan in de muziek en intussen met vriend Olivier de band Placid Blues opgericht heeft.

De ambiance in het park werd steeds beter en nog extra versterkt door ‘geel en rood’ KV-Mechelen voetbalfans die van de gelegenheid gebruik maakten om hun voetbalfeestje hier te komen vieren. Drie in één dus. Het zestig minuten durend concert werd afgesloten met een derde bisnummer ‘Ik wil je’ van De Kreuners. 

KV Mechelen voetbalsupporters vieren mee op Parkpop
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Vlaamse Feestdag bereikt apotheose met Radio Botanique

Terwijl Radio Botanique DJ Jan geniet van een weldoende vakantie in Zuid-Frankrijk was het werkendag voor Marc en Gert. Ik hoef het eigenlijk niet te herhalen, deze top dj’s bespelen jong en oud met een mix aan dansmuziek. Dit jaar nog vierden deze jongens hun 5 jarig bestaan in Winterbar Mirage. Het zweet dwarrelde van de hoofden, armen in de lucht, of lekker genieten op het gras, het verbroederde Vlaams-Mechels feestje bereikte zijn apotheose. 

Dj’s Radio Botanique op duo-feestje Parkpop en Vlaanderen Feest
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Parkpop geeft Mechelaars vakantiegevoel

Mijn conclusie over deze Parkpop  Het was top ! Mijn buikgevoel zegt me dat Parkpop telkens weer aan populariteit blijft winnen. Het groene plaatje van een park in combinatie met de live muziekconcerten geeft ons een vakantiegevoel in eigen stad. Het brengt mensen ongeacht cultuur, afkomst of leeftijd samen. Wanneer ik me doorheen de mensenmassa murw om sfeerbeelden te schieten, dan hoor en zie ik alleen maar positieve blikken en reacties. 

Vrijwilligers op De Zomer is van Mechelen. Top team !
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Parkpop is een topevenement, en ik wil er graag nog aan toevoegen dat dit niet alleen te danken is aan de muziek maar ook aan de zovele vrijwilligers voor en achter het podium. Zij (blauwe t-shirts) zetten zich de hele zomer lang in om een Event als Parkpop te doen slagen. Ook de crew achter het podium is een topteam. Als bezoeker zie je ze dikwijls niet maar ze zijn er wel.

Sfeerbeelden en interview met Günther Neefs op Vlaanderen Feest te Mechelen
Video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Tekst, foto’s (facebook) en (Google) en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

133 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.