Uitgelaten publiek en heerlijke sfeer op Dijlefeesten te Mechelen

Uitgelaten sfeer op tweede dag Dijlefeesten

0 Shares

Dag twee Dijlefeesten, fantastische sfeer !

Dag twee van de Dijlefeesten kan ik zonder al te veel poespas omschrijven als een topavond en een fantastische sfeer. Alles begon met de band Woodshakes, die italo disco, house grooves en Engelstalige psychedelische funk over het Cultuurplein lieten galmen. Na deze presence was het alle hens aan dek voor de Dijlefeesten Crew om het podium klaar te maken voor de Teen Creeps. De band is een Indie Rock trio uit Gent met een voorliefde voor de alternatieve rock uit de jaren ’90 en punk.

Dijlefeesten Aftershow in Cultuurcentrum te Mechelen

Dit heb ik gemist, helaas. Snel even mijn fiets gratis parkeren op het binnenplein van TSM, die deze voor de gelegenheid had opengesteld, waarvoor dank.

Topartiesten en bands op Dijlefeesten

Portland is een Belgische band trok van leer rond 22 uur. Voor ik me naar het feestterrein begaf, had ik me thuis al wat geïnformeerd over deze groep. Portland werd beschreven als niet de eerste de beste, en prijkte mede daarom op de affiche, ik was dus benieuwd naar hun kunnen.

Topact van Portland op Dijlefeesten 2018 te Mechelen

Tijdloze en melancholische songs werden overgoten met wondermooie vocals van Jente Pironet en Sarah Pepels. Portland behaalde in 2016 de finale van Humo’s Rock Rally. ‘Pouring Rain’, is een fel beluisterde song op de online streamingdienst Spotify. Portland is graag gezien in Mechelen, hun optredens in Equator en Zapoi (Mind Your Head) maakten een grote indruk. En voila, wat ik had gevonden en gelezen op ‘de’ informatie bron Google, klopte als een bus. mooi optreden. (Video interview met Portland gemaakt door Wolf Project)

Portland op hoofdpodium Dijlefeesten te Mechelen

Eten en drinken, ook dat is festivalitis

De sfeer zal er al goed in op het Cultuurplein. Iedereen was tevreden van wat de Dijlefeesten tot nog toe te bieden had. Tussen de optredens door had ik tijd om wat sfeerbeelden van het publiek te maken, en mijn eetlust te stillen. Snel even een frietje met tartaar nuttigen bij onze Mechelse frituristen Frituur Veemarkt en Frituur Put die zich naast het Heilig Geestshuis en Heilig Geestkapel hadden opgesteld. De horeca en Dijlefeesten bars draaiden volop, vrijwilligers en personeel hadden dan ook de handen vol aan de tapkranen.

Mechelse Frituur Veemarkt en Frituur Put op Dijlefeesten

Tijd voor het laatste optreden van de zaterdagavond. Ik moest me door het publiek murwen om aan het podium te geraken. Via het overvolle terras van de Kuub, geraakt ik met moeite tot het terras van Dijlefeesten Café. Een meevaller, want hier kon ik een panoramafoto maken van de 2000 mensen, wachtend op de volgende act.

Losgelaten publiek op Cultuurplein en Cultuurcentrum

Stijn (Vandeputte), één man alleen op het hoofdpodium van Dijlefeesten. scoorde hij een culthit met “Steentjes Gooien”. Ook hij is geen gewone in het artiestenwereldje. Festivals als Pukkelpop, Werchter, Lowlands, Lokerse Feesten….. en nu ook Dijlefeesten, je moet het als organisatie maar klaarspelen om iemand als ‘Stijn’ naar hier te halen. Top !

Uitgelaten publiek en heerlijke sfeer op Dijlefeesten te Mechelen
Funk, electro, …. hij swingt, zingt en springt alsof het een getrainde sportman is, een showbeest als geen ander. Het duurde niet lang of Stijn had met zijn mix van Funk, Electro en Hiphop in een mum van tijd een dansfeest op handen. Je moet het maar doen, zingen, dansen, de synthesisers en drumcomputers bedienen en tegelijk het waanzinnige publiek entertainen. Topartiest als afsluiter !

Denk maar niet dat het feestje ten einde was. In het Cultuurcentrum ging om middernacht voor de tweede avond op rij de Aftershow van start. Drie dj’s deden Tomorrowland in het niets verdwijnen met opzwepende muziek en een bijbehorende lichtshow.

Stijn op hoofdpodium Dijlefeesten te Mechelen

Alweer een prachtige prestatie van de organisatie met de medewerking van tientallen vrijwilligers, medewerkers, veiligheidsdiensten en onze Mechelse politie die op afstand een oogje in het zeil hielden. Op naar dag drie ! Abonneer je hier gratis op mijn YouTube kanaal voor nog meer Mechelen

Meer info op de website van Dijlefeesten / Binnenkort alle foto’s hier te bekijken

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.