Winterbar Mirage Mechelen met Motown and More

Eerste Topweekend voor Winterbar Mirage

0 Shares

Winterbar Mirage Mechelen blijkt succesvol concept

Winter en koude ! Niks van te voelen bij Winterbar Mirage. Alles begon op donderdag met ‘De Warmste Kom’ voor het goede doel. Vrijdagavond was het ‘vollen bak’ met de party toppers ‘Discobaar A Moeder’. Het was te verwachten, de tent op het binnenplein zat met 800 partygangers keivol bij de Mirage Kick-Off.

Winterbar Mirage Mechelen met Motown and More

We hebben een fantastische start gemaakt” zegt Wim Voss als medeorganisator Winterbar Mirage. “Je ziet dat het concept aanslaat. Er is voor ieder wat wils. De mensen komen graag naar hier, en daar voel ik me goed bij

De zaterdagavond was dan weer voorbehouden voor ‘Deep House Belgium Winter Edition’ een totaal ander publiek, maar daar draait het juist om bij de organisatoren.

Motown en disco immens populair bij jong en oud

Zondagavond ben ik zelf poolshoogte gaan nemen op ‘Motown & More Party’. Dit genre van muziek doet me terugdenken aan mijn jonge jaren als dj, maar ook omdat de muziek mij nauw aan het hart ligt. Motown spreekt blijkbaar heel wat meer mensen aan, want de tent was warm gevuld met een gezonde mix aan leeftijden. Het was drummen door de menigte. Hier was het party, dat was wel duidelijk. Jong en oud samen op de dansvloer … hoe mooi kan het leven zijn !

Motown & More is ondertussen een begrip in Mechelen, waarbij jong en oud samenkomen voor een swingende zondagmiddag. The Jacksons, Marvin Gaye, The Supremes, The O’Jays, Stevie Wonder, … Er werd gezongen, gelachen en vooral veel gedanst. Stilstaan op deze geweldige muziek uit de 60’s, 70’s en 80’s … vergeet het maar.

Toppers brengen Philadelphia Sound live naar Mechelen

De dj’s hadden weinig moeite om het al uitzinnige publiek de avond van hun leven te bezorgen met The Sound of Philadelphia. Helemaal top werd het met de live performance van Ibernice MacBean. Deze zangeres mogen we in alle eerlijkheid een nationale en internationale topper noemen. Als zangeres trad ze samen op met onder meer Zap Mama, Mark King, Paul Michiels, … Ibernice toert ook rond met haar eigen band Motown Supremacy, en is vocal coach bij The Voice van Vlaanderen

Ik ontmoette hem al op Maanrock van dit jaar, Eddie Conard. Het was leuk hem terug op het podium te zien. Hij is ongeëvenaard in percussie, heeft een hoog charisma en heerlijke soulstem. Het werd nog gekker op de dansvloer, …niet moeilijk als je weet dat Eddie nog steeds met Soulsister samen op de planken staat. Ooit stond hij samen met The Pointer Sisters en Chaka Khan in volle zalen. En dan zo’n rasartiest op Motown & More Party in Winterbar Mirage Mechelen! Kan het nog beter ?

Ik moet eerlijk bekennen, Winterbar Mirage Mechelen is een puike organisatie. Alles loopt op muzikale wieltjes. Van dansen en praten begint je maag te rommelen. Ook hier is aan gedacht. Het was dan ook aanschuiven aan Humphrey Restaurant voor heerlijke soulfood, toepasselijk toch ! Buiten de Mirage tent was het ook aanschuiven bij de hotdog-truck waar uitbater DJ Koen de volledige opbrengst zal schenken aan Kom op tegen Kanker tijdens de 100km-run. Winterbar Mirage Mechelen draagt het hart op de juiste plaats. Er wordt heel wat gedaan ten voordele van goede doelen, en dat siert hen.

Moe, voldaan en tevreden keerde ik huiswaarts, na een tussenstop bij Frituur Veemarkt. De kerstmarkt had intussen de lichten al gedoofd, maar bij de horeca zaten alle stoelen en zetels nog goed gevuld. Mechelen doods en verlaten ? Ik ben niet overtuigd ! Bedankt top team van Winterbar Mirage !

Tekst en en meer foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.