Jo Vally doet het fantastisch op Parkpop Mechelen

Topeditie Parkpop met schlagerzanger Jo Vally

87 Shares

Jo Vally sluit Parkpop seizoen met verve af

Vlaams schlagerzanger Jo Vally mocht de laatste Parkpop van dit zomerseizoen afsluiten. Dit keer waren de weergoden het muziekfestival goedgezind. Een aangename temperatuur, geen regen of onweer, veel volk en vooral een uitmuntende sfeer maakten van deze Parkpop een voltreffer.

Parkpop zet Mechelen op zijn kop met sfeer en plezier met Jo Vally

Op deze 8ste Parkpop in het programma van De Zomer is van Mechelen, liep de Kruidtuin al snel vol. Vooral heel wat fans van Jo Vally stonden vooraan het podium al vroeg te drummen om hun idool van op de eerste rij te volgen.

Kruidtuin gaat terug in de tijd

40 jaar staat Vally reeds in de showbusiness, en eerlijk gezegd, hij straalt nog even goed op het podium. Jo bracht uiteraard zijn grootste Vlaamse hits, waar het publiek uit volle borst kon meezingen, zwieren en zwaaien. Het publiek kwam hiermee in een uitzonderlijke extase. Er werd gedanst, gezongen, … kortom het was één groot muziekfeest in het park.

Schlager zanger Jo Vally doet het opperbest op Parkpop Mechelen

Jo Vally staat met zijn shows bekend als een allrounder. Ook hier in Mechelen bracht hij een medley aan Franstalige chansons. Met meezinger L’important c’est la Rose (1975) oorspronkelijk van Tino Rossi (1967) maar meest bekend van Gilbert Bécaud, en La Balade des gens heureux (1975) van Gérard Lenorman, wist hij een Zuid-Franse vakantiestemming naar Mechelen te brengen.
De show werd steeds beter, zeker wanneer Vally een ode bracht aan Johnny Cash (1932-2003) met een uitstekende vertolking van Ring of Fire. Ja !, het maakte indruk, ook niet-fans van Jo Vally wisten zijn optreden te waarderen.

Speciaal voor Parkpop had deze rasartiest samen met zijn band een medley samengesteld met megahits van de The Everly Brothers. “Een sprong naar nostalgie” zegt Vally. De terugblik startte met het swingende nummer On the wings of a nightingale (1984) gevolgd door Bird dog (1958). Till I kissed you (1959) en Wake up little Susie (1958). De medley werd afgesloten met Bye bye bye love, de eerste Everly Brothers hit uit mijn geboortejaar 1957.

40 jaar Jo Vally, dat is feesten !

Drummers zijn vandaag van alle markten thuis, dat bewees DJ-Drummer Michael Schack op 2 augustus reeds in de Kruidtuin. Op de laatste Parkpop was het de beurt aan drummer Marc Bruyninckx die samen met Jo Vally in duet het hitnummer ‘Aan alle vrouwen’ (1990) zong.

Drummer Marc Bruyninckx zingt duet met Jo Vally op Parkpop

Direct na het optreden maakte de zanger nog wat tijd vrij om me te woord te staan, tof !

Ik heb mij enorm geamuseerd. Leuk en enthousiast publiek, en live met de band, dat was gewoon geweldig. Het was vandaag alsof het mijn beste concert was.” besluit Jo Vally

Om de 40 jarige carrière te vieren brengt de zanger kortelings een album uit waarop een honderdtal beste en een aantal nieuwe songs gebundeld worden. Op 6 oktober van dit jaar staat er op het programma ook nog een éénmalig Pop-Symfonisch concert gepland in Kursaal-Oostende. Jo Vally, een topartiest en vooral steeds bereid voor een babbel ook met zijn fans, want die stonden hem zoals verwacht op te wachten buiten het podium. Hij blijft verbazen, en ik hoop hem alvast ooit in Mechelen nog is te mogen ontmoeten.

Jo Vally doet het fantastisch op Parkpop Mechelen

Het was een fantastische show, waar niet alleen de duizenden mensen van genoten hebben, maar ook Vally zelf was uitermate tevreden van het Mechelse publiek.

Ook voor de drie Radio Botanique top dj’s was het hun laatste optreden op Parkpop, allée voor dit jaar toch !. Het drietal maakte jong en oud nog meer onbedwingbaar en uitgelaten met top muziek en gekke capriolen.

Radio Botanique dj's blazen laatste kaarsjes uit op Parkpop Mechelen seizoen 2018

Na Ottertrotter heeft Parkpop bewezen dat Mechelaars zot zijn van feesten. De Zomer is van Mechelen is hiermee nog niet aan zijn hoogtepunt. Maanrock is in aantocht, en ook dat beloofd een topweekend te worden. Uw reactie is welkom onderaan dit artikel

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

87 Shares

One comment

  1. Eddy het is je toch gelukt hé … en leuke verslaggeving!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.