Topbands op gratis muziekfestival Maanrock

125 Shares

23ste Maanrock affiche compleet

Ook dit jaar zal de 23ste Maanrock drie dagen lang het stadscentrum van Mechelen inpalmen. Deze editie van dit nog steeds gratis muziekfestival zal volgens vzw Mechelen Feest, met klinkende namen op de affiche, iedereen verbazen.

Maanrock blijft een gratis stadsfestival in Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Van vrijdag 23 t.e.m zondag 25 augustus belooft de volledige affiche een festival vol beleving voor jong en oud. Hoogtepunten van 2019 zijn o.a op zaterdag de Belgische topband Arsenal als hoofdact op het Groot Podium. Zij staan bekend om hun uitmuntende live performances met een mix van electronica, pop en exotische ritmes.

We zijn heel trots op de affiche van deze editie. Onze programmatoren hebben een ijzersterk programma bij elkaar gepuzzeld. Met nu ook nog Arsenal, Intergalactic Lovers en andere toppers wordt dit een muzikale topeditie. Maar Maanrock is nog veel meer dan alleen muziek. Met een Mechels Podium bundelen we lokale initiatieven met extra aandacht voor jong talent. We zetten ook een unieke samenwerking op met de Vleeshalle, zodat de Maanrock-bezoeker de nieuwe toplocatie in onze stad zeker leert kennen”, aldus Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest.

Belgische topband Arsenal op gratis muziekfestival Maanrock
Foto vzw Mechelen feest

Maanrock groeit uit tot groots Mechels volksfeest

Sinds de geboorte van Maanrock hebben heel wat Maneblussers dit event sterk zien uitgroeien tot een waar volksfeest. Ieder jaar blijven de organisatoren menig muziekliefhebber verbazen. Niet alleen topartiesten maar ook jong opkomend talent krijgt kansen om hun kunnen aan duizenden bezoekers te tonen.

Maanrock Feestpodium op Ijzerenleen te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Festivalbezoekers mogen zich op deze editie dan ook opnieuw verwachten aan een uitgebreid programma van muziek, theater, en culinaire smaakmakers. De nodige 10.000 stappen daar zal je je niet druk over moeten maken, want die ga je zonder twijfel behalen. Met locaties als het Groot Podium, het Feestpodium, de nieuwe Smaakstraat in de Huidevetterstraat, Rommy’s Zomertuin in de Sinte-Mettetuin, het Mechels Podium op het Cultuurplein, ‘De Koer’ aan de Botermarkt, en de Theatertuin in het Moreelshuis, i.s.m. de Mechelse vzw Sjarabang, ga je met gemak de nodige kilometers bij elkaar wandelen.

Alle muziekgenres samen op één stadsfestival

Op vrijdagavond staat er jazzmuziek op het programma met de alom bekende talentenwedstrijd: de JazzContest. De finalisten van deze wedstrijd worden op 30 juni bekend gemaakt.

Op zaterdag is het aan Cultuurplein volop genieten van puur instrumentale muziek met lokale harmonieën, fanfares en brassbands. In de avond is het de beurt aan Café Malvine die je trakteert op echte Mechelse acts met o.a. als headliner Günther Neefs.

Alle artiesten opsommen dat zou een beetje teveel van het goede zijn. Toch wil ik u enkele namen als Intergalactic Lovers, Discobaar A Moeder, Ertebrekers, Kabouter Plop, Radio Oorwoud, De Romeo’s, Yevgueni, BLØF, Milow en dj’s Radio Botanique en Yves Deruyter niet onthouden.

Dj’s op Feestpodium Ijzerenleen en Botermarkt
Foto vzw Mechelen Feest
Discobaaar A Moeder op 23ste Maanrock
Foto vzw Mechelen feest

Op de laatste festivaldag is er opnieuw plaats voor nog te ontdekken talent en experiment. Het startschot wordt gegeven met een Free Podium, i.s.m. Laaghangend Fruit en Café Malvine. De namiddag wordt ingezet met de Maanrockrally. “Maanrock is heel populair bij jong talent en jong talent is voor ons stadsfestival heel belangrijk. We merken dat de lat elk jaar hoger ligt, we gaan dus echt wel veel kwaliteit te zien krijgen bij de finale op Maanrock”, aldus Abdrahman Labsir als schepen van Jeugd.

Net als vorig jaar zal de Botermarkt ook nu draaien rond techno met drie Mechelse organisaties Lunar, Metadrome en Kurabu. “De Koer schakelt dit jaar nog een versnelling hoger. Met de drie lokale organisaties zijn we erin geslaagd internationale namen te klissen die binnen het circuit hoog aangeschreven staan. Ook het podium krijgt een volledige make-over om de Koer-ervaring nog unieker te maken”, aldus Jan Straetmans.

Sterke festivalzomer

Mechelen maakt zich alweer op voor een prachtige festivalzomer, en onze Dijlestad doen daveren op zijn historische grondvesten. Is het dan allemaal gedaan na Maanrock ? Neen, helemaal niet want ook daarna kan je tot 21 september in de stad een resem aan zomeractiviteiten ontdekken.

Honderden vrijwilligers en partners maken dankzij een goede samenwerking mogelijk dat de Mechelse festivalzomer kan doorgaan. We zien ze niet altijd maar ze zijn er wel, en daar mogen we hen van harte voor bedanken.

Maanrock blijft gratis dankzij sponsors
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Onmisbare vrijwilligers op muziekfestival Maanrock
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Wil je alles volgen tot in detail, dan kan dit via de website www.dezomerisvanmechelen.be of www.maanrock.be maar ook via de Maanrock-app die je als festivalbezoeker gratis kan downloaden. Deze applicatie zal voor zowel Android als iOS beschikbaar zijn en is binnenkort beschikbaar. Hou de Social Media en website van Maanrock goed in de gaten.

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s Verschueren Eddy en Mechelen Feest

125 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.