Summer Roadtrip Radio Guga op Parkpop

185 Shares

De Kruidtuin in de ban van Radio Guga

Het DJ-trio Radio Botanique mocht donderdag het Mechels Zomerfestival Parkpop 2019 op gang trekken. Radio Guga, vorige maand gestart aan hun Summer Roadtrip waren de eerste live artiesten die het vuur aan de lont staken in de Kruidtuin.

Dj’s Radio Botanique op eerste Parkpop 2019
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Opvallend veel mensen hadden duidelijk al maanden uitgekeken naar Parkpop. Heel vroeg op de avond stroomden de festivalgangers toe op de festivalweide. Deze zomeravond beloofde veel goeds, en dat is het dan ook geworden.

Nog nooit stonden zoveel artiesten samen op Parkpop

Na Dendermonde, Gistel en het naburige Willebroek was Mechelen de vierde locatie in de zomertour van de Radio Guga live-band. Hoe moet ik het optreden van Guga Baul & Friends omschrijven ? Een mix van muziek, zang en comedy, … maar met zekerheid een muziekband die gebaseerd is op het brengen van covers van wereldberoemde artiesten.

Je moet het maar doen, al die zangstemmen tot bijna in de perfectie imiteren. Presentator Frank Wauters kondigde het zo aan “Er hebben nog nooit zoveel verschillende artiesten op één podium gestaan als hier vanavond in den Botanique”. En daar sloeg hij de nagel op de kop. Hoeveel artiesten de revue gepasseerd zijn heb ik niet kunnen bijhouden, maar het waren er immens veel.

Uitzinnig publiek zingt en danst in Den Botanique

Guga staat bekend om zijn stemimitaties, en ook donderdag heeft hij op Parkpop laten zien dat dit één van zijn sterke punten is. We werden als publiek van het ene tijdperk naar het andere gekatapulteerd. De Radio Guga cover- en tribute band ging van start met het nummer ‘De eenzame fietser’ van Boudewijn De Groot uit 1973. (Lees verder onder de foto)

Zomertournee Radio Guga op eerste Parkpop 2019
Guga Baul als stemimitator en Radio Guga Band op Muziekfestival Parkpop te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ik vroeg Guga naar zijn stemmetjes “Ik heb geen flauw idee hoe ik eraan kom” vertelt Baul “Ik merk wel dat mijn stem belangrijk is, en dat vermoeidheid en o.a airco zeer nefast zijn. Ik moet dan ook heel goed opletten wat ik doe met mijn stem.”

De rest van de avond werd één groot feest waar de rode draad door het zomerverhaal lag op ‘meezingen’. Imitaties van Elvis Presley, Helmut Lotti, De Kreuners, …. Wat helemaal niet mocht ontbreken, was ‘Leef’ van André Hazes jr. Guga had van het nummer een gedeeltelijk eigen versie gemaakt, en die werd best gesmaakt door het uitzinnige publiek. 

Video met sfeerbeelden en interview met Guga Baúl
Abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal Mechelen op zijn Best
4000 bezoekers op Parkpop met Radio Guga Band
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Ben jij al abonnee van mijn YouTube kanaal ? Ontdek het hier

Het publiek bespelen tot een extase, daar is de Radio Guga Band zonder twijfel een kei in. Meezingen, meedansen of springen het is maar een knip voor Balu en zijn muzikale vrienden. Na een jarenlange samenwerking zijn de bandleden perfect op elkaar ingespeeld. De jongens van de Radio Guga Band hebben onze Maneblussers stemmetjes klaargestoomd voor het aankomende ‘Mechelen Zingt’. De drie top dj’s van Radio Botanique, die waren duidelijk ook in opperste stemming, en die hebben ze dan ook zonder veel moeite overgebracht op de bezoekers.

De zomer van Mechelen is nu al een topper

De Zomer is van Mechelen is na Ottertrotter en nu de start van Parkpop echt uit de startblokken geschoten. Opvallend detail, maar toch niet onbelangrijk, het publiek heeft zich grotendeels gehouden aan de oproep om plastic drinkbekers netjes te deponeren in de voorziene eco-bakken. Degenen die toch op het grasveld beland waren werden netjes door enthousiaste festivalgangers opgeruimd. In ruil hiervoor kregen ze voor elke twintig bekers een drankbonnetje cadeau. Mooi initiatief. 

Guga Baul op Parkpop muziekfestival De Zomer is van Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Ik vond het heel tof, en ook de jongens van de band die hier al gespeeld hebben met Bart Peeters, wisten dat het best ging meevallen” besluit Guga Baul. Parkpop is sterk ingezet, en ik schrijf het telkens weer, een evenement als dit is enkel maar mogelijk door een fantastisch team als Mechelen Feest met als voorzitter Kristof Calvo, heel wat sponsors en niet onbelangrijk de honderden vrijwilligers die zich de gehele zomer ten volle inzetten voor alle Mechelaars.

Wordt vervolgd … Meer foto’s via Facebook en Google foto’s

Tekst, foto’s en video zijn op vrijwillige en onbezoldigde basis
gemaakt door Verschueren Eddy
Wil u meewerken aan dit blog of financieel ondersteunen, stuur dan
hier een bericht

185 Shares

One comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.