Checkpoint Charlie rock-coverband op Parkpop Mechelen

Rock-coverband Checkpoint Charlie in Mechelen

79 Shares

Checkpoint Charlie en Dj C-Man op Parkpop

Bandleden van Mechelse rock-coverband Checkpoint Charlie op Parkpop
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Live-muziekband Checkpoint Charlie zorgde voor een muzikaal vuurwerk op de eerste Parkpop van augustus editie 2019. Duizenden festivalgangers stroomden toe op de grasmat van de Kruidtuin voor alweer een onvergetelijke party.

Ik heb het nog geschreven, en blijf het als een echo herhalen, Parkpop is voor mij het summum in het programma ‘De Zomer is van Mechelen’. Waarom ? De sfeer in dit groene kader is gemoedelijk en vriendschappelijk. Het lijkt wel of iedereen je kent wanneer ik gepakt met camera me door de mensenmassa stuw. En vooral dankzij een sterk team achter Mechelen Feest, is Parkpop gegroeid tot een festival waar iedereen met open armen verwelkomd wordt.

Radio Botanique in vakantiemodus

Net als voorgaande donderdagen was het Radio Botanique die met dansbare muziek de adrenaline bij de duizenden feestgangers deed toenemen. Normaal zijn ze met z’n drieën, maar vertelt dj Jan Campi me dat hij collega dj’s Marc Baert en Gert Van Eeckhout op dj-stage gestuurd heeft naar één of ander zuiders land. Wordt vervolgd ! Gelukkig konden ze rekenen op gast-dj C-Man. Niet de eerste de beste want Wout heeft al heel wat beats de lucht in gestuurd op o.a Maanrock, Pukkelpop, Carré, Weerdse Bierfeesten en de 2de plaats MNM Start to DJ 2016. 

Guest-dj C-Man op Parkpop met coverband Checkpoint Charlie
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Checkpoint Charlie laat Kruidtuin rock’n

De climax van de avond was uiteraard de Mechelse rock-coverband Checkpoint Charlie. Backstage ontmoette ik de vierkoppige bandleden Bart Rens-Sente (zanger), Bart Peeters, neen niet die Bart ! (gitarist), Gunther Gerlo (bassist) en Uli Van Obberghen (drummer). Bij de eerste babbel voelde ik al dat het goed zat, dat zij er een ongelooflijke zin in hadden.

Checkpoint Charlie rock-coverband op Parkpop Mechelen
Bandleden rock-coverband uit Mechelen Checkpoint Charlie
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

En jawel, heel wat volk waaronder een horde fans maakten duidelijk dat deze jongens geliefd zijn. Ze hebben dan ook al heel wat festivals op hun palmares. Wat brengen ze, geen schlagers zeggen ze zelf, maar wel old-school uit de jaren ‘60 tot … The Kinks, Depeche Mode, Duran Duran, … het passeerde allemaal op Parkpop. Jong en oud zongen, dansten en sprongen mee op deze meeslepende bekende kaskrakers. Hun grootste droom, er zelf plezier in hebben en vooral dat de mensen er plezier in hebben. 

Wat kan ik hier nog meer aan toevoegen ? Het zijn topmannen die zonder scrupules hun muziek in alle professionaliteit weten te brengen, en het publiek tot de hoogste regionen van de notenbalk brengen. Backstage mocht ik hen na een afkoelingsperiode voor de camera brengen. Hun antwoorden zie en hoor je kortelings op een korte video-impressie van een fijne rock-zomeravond.

Rock-coverband Checkpoint Charlie op gratis muziekfestival Parkpop
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Fe(e)stival Parkpop

Het orgelpunt van deze fantastische Parkpop avond werd naar traditie afgesloten met Radio Botanique dj’ Jan en guest-dj Wout C-Man. Met dank aan de symphatieke jongens van Checkpoint Charlie en de voltallige crew van vzw Mechelen Feest en al wie ik vergeten ben. Wie nog vreemd is aan Parkpop heeft nog twee donderdagen om dit gratis Maneblusser feestje mee te ondergaan. Beleef mee de festivalitis in Mechelen !

Videoimpressie inclusief interviews Checkpoint Charlie (rock cover band)
Video Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Mechelaars feesten als de … op Parkpop
Meer foto’s op Facebook en Google foto’s
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

79 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.