Kristof Schippers Motown and More Mechelen

Motown & More Mechelen brengt generaties samen

0 Shares

Motown & More succesvol Mechels concept

Motown & More Mechelen is intussen al een gekend muziekevenement in Mechelen. De organisatoren Kristof Schippers (38) en broers Maarten (34) en Roeland Tordoir (36) hebben de ambitie om van Motown & More Mechelen een begrip in Vlaanderen te maken. Sinds de start in januari 2015 worden de Motown boys en girls steeds populairder. Tijd voor een babbel …

Foto Motown & More Mechelen

Motown & More Mechelen ziet levenslicht aan Vismarkt

In het programma van De Zomer is van Mechelen hebben we als Mechelaars op Maanrock en de winter versie van Motown & More in Winterbar Mirage mogen feesten. Inmiddels tourt de karavaan artiesten ook naar steden als Gent, Antwerpen en Hasselt. Gelukkig willen ze onze stad trouw blijven en het aantal evenementen in Mechelen verder uitbreiden. Het concept zoals we het vandaag kennen heeft destijds het levenslicht gezien in Café Den Bazaar, vandaag Pintxos, aan de Vismarkt. Op de eerste avond was het met 250 Motown-fans al direct een klinkklaar succes voor de toen genoemde ‘Motown Party’.

Kristof Schippers Motown and More Mechelen
Kristof Schippers organisator Motown & More Mechelen
Foto Verschueren Eddy

Mijn vader is sowieso al een grote fan van Motown;” vertelt bezieler en Mechelaar in hart en nieren Kristof. “Onbewust heb ik dat opgepikt. Eigenlijk was ik altijd al fan van de ‘zwarte muziek’, er zit dan ook een leuke schwung in. Alles is vijf jaar geleden in een stroomversnelling gekomen in Parijs waar ik met vrienden een Motown party bezocht. Daar ben ik de ‘mosterd’ gaan halen om hier in België het concept te introduceren.

Mechelaars brengen Motown sound naar Vlaanderen

Motown is in de eerste plaats een Amerikaanse platenmaatschappij, waar in Europa de platen werden uitgebracht onder het label Tamla-Motown.

De Motown sound spreekt duidelijk een groot publiek aan. De organisatoren merken dat er een groot draagvlak is bij alle leeftijdscategorien met uitschieters bij 50 plussers gevolgd door veertigers.

Deze Afro-Amerikaanse muziek beleefde een glans periode midden de jaren ‘60 tot begin ‘70. Verdwenen is ze nooit, meer nog, vandaag zal je Motown nog dagelijks horen op radiostations in de hele wereld. Ook onze Mechelse Radio Opsinjoor draait met regelmaat muziek van o.a Diana Ross (& The Supremes), Stevie Wonder, The Four Tops, The Jacksons, …

Vaste waarden in Motown & More zijn percussionist Eddie C (Conard) en Mechels dj Koen De Munter. Als we de biografie van Eddie Conard openslaan dan lezen we dat hij al tal van topartiesten als The Pointer Sisters, The Trammps, Tavares en andere grootheden heeft mogen begeleiden op Europese reizen. Eddie C is afkomstig uit Gary, Indiana, zelfde geboortedorp van The Jacksons

Eddie C op Motown & More Mechelen

Nieuw logo, nieuwe website

Dat ze verder willen gaan met het concept dat staat als een paal boven water. Sinds begin 2019 wordt verder gebouwd aan het concept met een nieuw ontworpen logo en website. Wie Motown & More bezoekt weet dat ‘More’ staat voor een leuke mix aan vooral Motown sound afgewisseld met een vleugje disco, soul en Sound of Philadelphia. “Er zijn heel wat dj’s die vandaag zonder ze te onteren heel mooie remix nummers maken van oude Motown songs. Hiermee willen we dan ook een iets jonger publiek op onze party’s uitnodigen, en een mooie mix aan leeftijden krijgen die zich samen amuseren” aldus Kristof.

Motown & More Mechelen sfeer ten top

De ambities van de organisatoren ligt hoog. Het organiseren van de grootste Motown-party in Vlaanderen staat dan ook hoog op hun bucket-list gegrift. Het concept kan je ook inhuren voor onder meer bedrijfsfeesten, huwelijksfeest, … kortom, als je een heus feestje wil bouwen, dan ben je bij Kristof, Maarten en Roeland aan het juiste adres.

Wij bieden mensen een heel leuke ervaring. Het is een muziekstijl die iedereen aanspreekt, muziek van alle generaties. Eigenlijk brengen wij op ons ‘feest’ drie generaties samen. Ouders met kinderen, grootouders, nonkel en tantes, … na een kwartier staan ze allemaal te dansen. Dat is uniek” met deze woorden besluit Kristof ons gezellig praatje.

Motown & More Mechelen in Scheppersinstituut

Als fervent Motown liefhebber kan ik alleen maar aanbevelen om op zondag 3 maart 2019 van 16.00 tot 22.30 uur in Scheppersinstituut, Melaan 16 te Mechelen langs te komen.

Voor meer info en tickets bestellen, kan je terecht op de website

Tekst en foto’s Verschueren Eddy en Motown & More voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.