StressFactorLIVE door TSM en Sint-Romboutscollege College Mechelen 2018

Mechelse scholen organiseren StressFactor LIVE

0 Shares

500 leerlingen gaan uit de bol op StressFactor LIVE

Dinsdag verbroederden de leerlingen van TSM Middenschool en Sint-Romboutscollege op de speelplaats voor hun eigen muziekfestival. Dit evenement samengesteld door de leerlingen werd leven in geblazen in samenwerking met StressFactor LIVE.

StressFactorLIVE door TSM en Sint-Romboutscollege College Mechelen 2018

De weergoden waren de organisatoren goed gezind. Onder een stralende zon konden zo’n 500 leerlingen van het 1ste en 2de jaar en OKAN (Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers) genoten van hun festivalterrein binnen de schoolmuren.
Een middag weg van de schoolbanken, teambuilden met leerlingen en onderwijzers van beide scholen, en dan nog ten volle genieten van topmuziek, ook dat is naar school gaan.

Bij alle voorbereidingen voor dit festival hebben zowel leraren als leerlingen nauw samengewerkt. Zo hebben de leerlingen van het Sint-Romboutscollege samen gebrainstormd voor de samenstelling van de affiche. De grafische afdeling van TSM heeft de affiche ontworpen, de leerlingen hebben mee het podium opgebouwd, … In die zin krijgen we een vlotte samenwerking, en je leert je buren beter kennen. Het accent ligt op positieve ontmoeting en een aangename sfeer” zegt Marc Steegmans, directeur TSM (Technische Scholen Mechelen)

School dj’s en Internationale artiesten samen op het podium

Bouzzy, een leerling van het 7de jaar TSM, mocht de eerste decibels en danspassen als ‘rapper’ de lucht insturen, gevolgd door Mandy, volgens de directeur de beste vrouwelijke dj van België. School dj’s draaiden tussen twee optredens door de beste beats voor hun mede-schoolgenoten. Tussendoor draaiden school dj’s de beste beats.

DJ Snapback op school festival te Mechelen

Topact op de affiche was Baba Yega, maar deze hebben verstek laten gaan. Inderhaast werd een vervanger gezocht en gevonden, Dj Snapback. Een goede keuze als afsluiter want de jeugd ging volledig uit zijn bol, mede dankzij de twee vrienden van Snapback, Sakso en MC… Naast de optredens was er op het festivalterrein ook heel wat animatie als photobooth, hapjes en drankjes, planksurfen,….

StressFactor LIVE in Mechelse scholen

Voor ons als college en TSM is het de eerste keer dat we dit organiseren, en het is zeer leuk om dit te mogen meemaken. Het leuke aan dit concept is dat leerlingen van ons interviews gaan afnemen bij de artiesten, standen bemannen, en nog zoveel meer” zegt Kris De Smet, coördinator eerste graad Sint-Romboutscollege..

Iets voor 16 uur kwam er een eind aan StressFactor LIVE. Alle leerlingen keerden tevreden naar huis. De reacties bij deze jonge festivalbezoekers waren uitermate positief, en voor herhaling vatbaar. Vooral de sportieve spontaniteit tussen alle leerlingen van beide scholen was opvallend. ook de samenwerking tussen de Mechelse scholen, werd positief beoordeeld, en neemt vooral veel vooroordelen weg. Ik gaf alvast een tip mee aan de organisatoren “Maak van de volgende editie ‘Torenrock’” wat beide directeuren wel tot nadenken stemde. 

Bekijk meer foto’s op Facebook en Flickr

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.