Maanrock Feestpodium ijzerenleen in opbouw

Maanrock Mechelen schiet bijna uit de startblokken

0 Shares

Maanrock palmt Mechels stadscentrum in

Wie deze week in onze stad rondkuiert kan er niet aan ontkomen, de opbouwwerken van Maanrock, het grootste stadsfestival in Vlaanderen. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus staat Mechelen letterlijk op zijn kop. Meer dan 100 topartiesten verdeeld over 11 locaties, geven het beste van zichzelf. Nel als vorig jaar zullen bewoners van de woonzorgcentra via live-streaming mee kunnen genieten van het muziekfestival.

Maanrock Feestpodium ijzerenleen in opbouw
Maanrock is met de jaren uitgegroeid tot een gewaardeerd festival waar niet alleen Mechelaars maar ook van ver buiten de stadsgrenzen naartoe komen. Er zijn deze editie ook heel wat nieuwigheden, en vooral de horeca zal ten volle meewerken om er een geslaagde Maanrock van te maken.

De Korenmarkt, daar waar Mechelen ontstaan is, kan je het gehele feestweekend, op een boogscheut van het Feestpodium, in alle rust genieten van heerlijk tafelen. Daarnaast doet de Mechelse horeca een duit in het zakje door een groot terras in te richten waar bezoekers in stijl kunnen ontspannen.

Een gevarieerd muziekaanbod op Mechels muziekfestival

De Mechelse achtkoppige topband Pardon Service zal op het Cultuurplein zijn in het water gevallen Parkpop-optreden goedmaken. “We hebben goesting om te spelen op Maanrock en kijken er enorm naar uit. We zijn ook bezig aan een nieuwe plaat” klinkt het bij de jongens van Pardon Service. Pardon Service vervoegt zo het rijtje Mechelse bands op dit podium die je ook niet mag missen: Zero Quinze, Steven Troch Band,…

Mechelse muziekband Pardon Service op muziekfestival Maanrock

Maanrock staat synoniem voor een nog steeds gratis én enorm gevarieerd muziekaanbod: Het draait niet allemaal rond pop- of rock, neen, Maanrock is voor jong of oud, modern of klassiek, iedereen vindt er wel z’n gading. Bovendien wordt er stevig ingezet op toegankelijkheid voor o.a. rolstoelgebruikers aan het Groot Podium of mensen met een gehoorbeperking.

Woonzorgcentra feesten mee via live-streaming

Vorig jaar was het een groot succes, en op vraag van bewoners van de woonzorgcentra, is beslist om de live-streaming ook nu te organiseren.
De livestream in onze woonzorgcentra werd inderdaad als een succes bestempeld“ vertelt Koen Anciaux als schepen van Welzijn en voorzitter Sociaal Huis. “De bewoners kunnen terug deelnemen aan Maanrock, en herinneringen ophalen aan de eerste live-stream van Maanrock vorig jaar. Veel groepen kennen ze niet, maar als Rob De Nijs of De Kreuners optreden, die kennen ze wel, dan zullen we zeker leuke verhalen horen

De live-streaming zal men kunnen bekijken in het Hof van Egmont, De Lisdodde en Sint-Elisabeth in Sint-Katelijne-Waver..

Tweede Free Podium blijkt overweldigend succes

Ook dit jaar geeft Maanrock opkomend muzikaal of expressief talent de kans om zich te bewijzen voor het grote publiek via het Free Podium. Meer dan 30 enthousiastelingen vanuit alle hoeken van Vlaanderen schreven zich in, waarvan er 22 werden geselecteerd om het beste van zichzelf te geven. Afspraak voor het  free podium aan het Apart Podium op vrijdag 24 augustus van 18.00 tot 23.00 uur.. Verwacht je aan een mix van genres gaande van rock over pop tot hiphop van o.a. Naked Poodle, Lina & The Leftovers, Les Vaches Espagnoles en CopyPaste. Het initiatief kwam niet toevallig mede tot stand dankzij Laaghangend Fruit, Café Malvine en Mechelen Talentfabriek, drie organisaties die al jarenlang groeikansen bieden aan ontluikend artistiek talent.

Honderden vrijwilligers helpen mee bouwen aan Maanrock te Mechelen

Circus Ronaldo als elfde locatie tijdens Maanrock

Een groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. Met SWING maakt Circus Ronaldo een voorstelling die niet in één vakje te stoppen valt. Deze zomer trok Circus Ronaldo naar Leest, Battel en Muizen. Vanaf vandaag t.e.m. zondag houden ze een laatste stop in Mechelen tijdens het Maanrockweekend

Kortom: Heb je de voorstelling nog niet gezien, waag je kans en kom naar de Winketkaai in Mechelen. Laat je omhullen door de warmte, de speelsheid, de heerlijke dynamiek en frisse opgewektheid van Circus Ronaldo’s jonge garde en ontdek het circus zoals niemand je het ooit eerder toonde. Tickets voor de voorstellingen in Leest, Battel en Muizen vind je hier.

Kijken achter de schermen van Maanrock

Honderden vrijwilligers zetten zich dagenlang in om Maanrock mee tot een succesverhaal te maken. Dankzij Mechelen Feest konden mensen zich inschrijven voor een exclusieve rondleiding waaronder backstage. 100 winnaars zullen dan ook een blik achter de schermen van het muziekfestival kunnen werpen. “Maanrock is het festival van en voor Mechelaars. Dus willen we graag stadsgenoten iets meer tonen en vertellen over hun stadsfestival”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest vzw.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.