Maanrock klaar voor Mechels Podium

231 Shares

Free Podium voor lokaal talent op Cultuurplein

De hete adem van Maanrock, het grootste gratis muziekfestival in Vlaanderen, voelen we steeds meer. Net als vorig jaar kan lokaal talent zich inschrijven voor het Mechels Podium op zondag 25 augustus. 

Archieffoto Gratis muziekfestival Maanrock in de stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Maanrock draait niet enkel om nationale en internationale artiesten maar ook lokaal talent is welkom. Ook nu organiseert Café Malvine een free podium voor singer-songwriters en akoestische bands op en aan het Cultuurplein.

Drie dagen Mechels talent

Voorgaande jaren is al bewezen dat in de regio Mechelen heel wat talent beschikbaar is. Meer dan ooit wil Maanrock dan ook een podium bieden aan deze verborgen talenten. Zo mag DJ Scarce als winnaar van de Maanrock DJ-rally het Feest Podium op de IJzerenleen openen. In de Theatertuin van het Moreelshuis zijn er drie dagen doorlopend optredens van de gasten van vzw Sjarabang. 

Op zaterdag geven de Mechelse harmonieën, fanfares en brassbands het beste van zichzelf op het Mechels Podium en op zaterdagavond begeleidt de Heffense Concertband maar liefst 10 verschillende Mechelse artiesten op het Cultuurplein. 

De zondag staat helemaal in het teken van aanstormend talent. Vanaf 18 uur strijden zes finalisten om de winst in de Maanrockrally en mogen de Mechelse bands Pothamus en Psychonaut het podium aan het cultuurplein afsluiten.

Café Malvine organiseert Free Podium

Archieffoto Café Malvine op Maanrock
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Op zondag namiddag van 13.00 tot 16.30 uur geeft Maanrock tijdens een free podium carte blanche aan nog meer Mechels talent. “Als Maanrock vinden wij het onze taak om lokaal talent podiumkansen te bieden. Jonge beloftevolle artiesten krijgen tijdens het free podium de unieke kans om zich te tonen aan een groot publiek”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. “Dat zoiets werkt bewijst het feit dat twee artiesten die de vorige jaren op ons free podium stonden dit jaar op de affiche van Maanrock staan (Lies Van Lammeren en Peter ‘Roekie’ De Roeck). We zijn blij dat we voor dit free podium een beroep kunnen doen op onze partner Cultuur café Malvine. Zij bieden regelmatig speelkansen aan lokaal talent.

Grijp die kans door je nu in te schrijven

Iedereen die in een straal van 10 kilometer rond Mechelen woont en zijn muzikaliteit wil tonen aan het Maanrock publiek is welkom. Er is plaats voor een vijftiental artiesten die elk twee à drie nummers mogen brengen. Inschrijven voor het free podium kan t.e.m. 18 augustus bij Café Malvine (wardbosmans@telenet.be) met opgave van naam, adres, leeftijd, bezetting, soort repertoire (pop, rock, singer songwriter) en indien mogelijk een demo. 

De 15 gelukkigen worden op maandag 19 augustus op de hoogte gebracht en staan zes dagen later op het Mechels Podium aan het Cultuurplein. Ontdek alles over Maanrock op de website en de apps

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

231 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.