Stardancers Showballet en John Reels op That's Amore concert

John Reels and The Golden Reels Orchestra

0 Shares

That’s Amore, de premiére in TheAtrium te Mechelen

Was het goed ? Neen, That’s Amore, het eerste concert van John Reels met eigen Golden Reels Orchestra was overweldigend goed. Alles vond plaats voorbije zondag in zaal TheaTrium te Mechelen. Ik was er bij, en kan alleen maar zeggen dat John Reels (John Eeckeleers) een rasartiest is met een klok van een stem en een groot hart.

Stardancers Showballet en John Reels op That's Amore concert

John is origineel, dat is een sterk gegeven, en is bovendien is hij iemand die zichzelf kan zijn. That’s Amore, verwijst zo een beetje naar John, iemand vol van liefde, vandaar dat we een setting gemaakt hebben rond het thema liefde. Ik zie trouwens in hem enorm veel potentieel” zegt manager Hervé Verschueren (Artists Entertainment Management Belgium)

Bart praat alles op een plezante manier aan elkaar
Mechelaar Bart Pepermans, gekend van ondere andere het zondagse radioprogramma ‘Mechelse Peper’ op Radio Opsinjoor, was presentator van dienst. Bart stak als geen ander, in het Mechels, het concert in gang.

Heel wat mensen in de zaal kenden John al vele jaren, maar hier en daar ontdekten anderen hem voor de eerste keer. Ik had hem voor het optreden backstage ontmoet, een blok gezonde stress, iets wat een artiest best kan gebruiken. Met het Italiaanse nummer That’s Amore had ons Mechels zangtalent de bijna volle zaal al direct mee. Het was er ‘boenk op’ zoals we dat zo mooi zeggen in ons dialect. Een prachtig decor met video-ledwall, mooie belichting en geluid, danseressen en topmuzikanten, dit moest en zou een topshow worden zoals we in Mechelen nog niet gezien hadden.

Dans, zang, licht en video op zijn best, That’s Amore

Een afwisseling van klassieke nummers en ongelooflijk mooie crooners, werden gebracht door iemand die er duidelijk veel zin in had. De ene keer een song met diepgang, waar her en der in de zaal een traantje werd weggepinkt, dan weer ‘hopla’ volle gas met swingende en zwoele zuiderse hits. Entertainment ten top, veel kleur en pluimen, met het ‘Stardancers Showballet’, een groep jonge meisjes en jongens uit Limburg. Heel de zaal kwam in extase, er werd meegezongen, gezwierd en gelachen met tussendoor grappige momenten door presentator Bart Pepermans.

Presentator Bart Pepermans van Radio Opsinjoor op That's Amore

Backing zangeres Dany Caen bracht een solo song. Dany is iemand die al heel wat op haar palmares staan heeft. Met haar unieke stem heeft ze reeds in de schijnwerpers gestaan bij o.a Clouseau en Belle Perez maar ook The Scabs. John bracht in duet met Dany Caen eveneens ‘Something Stupid’ destijds een mega hit van Frank en Nancy Sinatra.

Backing vocal Dany Caen bij That's Amore

De mooiste crooners en klassiekers onder de Mechelse toren

Een toonbeeld voor John is Elvis Presley, het was dan ook onvermijdelijk dat een medley van zijn idool door de zaal galmde. Medley’s van Tom Jones, Dean Martin, … maar ook eigen nummers als ‘Le Mani Della Mamma en Die Schönstegeschreven door Piet Sauer (Nederland) passeerden de playlist van 19 nummers.

John Reels en Herve Verschueren te Mechelen

Veel tijd hebben ze niet gehad om de productie af te werken, manager Hervé Verschueren keek dan ook reikhalzend uit naar het concert. “We keken er echt naar uit, en zijn allemaal absoluut allemaal zeer tevreden. Het eindresultaat mag er absoluut zijn. Ik heb vandaag zeer mooie dingen gezien van John.“ aldus Hervé. Als we weten dat deze man de drijvende kracht is achter The Barry White Experience’ en ‘Night Fever’ de Bee Gees tribute band, dan is hij zeker niet aan zijn proefstuk toe.

The Golden Reels Orchestra, topmuzikanten op hun best

Dit concert ‘That’s Amore’ dat John Reels een duwtje in de rug moet geven voor een verdere zang carriere, was voor de eerste keer met eigen band ‘The Golden Reels Orchestra’. Het was één van de wensen om met eigen orkest te mogen optreden. Maar liefst negen topmuzikanten onder leiding van musical director Eddy Aelbrecht, zelf aan de piano, toonden aan het uitzinnige publiek wat ze muzikaal in petto hadden.

The Golden Reels Orchestra op That's Amore

Inderdaad, veel lof voor Eddy die de mensen bij elkaar gebracht heeft en er een mooi orkest mee opgebouwd heeft waar we kunnen mee starten. Hopelijk kunnen we daar in de toekomst nog mensen aan toevoegen. Met deze productie kunnen we alvast op tour gaan” zegt manager Verschueren

My Way, de weg naar succes voor John Reels

That’s Amore werd afgesloten met ‘My Way’, één van de mooiste nummers van Frank Sinatra, waarna John zijn muzikanten, backing vocals en danseressen bedankte en in de bloemetjes plaatste. Was het hier echt ten einde, neen, helemaal niet, het publiek bleef roepen om een bisnummer, en kreeg ‘Vincero’ te horen.

Nu de premiere van de nieuwe show ‘That’s Amore’ achter de rug is, zijn intussen al gesprekken lopende voor nieuwe data, en vooral belangrijk dat er al interesse is uit diverse hoeken. John was intussen bij fans een praatje gaan maken, toch heb ik hem snel kunnen strikken voor een korte reactie.

That's Amore aflsuiter met John Reels

.”Ik heb gekozen voor een programma dat zeker niet makkelijk was. Er zaten negentien nummers in, een paar plezante, maar ook heel moeilijke. In zijn totaliteit was het een hard programma, maar iedereen heeft er hard voor gewerkt, en dan kan ik alleen maar dankjewel zeggen” vertelt John Reels.

Ook bij het publiek was heel wat lovende commentaar te horen, zowel in de zaal als op sociale media. “Wij waren erbij was een top prestatie van wereldformaat” zegt Birgit of zegt RitaWat een prachtige stem heeft John Reels, wauw! En voor eerste show, decor was een streling voor het oog. Gewoon top! Dikke proficiat aan John, orkest, zangeressen, ik heb er van genoten” en ook een woordje van Sonjahet was een super presentatie en een prachtig concert van John Reels prachtige man met zo een mooie stem

Mechels zangtalent ontroert en pakt zijn publiek

Samengevat, dit eerste concert That’s Amore met eigen orkest, was ongetwijfeld een topper, zeker met driemaal een staande ovatie. De start naar een doorbraak is gezet. Het was fijn, er kan nu verder gewerkt worden op de ingeslagen weg. Met John Reels & The Golden Reels Orchestra kunnen we ons verwachten aan een mooie variatie van klassiek en een crossover naar crooners.

John Reels geeft bloemen aan publiek op That's Amore

Ik ben fantastisch gelukkig vanavond. Als je ziet van waar ik kom, ik ben echt super content, ik heb zo weinig woorden om het vertellen. Mijn heupbewegingen, mijn fantastisch orkest, het volk dat aanwezig was. Ik denk dat het voor iedereen vanavond een fantastische avond geweest is. Ik kan alleen maar zeggen, laat ons er samen in de toekomst nog van genieten” zegt een dolblije Reels

Wie John Reels nog aan het werk wil zien kan op 10 december 2017 naar de Stadsschouwburg Mechelen. Dit concert is niet met zijn eigen band maar met de Koninklijke Harmonie ‘Mannen Van Goede Wil’ uit Muizen. Ook hier zal hij enkele prachtige nummers brengen. Meer info op hun website.

Uw reactie op dit artikel is onderaan welkom. Wil je meer weten over de man achter John Reels, lees dan hier verder.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

One comment

  1. ik heb je hele verhaal gelezen prachtig !!!!!! wat kan het leven mooi zijn als we allemaal samen positief denken is het leven vol zonneschijn !!!! de natuur geeft ons alles om te genieten de vogeltjes en de bloemen enz en muziek en dans verwarmd onze harten en geeft vriendschap onder de mensen en wat is er mooier !!!! proficiat voor al het mooie waar u de mensen laat van genieten ook uwe babbel !!!!!! xxxxx

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.