Guy Neve brengt kerstconcert Jingle Bells

0 Shares

Radio Opsinjoor brengt ‘Jingle Bells’ concert met Guy Neve

De populaire Mechelse Radio Opsinjoor organiseerde zondag met ‘Jingle Bells’ zijn eerste kerstconcert. In het Pastoraal Centrum aan de Frederik De Merodestraat bracht Vlaams crooner Guy Neve de mooiste kerstsongs en eigen repertoire.

Het was al lang een droom om een eigen kerstconcert te organiseren. Vandaag was het dan zover. Ik ben zeer tevreden van de opkomst, maar ook bij het publiek hoorde ik alleen maar positieve reacties. Ik kijk er nu al naar uit om volgend jaar een tweede ‘Jingle Bells’ te brengen.” zegt Peter Sweeck als verantwoordelijke Radio Opsinjoor.

Kerstconcert in Pastoraal Centrum Mechelen

Het Diocesaan Pastoraal Centrum was de ideale locatie voor een kerstconcert. Zanger/crooner Guy Neve wist in het auditorium van dit prachtige gebouw vanaf de eerste tonen het publiek te begeesteren.

Meer dan 150 fans van zowel hun geliefde Mechelse stadsradio als van Guy Neve, maar ook toevallige bezoekers, luisterden naar de mooiste kerstliedjes als Jingle Bells, White Christmas,... Tussendoor bracht Guy enkele crooners uit o.a zijn cd ‘Memories’ en tophits als ‘Venus’.

Het halfronde amfitheater was uitstekend geschikt voor dit luisterconcert. Genieten van de uitstekende akoestiek, de prachtige stem van Guy, het publiek dat vol enthousiasme meezong, neuriede, wiegde, …. en zo nu en dan onvergetelijke nummers van Frank Sinatra, ook dat hoort bij kerstmis en eindejaar.

Tijdens de pauze werd iedereen in de ruime ontvangsthal naast het auditorium getrakteerd op een stukje cake en koffie. De reacties die ik bij elkaar sprokkelde tussen het publiek, waren zeer positief. Na een overdonderend langdurig applaus klom Guy terug op het podium met een mooi verhaal verbonden aan het laatste lied

Een derde muzikaal leven, een rijkdom

Dit is mijn derde muzikale leven. Bij een vorige heb ik een jazz-combo gehad, en rondgetoerd door het land en buiten onze landsgrenzen. Ik heb al zingend de halve wereld gezien. Dit is een rijkdom die ik nooit wil afgeven, voor geen enkele prijs”. De zaal werd stil. “Er gebeuren ook wel is dingen die je nooit wil vergeten. We meerden met het cruiseschip aan in een baai in Groenland. Men vroeg mij om in een houten kerkje bij de plaatselijke Inuits (eskimo’s) tijdens een eredienst een a-capella nummer te zingen. Ik was direct enthousiast, ik zing graag, dus ik deed het. Het is mooi dat ik voor een internationaal publiek, die zelfs mijn taal niet verstonden, emotie kan overbrengen. Met die emotie wil ik vandaag samen met jullie afscheid nemen.” aldus een toch wel geëmotioneerde Guy Neve.

We leven in een mooie wereld, het is een wonderful world, en dat moeten we houden zo.” en brengt zonder muzikale begeleiding de afsluiter van ‘Jingle Bells’.

Kerstshow op zijn Best

Ook na de de kerstshow werd er nog uitgebreid nagepraat over ‘Jingle Bells’. Heel wat fans feliciteren Guy met zijn optreden. Hij nam dan ook ruim de tijd om met iedereen een praatje te maken, foto’s en cd’s te signeren.

Het was een geweldig en fijn publiek. Ik was ook blij dat er zoveel volk was, het gaf me enorme kriebels. Ik wil Radio Opsinjoor ook enorm bedanken voor de kansen die ze me gegeven hebben” besluit Guy Neve. (website)

Radio Opsinjoor is te beluisteren op 106.6 of 107.5 en online via de website. Het tweede online radiostation is Mooi Radio dat 24/24 non-stop muziek brengt. Beide stations brengen op het halfuur internationaal nieuws en op het uur Mechels Nieuws..

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.