43ste Dijlefeesten Mechelen 2018 op zondag

Dijlefeesten 2018 sluiten succesvol af

0 Shares

Drie dagen plezier, Dijlefeesten op zijn Best

Dijlefeesten 2018, een weekend van plezier en vooral zonder incidenten. Organisator Alain Croon is tevreden van het driedaagse muziekfestival op het Cultuurplein en Cultuurcentrum. Mechelen stond drie dagen op zijn kop !

43ste Dijlefeesten Mechelen 2018 op zondag

Dijle en Feesten, dat is kort samengevat de omschrijving van onze stad Mechelen. De Dijle is belangrijk en wordt steeds belangrijker voor Mechelen. Daarbij kunnen we niet ontkennen dat wij Mechelaars graag ‘feesten’. Geladen en gepakt met fototoestel en microfoon trok ik dit weekend door de mensenmassa, voor- en achter het podium, en ontmoette toffe mensen.

Neen, ik heb niet alle optredens kunnen meenemen, ik ben ook niet de jongste meer hé. Toch kan ik zeggen en schrijven dat hetgeen ik gezien en gehoord heb, toppers waren. Dijlefeesten is een puike organisatie, een soepel draaiende machine, die heel wat organisatie vraagt. Toogmedewerkers, podiumcrew, rode kruis, veiligheidsdiensten, politie, en alle andere vrijwilligers die ik over het hoofd zie, ze zijn onmisbaar.

Muziek om te dansen en weg te dromen

Zondag was de afsluiter van de Dijlefeesten. Los Venturas gevolgd door Statue, waren de eerste bands die de party vanaf het hoofdpodium mochten op gang brengen. Tussen alle acts door klonken beats vanaf de DJ-Booth naast de Kuub.

Josephine band op 43ste Dijlefeesten te Mechelen
Pop en soul, mooi verpakt en gebracht door Josephine, een mooie verschijning met een sensuele stem. Als soulzangeres kon ze mij en het publiek helemaal bekoren. Josephine heeft trouwens dit jaar de publieksprijs als Finaliste Humo’s Rock Rally gewonnen, en dat zegt veel over haar capaciteiten als zangeres. Sinds begin van dit jaar 2018 is ze als solozangeres nu vergezeld door een 4 man sterke live band, bestaande uit een drummer, pianist, bassist en gitarist.

Na haar prachtige optreden op Dijlefeesten, nam ik de singer/songwriter herself bij de arm voor een kort interview. “De songs die ik vanavond hier heb gebracht zijn allemaal door mezelf geschreven. Bij een langer optreden kan er ook wel is een cover tussen zitten.” zegt Josefien Deloof. “Op de middelbare school was ik ook al veel met muziek bezig. Toen ik naar de Hogeschool in Gent ging studeren, ben ik hier en daar bijvoorbeeld op de Glasmarkt, in cafeeke’s beginnen zingen. Zo heb ik mensen leren kennen, en kansen gekregen. Het is voor mij een grote passie, en ik vind het superleuk

Borakov Borakov op 43ste Dijlefeesten in de stad Mechelen

Borokov Borokov, voor hun optreden kende ik deze mannen uit de Kempen van haar nog pluim. We zeggen wel is ‘het kot afbreken’, wel Borokov Borokov deed deze omschrijving alle eer aan. Met een mix van Hi-NRG, punk, global pop, hardcore, lounge music en kleinkunst witsen ze het publiek op hun hand te zetten. “Kom allemaal wat dichter bij het podium”, met deze oproep vermoedde ik al dat er nog wat stond te gebeuren. En ja, het hek was van de dam. Het publiek werd uitgenodigd op het podium om mee te dansen en te springen ‘Dansende mensen’ is een hit van hun, en dat werd live door een twintigtal mensen op het podium tot leven gebracht. Klimmen tot in de nok van het podium, een podium monitor werd in de lucht gehesen, …. een gekke show, maar het scoorde.

Meer dan 6000 festivalgangers op driedaagse Dijlefeesten

Met tuitende oren, maar tevreden van wat ik zag en hoorde, keerde ik huiswaarts. De Dijlefeesten gingen verder met Chakie Jam en SONS. Drie dagen na elkaar heeft Patrick Riguelle de artiesten aangekondigd, en dat deed hij opperbest.

Podium Crew Dijlefeesten en andere events te Mechelen

Meer dan 6000 bezoekers bracht Dijlefeesten 2018 op de been, en dat is niet slecht zegt een tevreden Alain Croon en mede-organisator Jasper Benn (Kuub) “Wij zijn fantastisch tevreden, en zeer blij, en beschouwen deze als een geslaagde editie” aldus Jasper “Er zijn maanden voorbereiding aan voorafgegaan. We zijn enorm dankbaar aan alle vrijwilligers, programmatoren,  alle mensen waren we mee samenwerken, we doen dit nooit alleen

(Binnenkort hier een sfeervideo inclusief interviews van de 43ste Dijlefeesten)

Klokslag middernacht moest de klank uit zegt men mij, … ja, het zal dan wel na drie dagen ok geweest zijn zeker. Komt er volgend jaar weer een Dijlefeest ? Wie weet, maar eerlijk gezegd ik zou geen reden weten waarom niet. het was goed, iedereen heeft zich geamuseerd, meer moet dat niet zijn voor een muziekfestival.

Meer info op de facebook pagina van Dijlefeesten

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact.  

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.