Phil Kevin en Elisa op Balcazar te Mechelen

Dansen, dansen, dansen met Phil & Elisa Kevin

0 Shares

Balcazar ten top met Phil en Elisa Kevin

Phil Kevin is back ! Het Cultuurcentrum was donderdag de ontmoetingsplaats voor iedereen die een dansje wou plaatsen. Deze maand was het Phil Kevin die samen met zijn vrouwtje Elisa de sfeer maakten op de dansnamiddag.

Phil Kevin in Cultuurcentrum op Balcazar

Phil Kevin is een geliefd artiest in Mechelen. Telkens hij bij Balcazar op de affiche staat, loopt de vroegere kerkzaal vol. Op deze tweede editie van 2018 had Phil zijn wederhelft Elisa meegebracht. Muziek is van alle tijden, en net daar weet hij als geen ander raad mee. Of het nu om gekende crooners gaat uit de sixties, seventies of eighties, ook recente hits weet Phil Kevin ten gehore te brengen.

Nieuw Vlaams showbizz duo aan het firmament

Elisa heeft zich steeds op de achtergrond gehouden bij de optredens van haar echtgenoot. Toch was ze achter de schermen druk in de weer om Phil te ondersteunen. Vandaag op Balcazar hebben we Elisa voor de eerste keer live aan het werk gezien. Muziek verzacht de zeden is een algemeen gezegde in de volksmond, en dat geldt ten volle voor ‘Ik ben je prooi’. Een ‘pikant’ muzieknummer dat Phil & Elisa Kevin brachten op Balcazar. De nieuwe single cd is zelfs in de Vlaamse Ultratop binnengekomen. Waarom Elisa zolang haar stem verborgen heeft gehouden, dat vroeg ik aan Phil en Elisa.

Phil Kevin en Elisa op Balcazar te Mechelen

De kans is groot dat er nog duetten zullen volgen. Ik zocht eigenlijk iemand voor het nummer ‘ik ben je prooi’, en vond niemand, tot ik het idee had van waarom Elisa niet ? Alles is plots in een stroomversnelling gekomen, maar we gaan het stap voor stap opbouwen. We gaan nog een repertoire opbouwen voor Elisa, en we zien wel wat de toekomst brengt, maar vandaag ziet het er alvast goed uit. We hebben al heel wat belangstelling gehad van de media en dan vooral MENT Tv waar de videoclip regelmatig te zien is. Bovendien is de single al op nummer 40 binnengekomen in de Vlaamse Ultratop, en dat is natuurlijk top” zeggen Phil & Elisa Kevin.

Phil Kevin zet Cultuurcentrum op zijn kop

Phil Kevin is een artiest die een totaalconcept brengt. Hij is niet enkel een zanger maar ook top entertainer. Het ene moment weet Phil met nummers als Release me van Engelbert Humperdinck, of Hemelsblauw van Will Tura, de dansvloer te vullen. Een mooi moment met toch wel een uitstekende cover van ‘Laat me’ waarmee Phil reeds in 2016 de Vlaamse Top 50 wist te bereiken. ‘Laat me’ van Ramses Shaffy is voor de eerste keer in de hitlijsten opgedoken in 1978. Phil Kevin heeft het herwerkt tot een uptempo, en we mogen toch wel zeggen dat het zeer geslaagd is.

Ik schreef al eerder dat Phil een top entertainer is, en ook donderdag was het weer prijs op Balcazar. Zo nu en dan ruilt hij het podium om zich tussen de mensen te begeven, en te eindigen met een ware polonaise.
Het was weer een fijne namiddag ‘onder den toren’, waar alle leeftijden drie uur lang zich ‘uit de bol’ dansten. Balcazar is allang niet meer de oubollige senioren namiddag, neen steeds meer jongere mensen zijn te spotten tussen het publiek. Hiermee zijn we in ons kleine landje een top van een showbizzkoppel rijker.

De toekomst voor hen ziet er rooskleurig uit want ook Phil staat er weer terug als Vlaams artiest. Balcazar, ben jij nog niet langsgeweest, dan wordt het de hoogste tijd om je feest- en dansschoenen aan te trekken, en je speurneus op Balcazar te richten.

Meer info op de website en facebook pagina.

Uw reactie op dit artikel kan je hieronder neerpennen of typen.

Auteur tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best. Contact opnemen ?

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.