BLØF, Milow en Yevgueni eerste namen Maanrock

71 Shares

Maanrock 2019 strikt BLØF, Milow en Yevgueni

De Zondag is van Maanrock. Voor de 23ste editie van het grootste festival van Vlaanderen maakt Mechelen Feest de eerste artiesten bekend. Met BLØF, Milow en Yevgueni op de affiche, is het nu al uitkijken naar het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus in de Mechelse binnenstad. Ook dit jaar blijft Maanrock gratis.

Stadsfestival Maanrock in de stad Mechelen
Foto stad Mechelen / Mechelen Feest

Het zijn drie kleppers die nu al duidelijk maken dat het een top zondag wordt, waarmee we het festival in stijl zullen eindigen. Maar hier blijft het niet bij. Er zit nog heel wat aan te komen”, aldus Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest.

De winter is nog in het land, maar de voorbereidingen voor De Zomer is van Mechelen zijn al in volle voorbereiding. Achter de schermen wordt hard gewerkt om er weer een fantastische zomer van te maken in onze stad.

BLØF is ook in 2019 AAN!


BLØF op gratis stadsfestival Maanrock 2019 in de stad Mechelen

Het afgelopen jaar zorgde BLØF alweer voor een nieuwe impuls met hun succes plaat ‘Aan’ maar ook met hun hit ‘Zoutelande’ wisten ze records te verbreken. Samen met de Belgische Geike Arnaert stonden ze meer dan tien weken op nummer één in de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten. Een lied dat grenzen overschrijdt en tijdens de MIA’s tot Hit van het Jaar werd uitgeroepen. Zondag 25 augustus aanschouw je deze topband aan het hoofdpodium van Maanrock.

Milow, de parel der parels uit de singer-songwriter wereld

De hit ‘Ayo Technology’ zorgde voor Milow’s grote internationale doorbraak en mocht zo diverse platina- en gouden platen in ontvangst nemen. Maar ook met tracks als ‘You Don’t Know’, ‘Howling at the Moon’, ‘You and Me’ en ‘Little In The Middle’ weet hij de hitlijsten te bestormen. Milow sluit na BLØF aan op de Grote Markt.

Milow op stadsfestival Maanrock 2019 in stad Mechelen

Yevgueni, van onuitspreekbaar naar onontkoombaar

Deze band van Mechelaar Klaas Delrue stond eerder in 2015 op het hoofdpodium van Maanrock en staat er dit jaar opnieuw. Beter bekend van ‘Adem’ en ‘Nooit Naar Nergens’ maar ook met albums zoals ‘Kannibaal’, ‘Aan De Arbeid’ en ‘Van Hierboven’ veroverde de band enkele keren goud en een vaste stek in de Vlaamse muziekscene. Op familiezondag kan je ze bewonderen en luidkeels meezingen aan het Groot Podium. Ze brengen je frisse versies van nieuwe songs in combinatie met een aantal klassiekers en vergeten parels. Een pure aanwinst voor het muziekfestival!

Yevgueni op gratis stadsfestival Maanrock in stad Mechelen
Foto Guy Kokken

Stadsfestival Maanrock een ontdekkingsreis door Mechelen

De Maanrock-organisatie is formeel, het festival blijft ook in 2019 gratis. “Dat is elk jaar keihard werken, zo’n gratis festival rond krijgen, maar we vinden het echt belangrijk. Wij willen een festival zijn voor iedereen”, aldus Calvo. Maanrock is ondertussen al jaar en dag het grootste, gratis stadsfestival van Vlaanderen met zo’n 125.000 bezoekers.

Met een brede waaier aan muziek en daarnaast heel wat extra beleving zoals dans, theater, stand-up comedy en straattheater zorgt het muziekfestival voor een totaalaanbod, voor jong én oud. “We zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot een totaal belevenis, voor en door Mechelen. Maanrock is ondertussen nog veel meer dan een muziekfestival. Elke editie verrassen we met nieuwigheden en dat gaan we blijven doen. Maanrock is een ontdekkingstocht door onze binnenstad. Onze prachtige pleinen en tuinen zijn het perfecte decor voor al dat talent. Op dat elan willen we de komende jaren verder gaan”, kondigt Calvo alvast aan.

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s stad Mechelen

71 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.