Bart Kaell op De Zomer is van Mechelen op Parkpop

Bart Kaëll schlagert in de Kruidtuin arena

82 Shares

Bart Kaëll op 3de Parkpop editie 2019

Vlaams artiest Bart Kaëll zorgde donderdag voor een afgeladen volle Kruidtuin bij de derde Parkpop in een reeks van zeven. Na de opwarmingsoefeningen door de Radio Botanique dj’s, was iedereen fit genoeg om er een feestelijke avond van te maken.

Bart Kaëll op Parkpop in het kader van De Zomer is van Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Als het publiek tevreden is, dan ben ik ook tevreden” zegt Bart Kaëll “Het is een heel leuke locatie die me een beetje doet denken aan een arena, maar dan in het bos

Vorige week, na het optreden van Günther Neefs,  heb ik er al over geschreven dat Parkpop uit zijn voegen begint te barsten. Vanwaar dit succes ? Daarover doen heel wat theorieën de ronde. Naar mijn gevoel is het een combinatie van vele factoren.

Vooral het mooie groene plaatje van ‘Den Botanique’ zal zonder twijfel met stip bovenaan staan. Het geeft mensen een gevoel van vrijheid. Misschien moeten we het succes ook gaan zoeken bij festivals als Rock Werchter of Tomorrowland die ook in een groen kader plaatsvinden.

Radio Botanique dj’s kleuren Parkpop
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Mechels stadsfestival barst uit zijn voegen

Parkpop is een stadsfestival voor jong en oud, waar families en gezinnen in een ongedwongen sfeer kunnen feesten. Kinderen kunnen midden het feestgedruis naar hartelust ravotten op de speeltuin. Een beeld plakken op Parkpop, het is gemoedelijk, mensen dansen en springen of zingen luidkeels mee. Anderen spreiden een deken op de grasweide om van heel het gebeuren rondom hen, gewoon te genieten. Eén ding staat als een paal boven water ‘De Zomer is van Mechelen

Bart Kaëll na 30 jaar onveranderd populair

Al bij al draaide deze week alles rond het idool Bart Kaëll (58). Zonder live-orkestband maar met muziekband, op zich geen erg, maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan het eerste.  

Bart Kaell op De Zomer is van Mechelen op Parkpop
3de Parkpop barst uit zijn voegen met Bart Kaëll
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Sinds zijn deelname in 1982 aan de Baccara-beker, is Bart Kaëll vandaag nog hemelsbreed populair. Zijn deelname aan het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ heeft dit alleen maar doen toenemen.

Jong en oud fan van Kaëll

Tussen de mensenmassa, die intussen ieder grassprietje hadden ingenomen, bevonden zich heel wat fans die van heinde en verre waren toegestroomd.

Jo Leemans (93) in topvorm bij Bart Kaëll op Parkpop
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Eén superfan werd tussen de duizenden mensen gespot. Jo Leemans heeft intussen de respectabele leeftijd van 93 jaar bereikt, maar heeft nog een pak energie in petto. De mannen van Radio Botanique hadden de kranige dame ook opgemerkt en draaiden ‘Que sera, sera’ één van haar tophits uit 1956. Het deed duidelijk deugd bij Jo, want ze zwierde net zo hard met de armen in de lucht als de duizenden mensen rondom haar. Dit moet een onvergetelijk moment geweest zijn voor onze Mechelse showlady.

Bart Kaëll na dertig jaar onveranderd populair

Kaëll is en blijft een performer die goed aanvoelt hoe hij het publiek moet bespelen. Van het eerste tot het laatste nummer van het veertig minuten durend solo-concert, toverde hij de Kruidtuin om tot één groot feestpaleis. 

Bart Kaëll blijft ook na 30 jaar een rasartiest
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Met zijn grootste hits ‘Mooi weer vandaag’, ‘Zeil je voor het eerst’ en op verzoek ‘Duizend terrassen in Rome’ was de trend naar een onvergetelijke zomeravond in Mechelen gezet. Bij tussenpozen wist hij zelfs enkele typetjes neer te zetten waaronder een toch wel goede versie van Eddy Wally. Het deed me even terugdenken aan het showgehalte van Guga Baul op de eerste Parkpop dag. Het zomerse vakantiegevoel werd helemaal versterkt met het onvergetelijke ‘De Marie-Louise’.

Hoef ik het gehele concert te beschrijven ? Neen, helemaal niet. Wie Bart Kaëll kent weet dat hij een perfectionist is, en dat hij na dertig jaar in de showbizz, nog steeds dicht bij het volk staat, en dat siert hem.

‘Onwaarschijnlijk mooi’

Ondanks dat een optreden voor artiesten heel wat vergt van hun fysiek, nam hij graag de tijd om me te woord te staan voor een gezellige en vooral openhartige babbel. 

Onwaarschijnlijk mooi’ is het recentst verschenen album, een album dat op sociale media heel wat positieve reacties krijgt. “Het is voor mij een beetje een specialleke. Het was een hele uitdaging om deel te nemen aan het programma op VTM. Liedjes zingen van collega’s, het is leuk en ik heb dan ook die liedjes van hen op cd gezet, en er nog drie aan toegevoegd”  “

Ook de theatertour ‘Bart en Luc Intiem’ toert van september tot eind november terug door Vlaanderen. “De theatertour met Luc is ontstaan tijdens een rit in de auto. Ik stelde hem toen de vraag waarom we niet samen op een podium zouden staan. Het is een stuk dat gaat over ons eigen rijkelijk gevuld leven gaat“ Ik zou nog duizend woorden kunnen schrijven, maar een beeld vertelt veel meer.

Nogmaals bedankt aan de organisatie, vrijwilligers, standhouders, publiek en Radio Botanique voor de fijne samenwerking. Ook mijn dank aan Bart Kaëll en het team. Het was alweer een fijne avond in Mechelen !

M-crew vrijwilligers aan het werk op Parkpop Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Wil je meer video’s bekijken, ga dan langs mijn YouTube kanaal en ‘abonneer’ u gratis
Video Verschueren Eddy / Op zoek naar een financieel steuntje voor beter fotomateriaal contact

(Weldra veel meer sfeerbeelden op Facebook en Google foto)

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best 

82 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.