Balcazar met Patrick De Deken en Joe Harris

0 Shares

Balcazar met Patrick De Deken

Op deze Balcazar stond zanger Patrick De Deken in de schijnwerpers. Net als iedere maand was ik ook nu, gewapend met fototoestel, op pad richting Cultuurcentrum. De muziek van Patrick De Deken galmde intussen al volop in de vroegere kerk. Bij de ingang twee tevreden mensen, Peter Sweeck en Linda Verhaeghen, weduwe van Joe Harris.

Dansnamiddag op Balcazar in Cultuurcentrum Mechelen

Peter is de drijvende kracht achter de Mechelse lokale radio Opsinjoor, en samen met Sociaal Huis, mede organisator van Balcazar. Sinds 1 december is het tandenknarsen bij Peter verleden tijd, Radio Opsinjoor heeft eindelijk zijn nieuwe erkenning voor een periode van negen jaar binnengehaald. In 2018 verhuist Opsinjoor als lokale radio wel naar een nieuwe frequentie. Dit wordt in Mechelen 106.6 Fm. Bovendien krijgt het station er een extra steunzender bij in Duffel via 107.5 Fm.

Patrick De Deken weet iedereen te bekoren

Zanger Patrick De Deken (34) was me als zanger tot vandaag onbekend. Het zag er goed uit, de dansvloer stond afgeladen vol met een mix aan leeftijden. Niemand is te oud om te dansen, dat zien we iedere maand weer op Balcazar. Dat Patrick iemand is die weet van aanpakken, was dinsdag het levende bewijs.

Inderdaad, tachtig à negentig procent van mijn optredens is voor senioren publiek. Maar niettegenstaande doe ik ook andere zaken als straat- en privé feesten, maar ook voor een jong publiek treed ik op. Mijn repertoire aanpassen is geen probleem, al moet ik wel zeggen dat ik ben opgegroeid in het seniorencircuit.” vertelt Patrick
Jong geleerd, is oud gedaan’, Net als Joe Harris is Patrick ook op zeer jonge leeftijd verslaafd geraakt aan muziek maken. “Dat klopt” zegt hij. “Ik ben op mijn zeventiende begonnen met een keyboard, en later wat beginnen opbouwen door te gaan zingen”. Net zoals vele andere zangers die ik heb leren kennen, is er ook bij Patrick toch ergens een familietrekje te bespeuren dat hem heeft aangezet tot zijn zangcarriere.

Ja min of meer toch wel met de paplepel meegekregen” aldus Patrick, en verduidelijkt verder. “Mijn grootvader is zelf geen muzikant, maar altijd een zeer grote muziekfanaat geweest. Hij is dan ook ten allen tijde de drijvende kracht achter mij geweest. Normaal is mijn grootvader er altijd bij, maar de laatste maanden moet hij gezien zijn drieënnegentige leeftijd het wat minder aan doen

Muzikaal talent uit het Antwerpse op zijn Best

Patrick’s zangcarrière is puur uit hobby, maar dan wel in bijberoep, want daarbuiten heeft hij nog een dagdagelijkse full-time job. Het is een manusje van alles, een allrounder, want hij bespeelt maar liefst 9 instrumenten. “Ja ik zit niet graag stil, ik ben nu mijn tiende instrument aan het leren. Ik heb altijd instrumenten die ik graag hoor in gedachten gehad, en telkens ik er één onder de knie heb, ga ik naar het volgende”  

Zanger Patrick De Deken in Cultuurcentrum Mechelen

Als inwoner van Merksem zal men hem als artiest meestal vinden in Groot-Antwerpen, maar zeker ook elders in Vlaanderen. Eén keer per jaar organiseert Patrick zelf een show en dansnamiddagThe Golden 60’s Edition’ in Schoten, daar waar zijn vrouwtje gewoond heeft.

Tijdens zijn optreden wisselde Patrick van keyboard naar accordeon tot sax, een allegaartje van instrumenten dat hij zonder moeite bespeeld. Tussen de nummers door kwamen fans langs om zijn nieuwste singel ‘Als ik jou zie” aan te kopen, een nummer dat hij trouwens zelf gemaakt heeft. ‘Als ik jou zie’ is een disconummer dat bij het publiek vlot werd meegezongen, en net hier zag ik dat hij populair is, en heel wat mensen achter zich staan heeft.

Jong en oud dansen bij Balcazar te Mechelen

Ik heb ondertussen al een paar nummers zelf geschreven, maar ook bij andere muzieknummers een andere tekst geschreven. En dat zou ik graag allemaal bundelen op een nieuwe full cd. Ik hoop dat het er ooit van zal komen.” aldus Patrick.

Een fanclub heeft hij nog niet, maar wanneer iemand zich geroepen voelt om aan de kar te trekken, dan graag zelfs, weet Patrick me nog mee te geven.

Joe Harris blijft populair dankzij Linda

Veel van de aanwezigen op Balcazar hebben Joe Harris gekend als één van de populairste zangers in ons Vlaamse land. Joe’s glorie periode kunnen we ergens plaatsen tussen de jaren ‘70 en ‘80. Helaas kwam hier op 1 juni 2003 abrupt een einde aan, wanneer Joe op 59 jarige leeftijd kwam te overlijden.

Linda houdt Joe Harris levend met Best Of cd

Joe is op zijn achtste levensjaar begonnen met zingen. “Ja, op zijn tiende bracht hij voor de eerste keer een ‘78 toeren plaatje’ op de markt, ‘Als ik trap op mijn trappertjes’ en ‘Mijn moeder is een engel’ (1955). Hij is vroeg begonnen, en weet je mensen zeggen me nog steeds dat hij samen met Johnny White één van de mooiste stemmen van Vlaanderen had, dat is toch mooi om te horen hé” zegt een super aangename Linda.

‘Drink Rode Wijn’ blijft de topper bij de fans

Linda wil samen met al zijn fans, Joe in gedachten houden door het uitbrengen van een verzamel cd van al zijn beste hits. Mechelaars kennen wellicht Linda nog als dochter van Louis Verhaegen uit de ‘Kieken Poelier’ op de ijzerenleen te Mechelen. Eén van zijn meest gevraagde hits is ook vandaag nog ‘Drink Rode Wijn!’, een nummer dat trouwens ook keer op keer vermeld staat in ‘Duizend Klassiekers’ van Radio 2.

Fotoherinnering van Joe-Harris en Linda Verhaeghen

Er was inderdaad wel wat vraag naar om een ‘The Best Of’ van Joe uit te brengen. Samen met Jo met de Banjo heb ik het initiatief genomen dit te doen. Jo was altijd een goeie vriend van mij en Joe, en heeft de nodige deuren kunnen openen om dit mogelijk te maken. Ik heb intussen over de cd al heel wat positieve reacties van mensen gehad.” vertelt Linda, een jonge zestiger.

Hommage en nieuwe ‘Best Off’ full cd

Dat Linda haar Joske niet wil vergeten is duidelijk. het siert haar trouwens dat ze zich nog dagelijks inzet voor wat hij als zanger ooit bereikt heeft. Zo organiseert ze nu reeds voor de derde keer, in ‘De Lork’ (Haacht) een ‘Hommage’ inclusief etentje, waar diverse Vlaamse zangers liedjes van Joe komen opvoeren.

Linda Verhaeghen bij Radio Opsinjoor

Voor de cd heb ik gekozen voor zestien vlaamse liedjes die de mensen het liefst horen. Maar er staan ook vijf engelstalige nummers,die tot op vandaag nooit op cd verschenen zijn. Waarom ?, wel Joe hoorde persoonlijk ook graag engelstalige liedjes. Het nummer ‘Home isn’t home anymore’ uit 1969 is het oudste nummer, gevolgd door “Eerst zien en dan geloven!’ uit 1971” aldus zijn grootste fan..

Intussen vertelt Linda me dat de verkoop van de cd goed loopt. In september van dit jaar was Linda nog te gast bij Radio Opsinjoor in het zondagprogramma ‘Mechelse Peper’ bij Bart Pepermans. Wie de cd ‘Voor Altijd’ met prachtige nummers van Joe Harris wil aanschaffen kan dit uitsluitend doen via Linda. Wil je mee stemmen om Joe Harris in de ‘Duizend Klassiekers’ te houden, dan kan u uw stem uitbrengen tot 17 december 2017.

Balcazar voor een namiddag vol ‘liefde voor muziek’

Het was alweer een fijne namiddag in het Cultuurcentrum. Koffie en taart en drie uur ambiance met Patrick De Deken, een fijne man om mee te praten. Iemand die een echte ‘liefde voor muziek’ heeft, maar ook een warm hart voor iedereen. Speciaal voor Linda bracht Patrick enkele nummers van Joe Harris, die er uiteraard in de wolken mee was.“Het was voor mij zeer aangenaam, veel dansers, toffe mensen en vooral een toffe sfeer” besluit een tevreden Patrick.
Ook Linda is een topper, dagelijks wil zij Joe Harris als artiest in leven houden. Uren kan ze er over vertellen. Joe was er niet bij, maar ik wil het toch speciaal voor deze lieve dame, een mini-schlagernamiddag noemen.

Wie naar een optreden wil van Patrick De Deken kan dit op zondag 4 maart 2018. Plaats van afspraak Zaal CC De Kaekelaar te Schoten. Start van de show om 14.00 uur. Meer info op www.patrickdedeken.be of facebook.

Misschien nog op zoek naar een cadeautje voor de eindejaarsfeesten, denk dan ééns aan de nieuwste ‘The Best Of’ cd ‘Voor Altijd’ van Joe Harris. Enkel te bestellen via e-mail hilda.verhaeghen@telenet.be of 015/517432. Linda bezorgt u de cd per post.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best en Radio Opsinjoor

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.