60 jaar Motown feestelijk gevierd in Mechelen

80 Shares

Motown & More trekt volle zaal in Scheppersinstituut

Motown & More heeft zondag de krokusvakantie glamoureus ingezet. Zo’n 350 liefhebbers van ‘black music’ zakten af naar het Scheppersinstituut te Mechelen. Was er sfeer ? Wees gerust, het was top !

Veel volk op Motown & More Mechelen in Scheppersinstituut
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het event startte in de late namiddag. Regen en wind hield de minnaars van de Motown sound niet thuis. Om het publiek warme te maken voor wat nog komen zou, draaide Eddie C ‘oldskool’ muzieknummers uit het verleden en heden van Motown Records en Tamla Records.

60 jaar Motown

Motown viert zijn 60ste verjaardag, waarvoor felicitaties. Trouwens Eddie C, de man achter de discobar en percussionist in hart en nieren, mogen we ook in het rijtje van de zestigers plaatsen.

De eerste 60 bezoekers ontvingen bij aankomst in de majestueuze feestzaal van Scheppersinstituut , een Maneblusser of cava, en dat allemaal op kosten van de organisatoren.

We zijn zeer tevreden met de opkomst” zegt Kristof Schippers, bezieler achter Motown & More Mechelen. “Het was een heel fijne samenwerking met de school. Echt tof dat we zoiets mochten doen, heb al veel vragen gekregen hoe we dat hebben klaargespeeld”. Veel tijd om een praatje te maken had Kristof niet, het was de hoogste tijd voor hem om de draaitafel over te nemen van Eddie C.

Jong en oud danst op Motown sound

De sfeer die zat er intussen al goed in, er werd gedanst alsof hun leven ervan af hing. De feestzaal uit 1902, is een pareltje. De ijzeren balustrades, het ouderwetse decor, werd allemaal netjes uitgelicht inclusief spiegelbol. Dj’s Kristof draaide afwisselend met dj’s Kolumbus en Koen, remixes, The Sound of Philly and much more. The Supremes, Barry White, Stevie Wonder, The Trammps, … alle groten der aarde in het Motown hit wonder klonken door de feestzaal. Live percussie door Eddie C, niet zomaar de eerste de beste, en de stemmen van schoonheden Enicé en Joalle, super vriendelijke dames, maakten het plaatje van deze Motown zondag compleet.

Eddie C percussionist op Motown & More Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Live vocals Enicé en Joalle op Motown & More Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Motown & More Mechelen is een sterk concept, zo sterk zelfs dat er vraag is uit diverse andere steden als Antwerpen en Gent. Maar krijg ik te horen bij diverse mensen van het team “We blijven Mechelen trouw, en willen nog meer organiseren in deze prachtige stad”. Bedankt allemaal, het was een fijne zondag, met een uitbundig publiek

Motown & More Antwerpen
Foto Motown & More Mechelen

Uw reactie is welkom onderaan dit artikel of op de facebook pagina.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

80 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.