43ste Dijlefeesten op Cultuurplein te Mechelen

43ste Dijlefeesten is vakantie in eigen stad

0 Shares

Dijlefeesten 2018 blijft gratis driedaags festival

Zwoel, zwoel, … jawel de 43ste Dijlefeesten startten onder een blakende zon en een verzengende hitte. Drie dagen lang is het alweer volop muziekfestival op het Cultuurplein te Mechelen. De Dijlefeesten is het oudste festival in de binnenstad van Mechelen, en het blijft het strafste.

43ste Dijlefeesten op Cultuurplein te Mechelen

Ook dit jaar is er gekozen om op het Cultuurplein aan de Minderbroedersgang de Dijlefeesten te laten doorgaan. Eigenlijk is het niet meer weg te denken in onze stad, en dat merkte ik ook want de opkomst voor de eerste dag was veelbelovend.

Drank is er genoeg zegt organisator Alain Croon, en dat is inderdaad wel nodig bij deze veel te hoge temperaturen. Net als vorig jaar is er in het kader van De Zomer is van Mechelen gekozen om een percentage van de opbrengst van de drankconsumpties, te overhandigen aan 5 goede doelen.

Dijlefeesten Café, DJ-Booths, AfterShow en Live artiesten

Vernieuwend zijn ze ook want deze editie heeft men een Dijlefeesten Café en AfterShow toegevoegd. Ok, de Dijlefeesten brengt nog steeds een opperbeste affiche aan live artiesten, en dat allemaal gratis.
Vrijdagavond was het startschot van de Dijlefeesten. Onder het toeziend oog van de Sint-Romboutstoren galmden de decibels over het Cultuurplein. Tussen de live optredens door klonk vanaf 18 uur muziek uit de luidsprekers met een DJ-Booth.

Het eerste live optreden vanaf het hoofdpodium was weggelegd voor The Calicos, een groep jonge artiesten die dit jaar nog de Humo’s Rock Rally wonnen. Voor liefhebbers van deze muziek ongetwijfeld een succes. Sam Renascent heeft zijn roots in Congo en vroeg het publiek op het intussen volgelopen plein, om dichter bij het podium te staan. Met zijn Afrikaans getinte muziek wist hij heel wat festivalbezoekers aan het dansen te krijgen. (video interview WOLF Project Mechelen)

Live bands op Dijlefeesten te Mechelen

Met dit optreden mocht ik al weer een tevreden ‘vinkje’ op mijn lijstje plaatsen. Rapper en Brusselaar Zwangere Guy sloot het live-podium af met zijn gekende hip-hop performances. Omstreeks middernacht ging dan de eerste Aftershow van start in het Cultuurcentrum. De programmatie hiervan was in handen van Ongehoord waar hiphop en funk de bezoekers de zwoele nacht in begeleide. Meer info en foto’s binnenkort !

Meer info op de website van de Dijlefeesten

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.