Muziek uit de Oude Doos op Cultuurplein stad Mechelen

3de editie Muziek uit de oude Doos in Mechelen

112 Shares

Openlucht oldies dansnamiddag op Cultuurplein

3de editie Muziek uit de oude Doos op Cultuurplein stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

De stad Mechelen organiseerde dinsdag de 3de editie Muziek uit de Oude Doos. Na een smakelijke barbecue opende orkest The Retroos de drie uur durende gratis dansnamiddag op het Cultuurplein..

Sinds jaar en dag organiseert men de eerste donderdag van de maand Balcazar, een dansnamiddag in Cultuurcentrum. Gedurende de schoolvakantie ruilt Balcazar de plaats in voor Muziek uit de oude Doos. 

Live muziekband The Retroos op Muziek uit de oude Doos
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Klokslag twaalf uur luiden de Sint-Rombouts klokken, en meteen kondigden ze ook de start aan van deze zomerspecial.

Zomerbarbecue op Cultuurplein

Het dansen moest even wachten, eerst smullen van de barbecue waar 85 deelnemers zich hadden ingeschreven. Voor 13 euro werden per persoon twee stukken vlees gebarbecued door plaatselijke BBQ specialisten. Voeg daar nog een portie verse groenten, heerlijk geurend stokbrood en een sausje aan toe, en de trend naar een fijne namiddag is gezet.

Barbecue door MiTaras op event Muziek uit de oude Doos
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Muziek uit de oude Doos met The Retroos

Guy Neve (2017) en Johan Schatteman (2018) waren de voorlopers van The Retroos die dinsdag de oldies langs de muren van de Academie, het Cultuurcentrum en De Kuub lieten galmen. Deze live muziekband onder leiding van Mechelaar Lode Tooten heeft al heel wat optredens op zijn palmares. Zij wisten dan ook in een mum van tijd alle leeftijden op de geïmproviseerde dansvloer te krijgen.

Muziek uit de Oude Doos op Cultuurplein stad Mechelen
55-plussers gaan uit de bol op Muziek uit de oude Doos
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Met Muziek uit de oude Doos wordt er teruggeblikt naar de jaren ‘60 en ‘70. Veel van de 55-plussers hebben jeugdherinneringen aan de oldies muziek. Swing, Rock ‘n Roll, Twist, Cha cha, of ‘ne plakker’… het is muziek waar je ongeacht de leeftijd een volle dansvloer mee kan vullen. Zo nu en dan werd met een verzoeknummer afgeweken van de oldies. Het dansfestijn werd dan ook afgesloten met ‘Leef’ van André Hazes jr uit 2016. Iedereen ging voor de laatste dans uit de bol op het Cultuurplein.

De Zomer is van Mechelen ook voor 55-plussers 

Het stadsbestuur zet heel wat activiteiten in de kijker om vooral 55-plussers zoveel mogelijk te doen bewegen. Vandaag lijkt dit zonder meer perfect gelukt. De oudste deelnemer was 93 jaar, en is een vaste gaste op Balcazar. De kranige dame heeft er duidelijk nog plezier in, al is het vanaf de zijlijn. De Zomer is van Mechelen heeft met dit initiatief alweer een tandje bijgestoken, en heel wat mensen een gelukkige dag bezorgd..

Alle foto’s te bekijken via Google foto’s en Facebook

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

112 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.