Nieuwe ondergrondse parking station Mechelen

Ondergrondse parking station Mechelen opent in september

0 Shares

Binnenkort opent nieuwe mega-parking Mechelen station

Vanaf maandag 3 september 2018 kun je je auto als treinreiziger veilig en comfortabel parkeren in de nieuwe ondergrondse parking bij het station Mechelen. NMBS-klanten met een parkeerabonnement kunnen genieten van een voordelig tarief en een gegarandeerde parkeerplaats. Bezit je geen parkeerabonnement, ook dan parkeer je tegen een gunsttarief. De verkoop van abonnementen voor de nieuwe ondergrondse parking start vanaf midden augustus 2018.

Nieuwe treinstation Mechelen en ondergrondse parking

NMBS hecht veel belang aan de mobiliteit van haar klanten en investeert volop in de uitbreiding en vernieuwing van haar stations parkings voor auto’s en fietsen. Uit onderzoek blijkt dat wanneer stations goede parkeervoorzieningen hebben, reizigers ook sneller de stap zetten naar het openbaar vervoer. De nieuwe ondergrondse parking bij het station Mechelen past perfect in deze visie.

Ondergrondse stations parking met 2000 parkeerplaatsen
2000 parkeerplaatsen op 3 niveaus, dat is wat deze ondergrondse parking ons te bieden heeft. Omwille van duurzaamheid en energiebesparing zal in eerste instantie gebruikt gemaakt worden van niveau-1 met een capaciteit van 600 parkeerplaatsen. De andere twee niveaus gaan gaan pas open wanneer niveau-1 vol is. De huidige twee parkings met 880 plaatsen aan de Hanswijkvaart sluiten vanaf maandag 3 september. De parkings aan de Postzegellaan worden kort-parkeerplaatsen.

Net als andere parkings is ook deze ondergrondse parking uitgerust met slagbomen en een badge- en ticketsysteem. Zo krijgen parking abonnees een garantie op een parkeerplaats bij het station, terwijl occasionele reizigers een ticket kunnen nemen in functie van beschikbaarheid. De nieuwe ondergrondse parking is ook een veilige parking want naast veel natuurlijke lichtinval, hangen er overal bewakingscamera’s. De beelden hiervan worden 24/24u gevolgd in het Security Operations Center van NMBS.

Nieuwe ondergrondse parking station Mechelen

De parking zal dan ook 24u/24u en 7/7 dagen toegankelijk zijn met een parkeerticket of -badge of MoBIB-kaart waarop het abonnement wordt geladen. Het kan worden gekocht tegen de eenheidsprijs van 5 euro aan de loketten van het station. De parkeertickets kunnen om veiligheidsredenen enkel met een bank- of kredietkaart worden aangekocht.

Volgt u mijn YouTube-kanaal al ? Klik hier en abonneer u gratis

Treinreizigers parkeren voordelig in nieuwe parking

NMBS hanteert diverse tarieven om gebruik te maken van de ondergrondse parkeergarage. Maak je gebruik van een parkeerticket dan heb je de keuze te betalen per uur of per dag. Als treinreiziger betaal je 1.14 € per uur of 6.85 € per dag. Als niet-treinreiziger betaal je 1.66 €/uur of 16.60 €/dag. Parkeer je zo nu en dan, dan heeft NMBS een 10-beurtenkaart in het assortiment voor een bedrag van 41.50 €.

2000 parkeerplaatsen in ondergrondse parking te Mechelen

Het voordeligste is uiteraard een parkeerabonnement. Voor de duur van 1 maand betaal je als treinreiziger 33.40 €, als niet-treinreiziger 51.80 €. Drie maanden abonnement bedraagt 87.20 € en 365 dagen (jaarabonnement) 348.70 €, enkel beschikbaar voor treinreizigers. Als laatste is er ook een nachtabonnement geldig tussen 19.00 en 07.00 uur, waarvoor je zowel als treinreiziger en niet-treinreiziger, 32.80 € voor een gehele maand betaalt.

Meer info op de website van NMBS

Tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact / Foto’s NMBS

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.