Ivarem en Ecoso Kringwinkels starten nieuwe campagne Ik Geef

Spullen krijgen tweede leven met campagne Ik Geef

0 Shares

Kringwinkels en Ivarem starten nieuwe campagne

Eén belletje en je kleinere herbruikbare spullen worden aan huis opgehaald. Het is een nieuwe inzamelactie waarmee Ecoso (de Kringwinkels) samen met Ivarem kleine herbruikbare spullen in de Ik Geef-doos aan huis komt ophalen om ze een tweede leven te geven.

Ik Geef is de nieuwe campagne Kringwinkels Mechelen om spullen een tweede leven te geven

Ecoso is vooral bekend door de acht kringloopwinkels die ze in de regio heeft. “Met deze actie willen we de mensen sensibiliseren om ook de kleine herbruikbare spullen op te halen, omdat die nog al te vaak op de afvalberg belanden. Het gaat hier over boeken, allerhande textiel, kleine elektro (ook defecte), huisraad, speelgoed, oude lampen, kortom allemaal spullen die dikwijls in de kelder of op de zolder belanden. Met onze Ik Geef-actie komen wij zelf naar de mensen om ze op te halen. Velen raken de dag van vandaag niet gemakkelijk in het containerpark of in onze kringwinkels. Stop ze in de Ik Geef-doos en wanneer ze vol is komen onze mensen ze met de vrachtwagen of de vrachtfiets, zoals in Mechelen, aan huis ophalen”, vertelt Jolien Roelandt van Ecoso.

Bel centraal nummer voor actie Ik Geef

Ik Geef is een nieuwe actie die samen met Ivarem is uitgedokterd voor de kringwinkels van Ecoso in de gemeenten Bonheiden, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek (03-886.17.07). De inwoners van Berlaar en Putte kunnen terecht bij Kringwinkel Zuiderkempen (015-23.73.93).
Heel wat mensen kennen de kringwinkels vaak van tafels, stoelen en kasten, maar eigenlijk kan je daar alles binnen brengen zoals boeken en kleine huishoudelektro. Daar willen we de mensen bewust over maken en de Ik Geef-actie speelt daar op in. In ruil voor een coupon die ze kunnen downloaden op onze site ( www.ikgeef.vlaanderen ) of in de afvalkrant van Ivarem krijgen ze een doos om ze op een centrale plaats in huis te zetten, om daar de kleine spullen in te deponeren. Op het doos deksel staat het centrale telefoonnummer waar je kan naar bellen wanneer ze vol is. Bij de ophaling krijgen de mensen gratis een nieuwe Ik Geef-doos”, zegt Jolien.

Lovenswaardig initiatief

Eén van de eerste ophalingen gebeurde gisteren bij Patricia Van Leuven in de Elf Novemberstraat in Mechelen. “Een lovenswaardig initiatief waar ik geregeld zal gebruik van maken”, vertelt Patricia. “Vandaag is mijn doos vol met een oude lamp, wat oude borden, boeken en afgedankt speelgoed waar mijn kleinkinderen niet meer mee spelen. Ik hoef niet meer mee naar het containerpark te rijden. Ze komen het aan mijn deur ophalen. Als ik naar de kringwinkel zelf ga, is dat veelal om zelf wat te snuisteren tussen de spulletjes. Ik vind het belangrijk dat het hergebruikt kan worden en kan dienen voor mensen die zich geen nieuwe zaken kunnen veroorloven. Ik weet zeker dat op deze manier heel wat spullen nog vele mensen gelukkig kunnen maken. Tegelijk dragen we hiermee ook ons steentje bij tot sociale tewerkstelling van mensen die in de kringwinkels een job hebben. Dat maakt mij ook gelukkig. Ik word zeker een trouwe klant bij Ik Geef, schrijf dat maar op”, lacht Patricia.”

Ivarem en Ecoso Kringwinkels starten nieuwe campagne Ik Geef

Marijke Herinckx van Ivarem zegt dat de Ik Geef de opvolger is van de zogenaamde ‘gele zak’ die je op bepaalde dagen kon buiten zetten. “Dat was geen meevaller. Daarom dat we op zoek zijn gegaan naar een andere, meer praktische, manier. Je verzamelt, je belt en de kringwinkel komt het halen. Dat moet lukken”, besluit Herinckx.

Tekst en foto’s Leo De Nijn

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.