Duurzame Helden voor stadhuis Mechelen voor Week van de Duurzaamheid

Duurzame Helden hijsen SDG-vlag aan stadhuis

0 Shares

Week van de Duurzame Gemeenten van start in Mechelen

Vandaag werden de Duurzame Helden voorgesteld waarmee mede door het hijsen van de ‘SDG- vlag’, de ‘Week van de Duurzame Gemeente’ van start ging. De campagneweek wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en loopt van 18 tot 25 september 2018.

SDG-vlag aan stadhuis Mechelen opent Week van de Duurzame Gemeente

Duurzame Ontwikkeling steeds belangrijker

Onze stad Mechelen zet hoog in wanneer het gaat om duurzaamheid en fairtrade. in 2015 lanceerden de Verenigde Naties de ‘Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling’ als opvolger van de Millenniumdoelstellingen. De bedoeling is om via die 17 doelstellingen de aarde een meer duurzame plaats te maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDGs) genoemd.
Bij het hijsen van de vlag voor het Mechels stadhuis werden aanwezigen getrakteerd op een SDG-praline en een drankje van Duurzame Held Wereldwinkel. Om de korte plechtigheid wat meer in de kijker te plaatsen zorgde een SDG-steltenloper voor extra sfeer.

In Mechelen zetten heel wat burgers, verenigingen, bedrijven en scholen zich in voor de Duurzame Ontwikkelingsdoeleinden. Dat merken we ook telkens opnieuw bij de oproeping voor de wedstrijden ‘Paraat voor het Klimaat’ en het reglement ‘Klimaatneutrale projecten en initiatieven’. Ook rond mondiale thema’s zijn veel Mechelaars actief.” vertelt Marina De Bie als schepen van Duurzaamheid. “We hebben een groot aantal mensen die daar mee bezig zijn gecontacteerd, en er zijn 9 groepen die zich geëngageerd hebben om Duurzame Held te worden. Als stad mogen we in totaal 17 Duurzame Helden hebben.” besluit schepen De Bie (Groen).

Duurzame Helden voor stadhuis Mechelen voor Week van de Duurzaamheid

Duurzame Helden zetten duurzame initiatieven in de kijker

De Duurzame Helden voor Mechelen en deelgemeenten zijn Vormingplus Regio Mechelen, Fairtrade Ambassadeurs, Busleyden Atheneum campus Pitzemburg, M’akker, Mondiale Raad, Wereldwinkel Mechelen, Ko-Lab, Klimaan en Eva-Mechelen.

(Bekijk weldra hier een video met nog meer interviews)

Duurzame Helden engageren zich om voor hun stad of gemeente de verpersoonlijking van één of meerdere SDG(s) te worden. Hun taak bestaat erin om de algemene bekendheid van de SDG’s te verhogen en om bestaande duurzame initiatieven in de kijker te zetten.

NGO pralines bij start van De Week van de Duurzame Gemeente of stad

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.