Met Opsinjoor naar Duitse Kerstmarkt

0 Shares

Naar de Kerstmarkt in Aken

Radio Opsinjoor, het Mechelse radiostation organiseerde vrijdag voor de 10 keer,zijn jaarlijkse busreis naar een kerstmarkt. Na Dordrecht vorig jaar, vertrokken twee volle autocars richting Aachener Weihnachtsmarkt (Duitsland).

Het oldie radiostation organiseert regelmatig evenementen voor zijn luisteraars. Zo is er in samenwerking met Sociaal Huis iedere maand een succesvolle dansnamiddag. De uitstap naar een kerstmarkt is een tweede topper. Van zodra de inschrijvingen van start gaan is het snel zijn, want door zijn succes is het aantal beschikbare plaatsen al snel volgeboekt.

Opsinjoor fans kuieren door sfeervolle kerstkramen.

Vroeg in de morgen werden de 100 ingeschreven fans, opgehaald aan Mechelen Station, Rode Kruisplein en Veemarkt. Van zodra de reisbussen vertrokken kreeg iedereen een ontbijt in de vorm van koffiekoeken en een drankje aangeboden.

Na een reis van een tweetal uur arriveerden we in Aken (Duitsland). Bendplatz Aachen, is de parking net buiten het commerciële stadscentrum waar alle tourbussen samenkomen. Van hieruit is het 15 minuten wandelen tot aan de Weihnachtsmarkt. Wie wenste kon gebruik maken van de speciale Weihnachtsmarkt Aachen Shuttle.

Eerste stop, koffie drinken bij Nobis Printen aan de Můnsterplatz  De sfeervolle kerstmarkt in Aken is verdeeld over diverse locaties in de stad. Zo’n 130 feestelijk ingerichte kerstkramen bieden een overvloed aan cadeau artikelen. Kaarsen, sjaals, mutsen, decoratie, …Wie zijn kerstboom nog niet versierd heeft zal zeker zijn gading gevonden hebben bij het aanbod aan kerstballen, slingers maar ook speciale hebbedingen om in de boom te hangen.

Hexendorf Plätze, stak er voor mij met kop en schouders bovenuit als gezelligste kerst locatie. Hier was het gezellig druk aan de talrijke houten kerstchalets. Er werd getoast, gedronken en gegeten. Geef toe, wie gaat er nu naar Duitsland zonder de gekende Münchener bratwurst, kastanjes of gefrituurde aardappelen te eten.

Meer uitgebreid is de kerstmarkt aan het historische stadhuis (Aachener Rathaus). De ‘Printenmarkt’ is volgens inwoners van Aken de mooiste kerstmarkt van Duitsland.

Op de terugweg zijn we nog gaan zondigen in een authentieke koffiebar, met een immens groot stuk artisanaal gemaakte taart en hete koffie.

Klokslag 17 uur werd iedereen terug verwacht aan de bus. Alvorens de terugreis richting Mechelen werd aangevat,  kreeg iedereen nog een geschenkpakket met o.a een cd.

Kerstmarkt in Mechelen kan beter en groter

Weihnachtsmarkt Aachen, het was leuk, maar wat stad betreft geef ik Mechelen toch liever de voorkeur. Wat kerstmarkt betreft is men in Mechelen nog lang niet zover om te tippen aan een Duitse Kerstmarkt. Is het niet mogelijk ? Helemaal niet, het is een kwestie van goede wil. Een verscheidenheid aan aanbod, kerststallen zowel binnen als buiten passend decoreren, minder drank maar meer geschenkartikelen, … Wij hebben onze feeërieke kerstverlichting waar niemand kan aan tippen, onze vuurshows, spektakels, water- en fietstaxi, gratis shuttle, ijspiste, … Mechelen moet het kunnen !

De weergoden waren ons goed gezind en iedereen keerde voldaan terug. Volgend jaar zijn we weer op post. De 10 editie van de Radio Opsinjoor kerstuitstap zal speciaal worden. Hou het zeker ergens bij in je agenda. De datum wordt later bekend gemaakt.

Uw reactie is welkom onderaan dit artikel of op de facebook pagina.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Sfeerbeelden te bekijken via Groep van Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.