Kunst en Kasseien in Begijnhof te Mechelen

Mechelse Begijnhoven tonen kunst op de kasseien

0 Shares

2de editie Kunst en Kasseien in Begijnhof

De vzw Sjarabang organiseert voor de tweede maal Kunst en Kasseien in zijn thuisbasis Mechelen. Het eerste weekend van juni mocht de kunstroute doorheen het Klein- en Groot Begijnhof al heel wat belangstellenden ontvangen. Meer dan 20 deelnemers/kunstenaars nemen deel aan Kunst en Kasseien verdeeld over diverse locaties.

Kunst en Kasseien bij Circolito in Klein Begijnhof te Mechelen

Naast de eigen enthousiaste Sjarabang mensen, deelnemers met beperking, doen er ook heel wat kunstenaars zonder beperking mee. Dit zorgt voor een boeiende mix van stijlen, media en thema’s.

Programmaboekje gidst je doorheen de kunstwerken
Zaterdag ben ik poolshoogte gaan nemen op de kunstroute. Het Mechelse Begijnhof straalt charme uit mede dankzij de authentieke woningen, en daar dragen de kasseien, zeker toe bij. Maar dit en het volgende weekend draait alles rond kunst. Dat Kunst en Kasseien succesvol is blijkt uit de deelname van 8 nieuwe kunstenaars.

Daarbij hebben de mensen bij Sjarabang enkele nieuwe locaties in het programmaboekje mogen toevoegen. Zo kan je kunst kijken in het Ondernemershuis, en de vroegere gebouwen van Circolito. Als derde in het rijtje zet ook de Sint-Katelijnekerk zijn deuren open.

Kunstenaar Adama Keita uit Mali stelt tentoon in Sint-Katelijnekerk te Mechelen op Kunst en Kasseien

Dit samen levert een rijke tentoonstelling op, mede omdat je in de kerk bijvoorbeeld twee vliegen in één klap kan bekijken. Zo kan je kennismaken met o.a Adama Keita,, een 38 jarige kunstenaar met roots in Mali. Deze zal op het laatste weekend in het Moreelshuis, actionpainting tonen, waar hij de auto van Marleen D’Joos (verantwoordelijke Sjarabang) zal schilderen.

Kinderen op zoek naar kunst op de kasseien

In ons atelier stellen 4 kunstenaars van Sjarabang tentoon die vooral schilderwerken en keramiek zullen tonen. Dit jaar is er ook een zoektocht voor de kinderen. Aan de hand van 8 vragen moeten de kinderen zoeken naar kunstwerken. De eerste vijf beste oplossingen winnen dan een creapakket waar ze zelf mee aan de slag kunnen” vertelt Nicole van Opstal (Educatief medewerker Sjarabang). Het deelname formulier is te verkrijgen op bovenstaande locaties.

vzw Sjarabang organiseert 2de Kunst en Kasseien te Mechelen

Ben je het eerste weekend niet kunnen langsgaan, dan krijg je de kans nu zaterdag 9 en zondag 10 juni tussen 13.00 en 18.00 uur. Ik kan het ten zeerste aanraden om er een dagje uit van te maken. Tussendoor kan je een rustpauze inlassen voor een hapje, een drankje en een leuke babbel.

Om het u als bezoeker makkelijk te maken is er een mooi geïllustreerde catalogus te verkrijgen aan 5 euro. Deze heb je zeker wel nodig om alles te bekijken. De catalogus bevat een handig plannetje met de deelnemende locaties en bij iedere kunstenaar een woordje uitleg. Je kan hem aanschaffen in het Sjarabang-atelier (Hoviusstraat 2), daar waar Kunst en Kasseien van start gaat, en het Moreelshuis. Lees vooral ook mijn artikel over de eerste editie hier.

Kunst en Kasseien in Begijnhof te Mechelen

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.