Buitenspeeldag in de stad Mechelen

10de editie van Buitenspeeldag te Mechelen

0 Shares

Kinderstad organiseert Buitenspeeldag

Buitenspeeldag is reeds aan zijn 10de editie toe. Het is een Vlaams evenement waar ook Kinderstad Mechelen graag aan meewerkt. Bazart, Jeugddienst, Mechelen Mondiaal, J@m, Buurtsport, Vrijbroekpark en Top Vakantie organiseren allerlei leuke activiteiten in de stad Mechelen.

Buitenspeeldag in de stad Mechelen

Ondanks de frisse maar zonnige lentedag op deze jaarlijkse Buitenspeeldag, was de belangstelling groot.. Vorige edities vonden plaats op de Grote Markt, maar deze keer heeft men gekozen om ook andere locaties en stadswijken te betrekken in Buitenspeeldag.

Door deze samenwerking met de verschillende partners, wordt er in Mechelen een groot aanbod voorzien, zodat kinderen in de verschillende wijken terechtkunnen om buiten te spelen. We hopen uiteraard dat het niet bij deze ene dag blijft. In Mechelen is er genoeg speelgelegenheid om elke dag buiten te spelen. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om zich buiten uit te leven, en blijven daarom investeren in speelruimtes”, zegt Greet Geypen.

Veel lachende gezichtjes in de Kruidtuin

Vooral in de Kruidtuin was het bijzonder druk. Aan de stand van Mechelen Klimaatneutraal maakten kinderen hun handjes vuil bij een workshop zadenbommetjes maken. Als alles goed verzorgd wordt kunnen de kids en mama en papa binnen korte tijd genieten van een supermooie bloementuin.

Buitenspeeldag Kruidtuin Mechelen Imagination Playground

Ook veel belangstelling aan de blauwe blokken van de Imagination Playground, waar er duchtig gepuzzeld werd. Verder waren er veel sportieve elementen en springkastelen. Aanschuiven was het bij de Grime, waar de kindergezichtjes omgetoverd werden tot sprookjesachtige verschijningen.

Het aanbod bij Buitenspeeldag was dit jaar uitgebreid tot het Vrijbroekpark inclusief de verkeerstuin en de Barak van Bartel. Maar ook het recente Caputsteenpark, Abeel, Arsenaal, ’t Hofke, Betha, Papenhofke, Oud Oefenplein, Otterbeek, Vennekant, sporthal Iham, sporthal De Plaon en sporthal Arena werden betrokken bij het evenement..

Buitenspeeldag Karmelietentuin Mechelen

Eén van de 15 locaties bevond zich aan de Karmelietentuin. Hier organiseerde Kinderwerking El Kantra leuke sportieve spelletjes.

Kinderen maak je klaar voor ‘Magische Speeldag’

Ik zag alvast veel lachende, en soms wenende gezichtjes. De ouders of grootouders konden dankzij het mooie weer, hun deken uitspreiden op het gras, en genieten van hun spelende kinderen. Volgende afspraak is op zondag 7 mei voor ‘Magische Speeldag’ te Mechelen.

Officiële website Buitenspeeldag / Magische Speeldag 

Tekst en foto’s Verschueren Eddy / Fotoreportage hier te bekijken

 

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.