Warme William luistert naar Mechelse jongeren

10 Shares

Tiendaagse rondreis Warme William zitbank

Donderdag 10 oktober is het ‘Internationale dag van de Geestelijke Gezondheid’ of ‘World Mental Health Day’. Van 1 tot 10 oktober organiseren verschillende organisaties activiteiten rond het thema ‘Samen Veerkrachtig‘. Kinderen en jongeren worden voor een gesprek uitgenodigd plaats te nemen op de Warme William zitbank.

Schepen Gabriella De Francesco trekt door Mechelen met zitbank Warme William
Foto stad Mechelen

Overal in Mechelen zullen fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en motiverende spreuken verschijnen op de ramen van openbare gebouwen, gebouwen van Zorgbedrijf Rivierenland, handelszaken, sportcentra of welzijnsorganisaties. Onder meer enkele leerlingen van COLOMAPlus engageerden zich hiervoor, net als de leden van de Mechelse Kinderraad, maar ook bezoekers van de lokale dienstencentra en bewoners van de woonzorgcentra worden betrokken bij de actie. Kortom, jong en oud gaat aan de slag met een krijtstift in de hand.

Warme en gezonde stad met luisterend oor

Warme William is de nieuwe vriend van de Mechelse kindermascotte Rommy. Hij moedigt jongeren en hun omgeving aan om kwetsbaarheid te delen en empathisch te luisteren naar elkaar zonder oordeel. Via de website en de applicatie van Warme William krijgen jongeren en ouderen tips om dat te doen.

Warme William is er voor iedereen die het moeilijk heeft, voor wie eenzaam is of raad nodig heeft. Hij luistert. Iets wat vandaag in onze samenleving te weinig gebeurt. Iedereen kan zich dan ook opgeven om Warme William te worden en zo aangeven dat je er bent voor een ander”, begint schepen van Welzijn Gabriella De Francesco. “Kwetsbaarheid is geen zonde en erover praten is het beste medicijn. Die boodschap willen we aan de kinderen en jongeren van Mechelen meegeven. Zo werken we aan een warme en een gezonde stad.

Jeugdschepen Abdrahman Labsir gaat verder: “Het is belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed in hun vel voelen. Met de Warme William willen we een platform bieden om je gevoelens te uiten. Als jongeren zich beter gaan voelen, zal hen dat stimuleren om te ondernemen en dat bedoel ik in de breedste zin van het woord. Het zal hen voldoening en meer zelfvertrouwen geven. Op termijn kan dat alleen maar positieve effecten hebben op de individuen zelf en dat is ook positief voor de stad Mechelen, want onze jeugd is onze toekomst en met een gezonder en veerkrachtigere jeugd belooft dat een mooie toekomst te worden.”

Reizende bank

De Warme William bank reist de komende dagen langs verschillende plaatsen in Mechelen. waar J@M en andere jeugdwerkingen activiteiten organiseren en waar er dus op dat moment Warme Williams aanwezig zijn om een luisterend oor te bieden aan de kinderen die dat nodig hebben. 

Warme William en stadsmascotte Rommy trekken met luisterend oor naar Mechelse jongeren
Foto stad Mechelen

Op volgende locaties kan je tot 10 oktober nog terecht
Donderdag 3/10: ROJM Overkop
Vrijdag 4/10: LDC Den Abeel
Maandag 7/10: J@M Nekkerspoel
Dinsdag 8/10: J@M Den Abeel
Woensdag 9/10: De Plaon
Donderdag 10/10: ROJM Overkophuis

Een overzicht van de activiteiten in het kader van de 10-daagse van de geestelijke gezondheidszorg is terug te vinden op www.samenveerkrachtig.be

Een definitieve locatie heeft de bank van Warme William nog niet. Vanaf januari 2020 zal het project Warme Stad concreter vorm krijgen en zal Warme William als vriend van Rommy opnieuw rondreizen op de speelpleinen in Mechelen. Warme Stad kan de lijm versterken tussen organisaties en projectwerkingen. Het welzijnslandschap wordt zo toegankelijker voor kinderen en jongeren.

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s stad Mechelen

10 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.