Playmobil in Speelgoedmuseum te Mechelen

Playmobil hebben nu eigen afdeling in Speelgoedmuseum

0 Shares

Playmobil figuurtjes vaste stek in Mechelen

De geliefde Playmobil speelgoed figuurtjes hebben eindelijk hun vaste plaats In het Speelgoedmuseum. De bekende figuurtjes zijn al heel lang vertrouwde gasten in het museum, maar nu hebben ze een eigen afdeling.

Playmobil in Speelgoedmuseum te Mechelen

Een lachend mondje en twee bolletjes voor de ogen. Ze hebben geen oren, noch neuzen. Dat is de essentie van het Playmobil-figuurtje van 7.5 cm. Met duizenden staan ze nu te pronken op de eerste verdieping van het Speelgoedmuseum.

Een stukje geschiedenis vanaf ‘Geobra’
De nieuwe afdeling belicht de geschiedenis van Playmobil, de evolutie van de figuurtjes en populaire thema’s uit het dagelijks leven. Georg Brandstätter, zoon van stichter  Andreas Brandstätter, nam het bedrijf in 1908 over. Er werden sloten en beslagen voor juwelenkistjes vervaardigd.

Het is ontwerper Hans Beck die destijds op het idee gekomen is om kleine plastic figuurtjes te maken. Geobra’ was de oorspronkelijke naam van de huidige Playmobil dat in 1974 werd geïntroduceerd door toenmalig eigenaar Horst Brandstätter (overleden in 2015). Sinds zijn overlijden gaat het bedrijf verder onder de naam De Brandstätter Group.

Playmobil is belangrijke speler in wereldeconomie

Vandaag zijn de Playmobil figuurtjes nog steeds één van de belangrijke spelers in de speelgoedwereld.  Playmobil is een Duits product, en in eerste instantie zeer belangrijk voor de economie in Duitsland, maar ook voor de speelgoedindustrie in de gehele wereld.

Geobra speelgoed voorganger van Playmobil

We zijn zeer enthousiast dat Playmobil met deze vernieuwing opnieuw een volwaardige vertegenwoordiging heeft in het Mechels museum. Want de figuren zijn in de loop der jaren steeds realistischer geworden met steeds meer details en de speelwerelden steeds uitgebreider”, weet ook Leen Van Reeth, marketing manager Benelux.

Figuurtjes maken fantasie los bij kinderen

Eén van de sterke troeven van de creaturen is dat de kinderen hun fantasie kunnen botvieren. De karakters zijn zo realistisch gemaakt dat er allerlei mogelijkheden bestaan om het werkelijke leven uit te beelden in een soort rollenspel. Zo zijn er cowboys en indianen,  maar ook politie en brandweermannen, robots, …je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Niet alleen de menselijke figuurtjes maken het speelgoed zo populair. Ook de bijhorende attributen als huizen, auto’s, fietsen, brommers, ziekenhuizen, poppenhuizen; … maken dat de fantasie van kinderen onuitputtelijk is.

Kinderen spelen Playmobil in Speelgoedmuseum te Mechelen

In het Speelgoedmuseum kunnen de kinderen niet enkel kijken naar de poppetjes en figuurtjes, maar ook mee spelen en deelnemen aan doe-activiteiten. De Playmobil tentoonstelling is permanent en is te bekijken op de eerste verdieping van het Speelgoedmuseum.

Meer info hier over het bedrijf Lechuza en Playmobil

Tekst Leo De Nijn en Verschueren Eddy / Foto’s Leo De Nijn

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.