Open Vld Mechelen verzameld speelgoed voor Kerst

Kerstman brengt speelgoed voor kansarmen

0 Shares

Speelgoed brengt warme kerst voor kansarme kinderen

Sociaal Huis ontving donderdag volle dozen speelgoed voor kansarme gezinnen. De eindejaars- en kerstperiode is naar traditie een feestmaand. Maar feesten en cadeautjes kopen is niet voor iedereen weggelegd. Open Vld Mechelen toonde zich kerstman en verzamelde speelgoed zodat deze kinderen toch nog een mooie kerst kunnen beleven.

Speeltuigen en speeltjes voor kansarme kindern te Mechelen

Brainstormen noemen ze het wanneer er vergaderd wordt. Bij Open Vld Mechelen heeft men het nuttige aan het aangename gekoppeld, en zich de vraag gesteld wat men deze eindejaarsperiode kon doen voor kansarme gezinnen. Men kwam al snel op het idee om een speelgoed inzamelactie te houden voor kansarme kinderen.

Mooie momenten onder de kerstboom

Het was Sinterklaas en nu Kerst dat er aan komt, voor velen pakjes momenten, maar helaas ook moeilijke tijden voor anderen. Vele ouders willen hun kinderen ook een pakje geven, maar kunnen dit niet altijd betalen. We dachten, er zijn misschien zoveel mensen die speelgoed hebben, dat onder een andere kerstboom of in de zak van Sinterklaas kan. We vroegen ons dan ook af, waarom gaan we dat niet ophalen, en zorgen we ervoor dat dat bij kinderen terecht komt die het kunnen gebruiken.“ vertelt Laura Cornette (bestuurslid)
Om dit allemaal op stapel te zetten heeft een gans team zich ontplooit om alles op poten te zetten. De zoektocht naar speelgoed is via sociale media als facebook gegaan, maar ook via de Nieuwe Maan, bedelen van folders en affiches, …Overal is men langs geweest, niet alleen in Mechelen stad, maar ook tot in de verste uithoeken van onze deelgemeenten.  

Mensen waren altijd zeer enthousiast dat ze speelgoed konden wegschenken. Vooral omdat ze wisten dat het voor kansarme kinderen bedoeld was, en ze alzo wisten dat het goed zou terecht komen. Merendeels is het zelfs zeer mooi gebruikt speelgoed, waarvan sommigen zelfs nog onaangeroerd in de verpakking zitten” zegt een tevreden Laura..

Open Vld Mechelen zamelt speelgoed in voor kansarme kinderen

Bij het verzamelen van het speelgoed heeft men wel toegekeken dat het nog bruikbaar en in goede staat was. De verzamelde speelvoorwerpen zijn nadien zorgvuldig gereinigd door mensen van vzw Oikonde. (?)

Speelgoed inzamelactie krijgt permanent karakter

De vorige ophaling en overhandiging van tweedehands speelgoed was begin van de maand voor Sinterklaas. Na deze tweede ophaling van kerst speel, wil men zeker naar de toekomst toe verder gaan met dit initiatief. “Inderdaad, wanneer mensen hun zolder of garage opruimen, en ze hebben nog bruikbaar speelgoed, dan mogen ze ons dat ten allen tijde bezorgen. Wij stockeren het speelgoed tot de volgende keer dat de Sint of de kerstman langs komt” aldus Laura.

Open Vld Mechelen verzameld speelgoed voor Kerst

Deze kindertuigen en speeltjes ophaling wordt verdeeld door Sociaal Huis Mechelen en er zal ook een deel toegewezen worden aan Sint-Vincentiusvereniging-Noord.

Sint-Vincentius-Noord heeft ook een zomeractie, waarbij zij een pakketje speelgoed schenken aan de kinderen die bij hen langskomen. Na de feestdagen gaan wij kijken wat er bruikbaar is zoals fietshelmen, schopjes, zand emmertjes, enz …” besluit Laura

Tweedehands speelgoed brengt warme kerst bij kinderen

Ook voorzitter van Open Vld Mechelen Bavo Anciaux sluit zich graag aan bij dit initiatief. “Ook in Mechelen zijn er kinderen die geen kerstcadeau krijgen tengevolge van de kansarmoede waarin zij en hun familie helaas leven. Door speelgoed in te zamelen en ook de kansarme kinderen te laten genieten van deze feestperiode, willen we met de Mechelse liberalen ons steentje bijdragen

Mechelaars schenken speelgoed voor het goede doel

Op de tafel zag ik leesboekjes, auto’s, poppen, hoedjes, puzzels, gezelschapsspellen, kortom speelgoed voor een brede waaier aan leeftijden. Nu de kindervoorwerpen gesorteerd worden, wat voor meisjes, wat voor jongens, is het unisex, en welke leeftijden.
Laura heeft het schitterend gedaan met de inzamelactie, zoveel speelgoed!” zegt Koen Anciaux (voorzitter Sociaal Huis). “Wij gaan dit met plezier laten verdelen door onze maatschappelijk assistenten.

Deze mensen beheren de diverse dossiers van onder andere mensen die in schuldbemiddeling zitten, mensen met een leefloon of in arbeidstrajecten, … Zo gaan de kinderen van deze ouders ook iets onder kerstboom krijgen. De maatschappelijk assistenten gaan er wel op toezien dat het niet steeds bij dezelfde kinderen terechtkomt, en dat gaan ze voortreffelijk doen” aldus de voorzitter.

In Mechelen zijn er al veel warme initiatieven geweest om kansarme kinderen een mooie dag te laten beleven.  Ook nu zorgen deze mensen voor een fantastisch jaareinde, dat bij een groot deel kinderen in onze stad een lach op hun gezichtje zal toveren

Auteur tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best. Contact opnemen ?

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.