Kindervreugde op Speeldag in ’t Groen

0 Shares

Zomerse speeldag in ‘t Groen succesvol afgesloten

Speeldag in het groen, bracht 15.000 mensen naar de binnenstad van Mechelen. Ondanks de voorspelde onweersdreiging werd de 13de Speeldag een voltreffer. Ondanks de voorspelde onweersdreiging was het toch een lekker weertje. Veel blije kinderen en volle terrassen, wat moet een mens meer hebben.

Speeldag in het groen ook op de Botermarkt te Mechelen

De standhouders hadden hun handen vol om alle kinderen bij te staan. Er was dan ook heel wat te beleven gespreid over de Grote Markt, Veemarkt, Befferstraat, IJzerenleen, Botermarkt en het Cultuurplein.

Mechelen Kinderstad en jeugddienst een sterke combinatie

De speeldag is één van de jaarlijkse topevenementen van de Dijlestad die daarmee

haar naam als Mechelen Kinderstad helemaal waarmaakt. Ieder jaar bedenkt de Jeugddienst van onze stad een thema, waarmee deze editie Speeldag in ‘t Groen kreeg toegewezen. Er valt echt van alles en nog wat te beleven, allerhande speelkramen, een evenwicht- en touwenparcours en zelfs een surfsimulator.

Speeldag in 't Groen te Mechelen

De mascotte Rommy Rombouts, de hartendief voor de kids, was uiteraard ook van de partij. Hij heeft de kinderhartjes extra verwend met het uitdelen van knuffels.

Ook schepen van jeugd, Greet Geypen trok met het gezin op speurtocht “Duizenden kinderen die spelen in een historische context, het kan in Mechelen. Vandaag zijn kinderen de baas en staat de dag helemaal in hun teken. Maar ook morgen als de Speeldag achter de rug is nodig ik gezinnen met kinderen uit om het gevarieerd aanbod dat Mechelen heeft, te komen uitproberen. Want een kinderstad ben je niet voor één dag, maar het hele jaar door

Bekijk nog meer video’s op mijn YouTube kanaal. Blijf op de hoogte en abonneer je gratis

Op blote voeten door het stadscentrum

Eén van de opvallendste nieuwigheden op deze speeldag van natuur en avontuur, was het blotevoetenpad met start aan de Grote Markt naar het Lavende Loofbos op de Botermarkt. Daar eindigde het natuurpad aan de fonteintjes waar de kleine voetjes een welkome verfrissing stond te wachten. Ook een publiekstrekker was aan de Veemarkt waar naar hartelust geraced werd met auto’s uit gerecycleerd materiaal. Iets verderop naast het postgebouw was heel wat belangstelling bij een stand met roofvogels, waar op bepaalde tijdstippen een heuse roofvogelshow werd gedemonstreerd.
Het historische stadscentrum werd voor een dag verkeersvrij gemaakt en maakte plaats voor 30 standhouders, waaronder Playmobil, Circolito, Technopolis, Nintendo, de Gezinsbond, Natuurpunt, Speelgoedmuseum,…

De Speeldag in ‘t Groen werd naar traditie afgesloten met een live-act op de Grote Markt. Dit jaar mochten Reginald en de BosBeesten en de ‘Helden’, bekend van Ketnet en twee langspeelfilms, de jonge festivalgangers doen zingen en springen.

Speeldag, het kleurde onze stad alweer met blije gezichten. Een puike organisatie die mede dankzij de diverse partners, de jeugddienst en vrijwilligers tot een succes werd gemaakt.

Speeldag in het stadscentrum van Mechelen (België)

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.