Kinderen spelen met water op nieuwe speeltuin in Vrijbroekpark

Kinderen testen nieuwe speeltuin in Vrijbroekpark

76 Shares

Nieuwe houten speeltuigen in Vrijbroekpark

De wind waaide woensdag flink door de bomen bij de opening van de nieuwe speeltuin in het Vrijbroekpark te Mechelen. De pop-up speeltuin in augustus heeft plaatsgemaakt voor een splinternieuwe kinderspeelplaats. Een speeltuin openen zonder kinderen, is ondenkbaar. Daarom nodigde de directie van het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, klassen uit van De Parel uit Mechelen en de Sint-Maartenschool uit Hombeek. .

Kinderen op nieuwe speeltuin in Vrijbroekpark

Door het intensieve gebruik waren verschillende toestellen aan vervanging toe en om het spelplezier en de veiligheid van onze jongste bezoekers te garanderen heeft de provincie geïnvesteerd in een nieuwe speeltuin. Er zijn nu verschillende nieuwe toestellen in duurzame materialen mét aandacht voor kinderen met een handicap.” vertelt Bruno Peeters (gedeputeerde Provincie Antwerpen)
De inhuldiging verliep door de harde wind niet altijd even vlekkeloos, maar dat kon de kids niet deren. Een zestigtal kinderen mochten de langverwachte nieuwe speeltuin en speeltuigen testen op zijn deugdelijkheid en kindvriendelijkheid.

En ze kregen van de enthousiaste kinderen allemaal een tien op tien. Klimrekken en waterspelen kregen veel aandacht, maar het eindresultaat bij de kinderen klonk als “veel leuker nu”, “leuk en je kunt er alles beleven, ook voor oudere kinderen als ik, maar het allerleukste vind ik de kabelbaan

Het gaat om een investering van 120.000 euro, maar dat is helemaal verantwoord. Als we zien dat hier jaarlijks duizenden kinderen komen spelen en ravotten. Eén van de grootste troeven van het Vrijbroekpark is de veelzijdigheid. Elke bezoeker heeft wel zijn of haar favoriete plekje, maar voor de kids blijft de speeltuin de place-to-be”, zegt Bruno Peeters.

Oude speeltuin krijgt totale facelift

De nieuwe speeltuin aan taverne Vrijbroekhof, telt een aantal klimtoestellen, schommels, een avontuurlijk pad, een glijbaan, een kabelspoor en ook de geliefde waterspeelplaats werd in het nieuw gestoken. “Dat blijft een topper voor de avonturiers die zich graag nat en een beetje vuil maken”, klonk het bij de openingsplechtigheid waarbij alle kinderen een drankje kregen aangeboden. Het geluk bij de kinderen kan niet op, want aanpalend aan de speeltuin zal nog een speelbos worden ingericht. Iets verder in het openbare domein kunnen kinderen en jongeren ook nog naar de klim luifel aan de Barak van Bartel. Ook het gekende parcours van de verkeerstuin blijft populair vooral bij scholen.

Kinderen spelen en ravotten op nieuwe speeltuin in Vrijbroekpark te Mechelen

Wij komen regelmatig naar het Vrijbroekpark met de kinderen. Met de kinderen nemen wij ook deel aan de lente- of herfstwandeling met uiteraard een stop in de speeltuin. Er zijn nu heel wat dingen vernieuwd, en vooral voor de kleinere kinderen zijn er aanpassingen vooral op motorisch vlak gebeurd“ zegt Kirsten, juf bij school De Parel

Bij het installeren van de nieuwe speeltoestellen in duurzaam materiaal, werd uitermate veel aandacht geschonken aan kinderen met beperking. Alle voornamelijk houten tuigen die één zijn met de omringende natuur, werden nog voor de opening aan een strenge controle onderworpen.  

Kinderen spelen met water op nieuwe speeltuin in Vrijbroekpark

Het provinciebestuur van Antwerpen investeert systematisch in de vernieuwing van verouderde speeltuinen in haar domeinen. Naast het Vrijbroekpark waar Move and Play uit Meeuwen-Gruitrode (Limburg) het ontwerp op zich nam, kregen ook het Rivierenhof in Deurne, het Zilvermeer in Mol en het Hof van Leysen in Antwerpen al nieuwe speeltuigen. Ook in de Averegten in Heist-op-den-Berg wordt op dit moment aan een nieuwe speeltuin gewerkt en in het Rivierenhof staat er nog eentje op het programma.

Uw reactie is welkom onderaan dit artikel.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy

Deze teksten en foto’s van dit artikel zijn uit hobby standpunt en op vrijwillige basis gemaakt en niet gefinancierd. Om de kosten te drukken is alle steun welkom.

76 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.