Sinte-Mette lantaarnstoet door wijk Heihoek te Mechelen

Kinderen stappen al zingend door Heihoek met lantaarntocht

23 Shares

Sinte-Mette lantaarntocht trekt door Heihoek

Een lantaarntocht of lichtstoet, het is al enkele jaren traditie dat Buurtcomité Heihoek dit organiseert de dag voor Sinte-Mette. In de Karmelietentuin verzamelden zaterdagavond een vijftigtal deelnemers met lantaarns en andere lichtgevende objecten.

Sinte-Mette lantaarntocht of lichtjesstoet door Heihoek Mechelen

Het buurtcomité had het gangpad in de Karmelietentuin voor de gelegenheid afgebouwd met sfeervolle lampionnen met kaarsjes. Groot en klein werd hartelijk verwelkomd door een verlichte steltloper.

Om de wandeling veilig te laten verlopen werden fluo vestjes uitgedeeld en hield onze Mechelse Politie verkeer op afstand.

Buurtbewoners zingen Sinte-Mettelied
Ouders, grootouders en uiteraard de kinderen trokken door de straten van de wijk Heihoek. Her en der hadden bewoners hun huisgevels met kaarsen verlicht wat de lantaarntocht net dat tikkeltje extra gaf. Aan bepaalde huizen werd halt gehouden om het Mechels Sinte-Mette lied te zingen, en er snoep werd uitgedeeld aan de zangertjes .

Trien Bogaerts is kinderjuf en wist als geen ander de groep verklede kinderen te animeren met groeps spelletjes. Leuk bedacht !

Trien Bogaerts animeert alle kinderen tijdens Sinte-Mette lantaarnwandeling

Sommige wijkbewoners gingen wel heel ver om de kinderen een fijne avond te bezorgen. Rafael De Vos en Anjes Keersmaeckers hadden aan de voorgevel van hun woning zeg maar een uiterst mooi kraampje geïnstalleerd waarop kaarsjes in glazen potjes schitterden. Ook hier werd duchtig uit volle borst gezongen en deelden de gelukkige bewoners serieuze zakken snoep uit. Ook aan Dijle gelegen aan de jachthaven gooiden bewoners van de nabijgelegen appartementen vanop het terras snoepgoed naar de Kids.

Straffe buren Anjes en Rafael delen snoepgoed uit aan zingende kinderen

Lichtjesstoet eindigt met vuurshow en warme drank

De lichtstoet trok tot slot naar de Adegemstraat waar iedereen in de vroegere SON kampeerwinkel werd verrast met een heuse vuurshow door Mechelaar Peter Gusta, die trouwens ook in het gedaante van steltenloper te zien was.

Warme chocolademelk en soep na Lichtjesstoet door wij Heihoek

We hadden een zeer grote opkomst, het is droog gebleven, en heel veel ouders stapten mee, en dat vinden we superfijn ” vertelt een tevreden Rita Vanderwegen als voorzitter van Buurtcomité Heihoek

Als afsluiter werd er nog uitgebreid nagepraat bij een warme tas soep of chocomel. Voor de liefhebbers stond op de toog een ruime keuze aan jenevers. Het was dankzij Buurtcomité Heihoek een fijne Sinte-Metteavond, goed georganiseerd en zeker volgend jaar voor herhaling vatbaar, maar dan met nog meer volk !

Wil je nog meer weten over deze volkse stadswijk, surf dan naar hun website.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

23 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.