Jungle Jump sporthal Winketkaai Mechelen

Honderden kinderen op Jungle Jump te Mechelen

22 Shares

Jungle Jump springkastelen festival

Lopen, spelen en springen op de tweede Jungle Jump aan de Winketkaai te Mechelen. Dit evenement is een waar speelparadijs voor kinderen. Ik was benieuwd, en stapte zaterdag namiddag binnen in een goed gevulde sporthal, deze keer niet met basketters, maar heuse springkastelen.

Jungle Jump te Mechelen

Jungle Jump is een initiatief dat in december 2016 ontstaan is. De organisator trekt momenteel regelmatig met een maximum van 35 springkastelen door Vlaanderen. Zo zijn Peer, de Oktoberhallen te Peer, en Diksmuide locaties waar men al is langs geweest, en is het de bedoeling om elke provincie in ons land te bezoeken.
Met Jungle Jump zetten wij een hele zaal vol met springkastelen, zoals hier in de sporthal. Kinderen kunnen hier dan enkele uren naar hartelust komen springen. Wij voorzien drank en eten, en uiteraard ook zitplaatsen voor de ouders” vertelt Pol Van Akoleyen ( medewerker Jungle Jump)

Het weekend van 4 en 5 november heeft Jungle Jump een 20 tal springkastelen, de ene al wat groter dan de andere, opgesteld in sporthal Winketkaai. De ouders of grootouders kunnen plaatsnemen in de sporthal of in de ruime cafetaria. Daar was het dan ook onnoemelijk, maar gezellig druk.

Op maat gemaakte springkastelen en mascottes maken kinderen blij

Enkele van deze met lucht gevulde speeltuigen heeft de organisator op maat laten maken, dat merk je aan de naam Jungle Jump, en de dieren mascottes die erin verwerkt zijn. “Onze mascottes zijn bijvoorbeeld een aapje, een krokodil allemaal figuurtjes die wij ook gebruiken in onze flyers en buttons” zegt Pol.

Jungle Jump te Mechelen

De springkastelen zijn (betalend) toegankelijk voor kinderen tussen 2 en 14 jaar. Al zie je her en der wel een mama of papa die ook een sprongetje waagt tussen de uitgelaten menigte kinderen.

Zoals eerder geschreven werd Jungle Jump vorig jaar voor de eerste keer in onze stad georganiseerd. Nu in november 2017 blijkt Jungle Jump zo’n succes te zijn, dat men gezien de veiligheid, helaas al kinderen heeft moeten weigeren. De organisator kijkt dan ook al reikhalzend uit naar een grotere betaalbare overdekte locatie in onze stad.
Jungle Jump is eigenlijk ontstaan bij Dries, mijn werkgever, die het idee had om in de sporthal in Hulshout springkastelen te zetten. De firma Jungle Jump is een onderdeel van Sportbar Hulshout. We zijn destijds gestart met de naam ‘Springkasteeldagen’. De springkastelen moesten we toen nog gaan huren, maar gezien het succes, gebruiken we vandaag onze eigen springkastelen” besluit Pol

Wie met de kids er nu zondag 5 november een springdag wil van maken, kan tussen 10.00 en 19.00 uur terecht in de Sporthal Winketkaai. Inkom is slechts 6 euro, gratis onder de 2 jaar en boven de 15 jaar, toegang tot de kastelen is ook niet geschikt voor deze leeftijden. Wie dit jaar nog meer wil springen kan in december naar Hulshout. 

Meer info op de website van Jungle Jump

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best.

22 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.