Kinderen in hun nopjes met nieuwe Speelhoek

0 Shares

De Keeting heeft nieuwe Speelhoek

Sinds kort heeft vzw De Keeting uit de Kroonstraat (Heihoek) te Mechelen een nieuwe speelhoek. De Keeting wil hiermee als kansarme organisatie, kinderen even hun zorgen doen vergeten. Het stadsbestuur van Mechelen zorgde als Kinderstad onder meer met de verkoop van de Rommy knuffel, voor de financiële ondersteuning.

Nieuwe speelhoek voor vzw De Keeting Mechelen

In sommige gezinnen is er vaak minder geld om nieuw speelgoed aan te kopen, terwijl speelgoed evolueert met de leeftijd van het kind. Soms ontbreekt het hen aan ruimte om iets grotere speeltoestellen te plaatsen.
Daarom opende De Keeting woensdagnamiddag met feestgedruis, de gloednieuwe speelhoek in haar ontmoetingsruimte in de binnenstad. Greet Geypen was alvast in haar nopjes als schepen van Jeugd.

Het is het belangrijk dat organisaties zoals De Keeting, kinderen van minder gegoede ouders toch de kans geeft om naar hartenlust te spelen. Het zorgt niet alleen voor plezier bij de kinderen, maar het leert hen ook bepaalde vaardigheden aan. Daarom dat we dit project graag mee financieel ondersteunen”.

Voor De Keeting is een financiële injectie altijd welkom. De vorige speelhoek had zijn beste tijd achter de rug. Samen met de kinderen ging men op zoek naar de ideale invulling van de nieuwe speelhoek.

Speelgoed voor alle leeftijden

De nieuwe kleurrijke speelhoek is uitgerust met zitzakken, puzzels en blokken. Ook een ijskast was een noodzakelijke aankoop, daar men regelmatig vanuit J@M in De Keeting kookactiviteiten organiseert. De muur van de speelhoekje werd tevens geschilderd in een frisse groene kleur. Uiteraard mochten afbeeldingen van stads mascotte Rommy Rombouts niet ontbreken.

Spelende kinderen in De Keeting te Mechelen

Na de financiële steun hebben we meer speelgoed voor alle leeftijden. Er werden ook grotere zaken zoals een pingpongtafel en een tafelvoetbal aangekocht. Het kleinere speelgoed bestaat ook uit grotere stukken. Zo vermijden we dat het rommelig wordt of dat speelgoed verloren gaat”, zegt Egon Mutsaerts als coördinator bij De Keeting.

Na de officiële voorstelling mochten de aanwezige kinderen zich ten volle laten gaan in hun splinternieuwe speelhoek. Anderen maakten hun namiddag samen plezier aan de pingpongtafel en de voetbaltafel.

Stads mascotte knuffelt De Keeting

Zoals eerder geschreven brengt Rommy ook een duit in het zakje. Bij elke verkoop van het fluwelen hebbeding, gaat 3,67 € naar De Keeting. Het stadsbestuur besliste om per Rommy knuffel, dit bedrag te verdubbelen. De stad maakte 4 250 € vrij voor de nieuwe speelhoek. De Keeting besteedde er reeds 3 250 euro van. Zo bleef er nog 1000 euro over om de nieuwe speelhoek aan te vullen met nieuw speelgoed Inmiddels werden sinds december 2016 al 289 Rommy’s verkocht.

Rommy knuffel mascotte Mechelen te koop bij UIT

Wie nog het goede doel wenst te steunen kan nog steeds terecht in het Huis van de Mechelaar, de dorpshuizen van Leest, Walem en Muizen en aan de UITbalie in Mechelen, om een knuffel van Rommy Rombouts te kopen.

De nieuwe speelhoek uitproberen? Kinderen zijn onder begeleiding van de ouders welkom tijdens de openingsuren van De Keeting in de Kroonstraat 64, op maandag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 13u30 uur.

Bij De Keeting, kunnen mensen in armoede terecht voor wat warmte en een luisterend oor. Maar deze organisatie doet meer om armoede te bestrijden en fungeert als basisschakel om mensen door te verwijzen naar de juiste instanties.

Meer info over De Keeting kan je raadplegen op hun Facebook pagina.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy / Contact

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.