Foundation Mechelen overhandigd 5000 euro aan vzw Toeters en Bellen

Kinderdisco in Mirage voor Toeters en Bellen vzw

0 Shares

vzw Toeters en Bellen ontvangt cheque van 5000 euro

Toeters en Bellen is een kersverse vereniging die op 20 oktober het daglicht zag. Foundation Mechelen organiseerde voorbije oktober een fundraising-avond ten voordele van de vzw in Kasteel Tivoli. Woensdag 27 december overhandigde het bestuur tijdens een kinderdisco de opbrengst van de feestavond in Winterbar Mirage.

Winrebar Mirage organiseert met Toeters en Bellen vzw Kinderdisco

Toeters en Bellen is ontstaan door de gedachte dat er helaas vandaag nog heel wat kinderen in onze stad, zich geen feestje kunnen veroorloven. De bezielers achter deze organisatie, zijn zelf moeders, en weten waarover ze spreken. Dikwijls zeggen ze, worden er verjaardagsfeestjes gegeven voor klasgenootjes, maar helaas komt niet iedereen er naartoe..Gewoon al de realiteit onder ogen durven zien, dat er kinderen zijn die geen verjaardagskaarsjes kunnen uitblazen, heeft de vijf mensen achter de vzw aan het werk gezet.

Alle kinderen hebben recht op een feestje
Tot iets na 15 uur bleef het een groot geheim hoeveel de walking-diner en dansfeest heeft opgebracht. Intussen was het al een gezellige drukte in de Mirage. Honderden kinderen vergezeld door ouders en grootouders, kwamen een ganse namiddag dansen en plezier maken op de beats van DJ Gert Van Asselberghs.

Eindelijk was het dan zover, een cheque van 5000 euro werd door een jongetje overhandigd aan Veerle De Wael, in bijzijn door andere mensen van Toeters en Bellen.“We hadden het echt niet verwacht, en dat is supertof” zegt een superblije Inneke Vos.

De vzw Toeters en Bellen kan nu echt van start gaan. Dat betekent dat er ook een website online staat, en dat vanaf januari 2018 kinderfeestjes kunnen geboekt worden. Toeters en Bellen organiseert feestjes voor iedereen.

Foundation Mechelen overhandigd 5000 euro aan vzw Toeters en Bellen

Inderdaad, iedereen is welkom, niet enkel gezinnen die niet de mogelijkheid hebben om een feestje te organiseren, maar ook diegenen die het wel kunnen betalen. Een deel van de opbrengst gaat terug naar onze organisatie, waarmee we dan kinderen die het thuis moeilijk hebben of in armoede leven, gratis een feestje aanbieden. De cheque van vandaag is dan ook echt welkom. We gaan niet iedereen kunnen helpen, maar bij diegenen waar we het wel kunnen, dat vind ik zeer waardevol.” zegt Inneke Vos

Winterbar Mirage zorgt voor leuke kinderdisco

Om dit allemaal rond te krijgen werkt men bij Toeters en Bellen met een solidariteitsprincipe. Hiermee wil men zeggen dat per 5 betaalde feestjes, er ééntje gratis kan aangeboden worden. Aan wie de gratis feestjes worden toegewezen zal bepaald worden door Sociaal Huis Mechelen en andere kansarme organisaties.

Jongetje overhandigd cheque van 5000 euro aan Toeters en Bellen

Als Foundation Mechelen vonden we Toeters en Bellen een heel leuk project en warm initiatief. Vanuit onze organisatie vonden we dan ook dat deze mensen een duwtje in de rug verdienden. Vandaag hebben we al 40 kinderen gelukkig kunnen maken, die gratis naar dit feestje mochten komen” aldus Jan Simons (bestuurslid Foundation Mechelen).

Na het plechtige moment kwam jonge stadsrapper Yannis Aghassaiy even langs voor een optreden. Het feestje op het binnenplein van het stadhuis ging nog verder met break-dancer Michaël Priëels, die een workshop breakdance bracht.

Kinderen en pannekoeken zijn dikke vrienden, en dat was te merken, de bakkers hadden hun handen vol aan de hete pannen. Mama’s en papa’s betaalden 8 € maar hiervoor kregen de kinderen wel pannekoeken, twee drankjes en een leuke namiddag.

Toch nog vermelden dat deze kinderdisco namiddag mogelijk gemaakt werd door het enthousiasme van Winterbar Mirage “Ja inderdaad, we vonden dat een zo mooi, maar ook broodnodig initiatief, dat we onze Mirage Winterbar gratis ter beschikking gesteld hebben aan Toeters en Bellen.” aldus een woordvoerder.

Bezoek de website van Toeters en Bellen

Auteur tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best. Contact opnemen ?

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.